Me osobne se docela libila i Vesmirna odysea, samozrejme veci od Ridleyho Scotta.. i od Camerona neco ujde, pak typicky - ale to uz je trosku za zenitem - Blizka setkani tretiho druhu. Shledl jsem i radu takovych jako je "Sunshine" namet dobry, ale zpracovani a hlavne herecke vykony nic moc. Ten Prometheus me zklamal taky a to hlavne kvuli tomu, jak se dneska tocej filmy.. natoci se 3 sceny ve studiu na klicovane pozadi a vyrobi se kolem grafika.. Ja jsem cekal, ze kdyz patraji po nasich predcich, stvoritelich, tak ze neprileti na jednu planetu a nevlezou do prvni diry a tam se bude odehravat cely film se strihama do vesmirne lodi. Cekal jsem proste vic exterieru, interieru atd. Prijdou mi ty filmy hrozne minimalisticky.. pokud to srovnam treba s Alien 2, tak tam bylo X desitek ruznych lokaci, zaberu.. Od lodi pres ruzny levely komplexu a tak ruzne proste zaberu bylo hodne.
Pokud se chcete fakt zasmat a podivat se podle me na totalni brak tyhle doby, tak se podivejte na film "Battleship" - vetsi hovadinu sem nevidel.. udelat "smyk" s valecnou lodi (bitevnim kriznikem) z druhe svetove valky to muze vymyslet fakt jen magor