Jaký film vás v poslední době zaujal ? (nemusi být nový)

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
mONOGRAm

Příspěvek od mONOGRAm »

be kind rewind - novy kusok od michela gondryho

c9000

Příspěvek od c9000 »

Flash Gordon, - tenhle film je oprabdu luixusní, když jsem byl malej, viděl jsem ho cca 500krát a ted jsem ho našel na dvd, i po letech jsem odříkával dialogy z filmu. po hudební stránce též výborné, skoro celý je to dělANÝ VILOŽENĚ NA SYNTÁKÁCH. TOHLE JE MŮJ SRDCOVEJ SNÍMEK! (JAK PATETICKÉ) :D

TAP

Příspěvek od TAP »

Včera Back to the future, dneska Back to the future2. Zítra nás se synem čeká trojka. Doufám že to nebude zklamání. Nikdy předtím jsem to neviděl a dívat se na to s šestiletým klukem - to je to pravé.

Flashe Gordna už známe. Ten je taky supr

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Back to the Future je naprosto geniální top film. (ale pro 6 letého kluka mi to přece jen připadá trošku too much zatím :)

kexik

Příspěvek od kexik »

little miss sunshine
niektore momenty su cista zverina, ale clovek sa neubrani otazke, ci americki autori nevideli predtym vylet od alice nellis, ktory dohnali pomocou inych postav do absurdna. kukaju amici ceske filmy?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Film, který mě nezaujal: Hellboy 2. V půlce jsem to vypnul. Nezáživná, ukecaná, rozbředlá ptákovina. Nemám rád když se příšery chovají neseriozně, mají neustálé blbé řeči a poznámky jako nějaké rozmazlené slečínky a pořád kolem toho běhá nějaký robot Emil :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

TAP : BTTF je absolutne famozna vec .. Najvacsie peklo je diel 2 .. ako sa miesaju jednotlive casopriestory .. Cislo 3 uz je kludna oddychovka .. Ak mlady zvladol 2 , tak 3ojka uz je v pohode ..

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Aj, no Back To The Future je film, na kterém jsem vyrostl, jedničku jsem viděl přibližně v 7mi letech v Universal Studios L.A. A mrzí mě, že jsem to nikdy neviděl v kině. Celá ta trilogie je skvělá, původně měla být i čtyřka, ale nepovedlo se, i kvůli tomu, že M.J. Fox má parkinsona, je mi ho opravdu líto, byl to úžasný herec, prostě Marty Mc. Fly. Úžasné výkony jak Foxe tak Lloyda nikdy nezapomenu už i proto, že jsem je viděl na živo brzy po natáčení BTTF 1.
Mě osobně se trojka líbí nejméně, ačkoliv má také skvělé nápady.

Tak co prorokovalo BTTF 2? Pamatujete na scény v roce 2015. V café 80 na "Usámu Bin Ládina"? Na rolovací obrazovky? Čtečky otisků prstů? Je tam spousta věcí, která se už stala, nebo stane realitou. Tímto je pro mě tento film úžasný, předpověl mraky našich věcí. Snad jen počítače v takové podobě, jako je používáme, nepředpověděl nikdo.

Ale Zemeckis a Spielberg to zpracovali znamenitě, mají fantazii, považuji to za jejich vrchol. Mám dodnes originální videokazety i knihy všech BTTF, ještě z totáče.
No a DeLorean? To je u mě vrchol umění, naprosto nepřekonatelná špička. Nerezne, s tím když někam někdo přijede, je středem pozornosti. Co je BMW nebo Cadillac proti DeLoreanu? Absolutní nic :)

Jo a všechny nové release v češtině Back To The Future mají nový dabing a ten je otřesný. Původní dabing je úžasný a skvělý. Ten nový je úplně na hovno.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo .. tiez mam vsetky BTTF nahrate z telky s tym starym dabingom .. a to je ina kava ako to co vyslo na VHS a DVD .. ale to iste plati trebars o Star Wars .. povodny dabing je omnoho lepsi , ako ten v remastrovanej edicii ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Dabing (i sebelepší) je pro mě napůl zničený film ... Nesnáším to ... A ty "moderní" dabingy, to už je přímo na zblití ... Onehdá jsem byl v nějakém hotelu, v recepci měli puštěnou televizi a šel tam Amadeus s českým dabingem (!!!) - netušil jsem že k tomuto zvrácenému činu se někdo odhodlal. Pro toho, kdo tento film zná skoro zpaměti, to bylo něco otřesného ...

Ovšem vrcholem "dabingu" jsou klasické polské taškařice, kdy napůl ztišeně jde originální zvuk a do toho to se zpožděním překládá televizní hlasatel. žena zvolá: "Please, don´t do it !" hlasatel: Prosze pana, nerob to

:lol: :lol:
Naposledy upravil(a) Ivo dne 24 zář 2008 00:54, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : ja zase neznasam originalny zvuk .. Filmy ktore nemaju dabing ani nepozeram ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:Ivo : ja zase neznasam originalny zvuk .. Filmy ktore nemaju dabing ani nepozeram ..
Zvláštní , tím člověk napůl eliminuje skutečné herce co tam hrají a dávají tomu filmu duši ... Hlasový projev je velmi podstatnou součástí herecké osobnosti a kreace. Když by měl třeba Al Pacina dabovat nějaký lokální pražský nebo brněnský herec, to je jako kdyby hrál na kytaru Satriani, odpojili by mu kabel a "daboval" ho Petr Janda ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : To je cistocne pravda .. Su filmy , kde dabing je lepsi ako original .. konkretne stary znamy funes .. Alebo z novsich trebars serial ALF , alebo pixarovsky Cars .. To je v originale uplne zle .. Toto su ale samozrejme vynimky ..
Na druhu stranu , pre mna citanie titulkov je taka otrava , ze z filmu nemam ten pravy zazitok .. Omnoho menej ma otravuje dabing , ako citanie titulkov ..

fova

Příspěvek od fova »

Osledoval jsem Hamburger Hill.
Patri zrejme k tomu lepsimu, co se o valce ve Vietnamu natocilo, ale nejak extra nadseny jsem z toho nebyl.
Prumer.

rastis

Příspěvek od rastis »

delay píše:Můj objev posledních dnů je jednoznačně seriál
CALIFORNICATION
David Duchovny v roli sympatického lůzra Hanka fakt exceluje... Ikdyž ústředním motivem každého dílu se může zdát p*chání, š*kání a do třetice třeba m*dání (anglicky FUCK, FUCK , FUCK) jde vlastně jen o pravou lásku a vyrovnání-se se životem ve stylu rockové hvězdy...

Hodně vtipný a návykový.
takze to stahujem, som zvedavy. inak v USA sa poslednou dobou toci dost naozaj podarenych serialov...

Odpovědět