Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)
Aj, no Back To The Future je film, na kterém jsem vyrostl, jedničku jsem viděl přibližně v 7mi letech v Universal Studios L.A. A mrzí mě, že jsem to nikdy neviděl v kině. Celá ta trilogie je skvělá, původně měla být i čtyřka, ale nepovedlo se, i kvůli tomu, že M.J. Fox má parkinsona, je mi ho opravdu líto, byl to úžasný herec, prostě Marty Mc. Fly. Úžasné výkony jak Foxe tak Lloyda nikdy nezapomenu už i proto, že jsem je viděl na živo brzy po natáčení BTTF 1.
Mě osobně se trojka líbí nejméně, ačkoliv má také skvělé nápady.
Tak co prorokovalo BTTF 2? Pamatujete na scény v roce 2015. V café 80 na "Usámu Bin Ládina"? Na rolovací obrazovky? Čtečky otisků prstů? Je tam spousta věcí, která se už stala, nebo stane realitou. Tímto je pro mě tento film úžasný, předpověl mraky našich věcí. Snad jen počítače v takové podobě, jako je používáme, nepředpověděl nikdo.
Ale Zemeckis a Spielberg to zpracovali znamenitě, mají fantazii, považuji to za jejich vrchol. Mám dodnes originální videokazety i knihy všech BTTF, ještě z totáče.
No a DeLorean? To je u mě vrchol umění, naprosto nepřekonatelná špička. Nerezne, s tím když někam někdo přijede, je středem pozornosti. Co je BMW nebo Cadillac proti DeLoreanu? Absolutní nic
Jo a všechny nové release v češtině Back To The Future mají nový dabing a ten je otřesný. Původní dabing je úžasný a skvělý. Ten nový je úplně na hovno.
Mě osobně se trojka líbí nejméně, ačkoliv má také skvělé nápady.
Tak co prorokovalo BTTF 2? Pamatujete na scény v roce 2015. V café 80 na "Usámu Bin Ládina"? Na rolovací obrazovky? Čtečky otisků prstů? Je tam spousta věcí, která se už stala, nebo stane realitou. Tímto je pro mě tento film úžasný, předpověl mraky našich věcí. Snad jen počítače v takové podobě, jako je používáme, nepředpověděl nikdo.
Ale Zemeckis a Spielberg to zpracovali znamenitě, mají fantazii, považuji to za jejich vrchol. Mám dodnes originální videokazety i knihy všech BTTF, ještě z totáče.
No a DeLorean? To je u mě vrchol umění, naprosto nepřekonatelná špička. Nerezne, s tím když někam někdo přijede, je středem pozornosti. Co je BMW nebo Cadillac proti DeLoreanu? Absolutní nic

Jo a všechny nové release v češtině Back To The Future mají nový dabing a ten je otřesný. Původní dabing je úžasný a skvělý. Ten nový je úplně na hovno.
Dabing (i sebelepší) je pro mě napůl zničený film ... Nesnáším to ... A ty "moderní" dabingy, to už je přímo na zblití ... Onehdá jsem byl v nějakém hotelu, v recepci měli puštěnou televizi a šel tam Amadeus s českým dabingem (!!!) - netušil jsem že k tomuto zvrácenému činu se někdo odhodlal. Pro toho, kdo tento film zná skoro zpaměti, to bylo něco otřesného ...
Ovšem vrcholem "dabingu" jsou klasické polské taškařice, kdy napůl ztišeně jde originální zvuk a do toho to se zpožděním překládá televizní hlasatel. žena zvolá: "Please, don´t do it !" hlasatel: Prosze pana, nerob to

Ovšem vrcholem "dabingu" jsou klasické polské taškařice, kdy napůl ztišeně jde originální zvuk a do toho to se zpožděním překládá televizní hlasatel. žena zvolá: "Please, don´t do it !" hlasatel: Prosze pana, nerob to

Naposledy upravil(a) Ivo dne 24 zář 2008 00:54, celkem upraveno 1 x.
Zvláštní , tím člověk napůl eliminuje skutečné herce co tam hrají a dávají tomu filmu duši ... Hlasový projev je velmi podstatnou součástí herecké osobnosti a kreace. Když by měl třeba Al Pacina dabovat nějaký lokální pražský nebo brněnský herec, to je jako kdyby hrál na kytaru Satriani, odpojili by mu kabel a "daboval" ho Petr Janda ...Pytkin píše:Ivo : ja zase neznasam originalny zvuk .. Filmy ktore nemaju dabing ani nepozeram ..
Ivo : To je cistocne pravda .. Su filmy , kde dabing je lepsi ako original .. konkretne stary znamy funes .. Alebo z novsich trebars serial ALF , alebo pixarovsky Cars .. To je v originale uplne zle .. Toto su ale samozrejme vynimky ..
Na druhu stranu , pre mna citanie titulkov je taka otrava , ze z filmu nemam ten pravy zazitok .. Omnoho menej ma otravuje dabing , ako citanie titulkov ..
Na druhu stranu , pre mna citanie titulkov je taka otrava , ze z filmu nemam ten pravy zazitok .. Omnoho menej ma otravuje dabing , ako citanie titulkov ..
takze to stahujem, som zvedavy. inak v USA sa poslednou dobou toci dost naozaj podarenych serialov...delay píše:Můj objev posledních dnů je jednoznačně seriál
CALIFORNICATION
David Duchovny v roli sympatického lůzra Hanka fakt exceluje... Ikdyž ústředním motivem každého dílu se může zdát p*chání, š*kání a do třetice třeba m*dání (anglicky FUCK, FUCK , FUCK) jde vlastně jen o pravou lásku a vyrovnání-se se životem ve stylu rockové hvězdy...
Hodně vtipný a návykový.