CSFD:
Falco - Verdammt, wir leben noch!
Falcovy nejslavnější klipy:
Falco - Out Of The Dark
Falco - Rock Me Amadeus
Jestli to někoho zajímá, zde je má mini-recenze:
Snímek mapuje kousek z Falcova dětsví, už tehdy chtěl být slavným hudebníkem, ale pak už hlavně jeho hudební kariéru.Představitel Falca, Manuel Rubey, je mu v určitých rysech dost podobný - třeba při úsměvu, naučil se i podobná gesta. Nechal se po natáčení ostříhat dohola, protože se nemohl zbavit role Falca.
Ve filmu jsou zachyceny nejdůležitější momenty z Falcova života, film má moderní střih a v určitých chvílích používá velmi zajímavé počítačové efekty, je jich ale málo, což je dobře.
Myslím, že je to řemeslně poctivě zpracovaná a dobře zrežírovaná biografie. Falcovy skladby, které ve filmu zazní, se mi zdály zremasterované a vyčistěné, protože originály mají zvuk poplatný době, není úplně nejlepší.
Je to výpravné, plné děje, ukazuje to Falcovy stinné stránky, jaký opravdu byl, jak propadl alkoholu a nedokázal se pořádně rozhodovat, díky chlastu a drogám.
Krásná je třeba jedna scéna, kdy Falco pracuje do noci na nějaké skladbě, příjde k němu žena a řekne "Pojď už spát". On odvětí "Já jsem hudebník, musím pracovat, nemám pevnou pracovní dobu, zítra musím jet nahrávat" A ona mu odpoví "Ty jsi přece Falco, ty poroučíš, ty řekneš, kdy a co se bude nahrávat!" Parádní moment.
Ve filmu jsou jeho největší hity, je vykreslen jeho přátelský vztah s manažerem, zdá se mi, že tam je vše podstatné.
Na konci je uvedeno, co dělají Falcovi blízcí lidé po jeho tragické smrti. Ta je uvedena hned na začátku a několikrát se vkusně během filmu připomene a vždycky se včas utne, až jí to nakonec kompletně skončí. To je velmi dobře scénáristicky a režisérsky řešené, někdo nad tím opravdu přemýšlel, neodfláknul to.
Mě se to moc líbilo a půjdu na to určitě znovu nebo si koupím DVD. Jediné, co mi trochu vadilo, byly občas moc rychlé střihy, kdy byly příliš rychle ustřiženy Falcovy skladby. Jenže ten film není sbírka Falcových hudebních videoklipů, je to jeho životopis a tak to chápu.
Také mi trochu vadily opakované hádky Falca s jeho ženou, kdy ona vždycky odejde z bytu a Falco jí zase přivede zpátky. To je tam asi 4x, pokaždé skoro stejné, tak to ale v životě bývá - odchody a návraty, hádky a usmíření. Nakonec se s ní rozvede a přinese jí pár milionů marek v kufříku.
Podle mě je to moc hezký životopisný film, takové mám rád, tím spíš, když je o hudebníkovi.