Skor to bude nejaka chybna informacia. Rozpadovy rad Uranu 235 neobsahuje izotopy plutonia (kedze Plutonium ma vyssie atomove cislo, ako Uran).ReaktoplazmAR píše:može tam byt plutonium ako vedlajší produkt štiepenia,, možno preto tam majú aj jeden reaktor na plutonium..
Japonsko / Tsunami
Re: Japonsko / Tsunami
To sice neobsahuje, ale co je mi znamo, tak palivo v reaktorech stale obsahuje i nemalo uranu 238, ktery se pri bombardovani neutrony ze stepne reakce muze premenit na plutonium (a to pak zustava soucasti vyhoreleho paliva).
Kermitak: To je fakt, to mi nedoslo.
Pořád se mi nějak vnucuje myšlenka, jestli už si lidé nezahrávají s něčím s čím nemají ...
no nejak to tu treba rozjebat .. sak 2012 ma byt koniec ..
to je asi lidska prirozenost, ze si hrajeme . . . . kazda hra ma ale svoje pravidla a bohuzel nekteri jedinci zkouseji kam az to muze dojit, kde jsou meze.Ivo píše:Pořád se mi nějak vnucuje myšlenka, jestli už si lidé nezahrávají s něčím s čím nemají ...
Zrejme Cernobyl a Three Mile Island nebyl dostatecnym varovanim . . . .
Jasná věc. Ole Nydahl zase předpovídá třetí světovou, kde si to islám rozdá se zbytkem světa. To už taky pomalu začínáPytkin píše:no nejak to tu treba rozjebat .. sak 2012 ma byt koniec ..

peteness : asi to treba poistit z dvoch stran 

panove, vy jste srandisti. ale souhlasim s tim, ze rozjebat treba (aby se tem, co to preziji, rozsvitilo, asi...)
Prostě mám pocit že do některých věcí prostě lidé nejsou "designovaní" aby zasahovali ... například atomová energie, nebo se pokoušet žít v podmínkách mimo planetu apod. 

Atomovou energii zvladame v pohode, kdyz se nekasle na bezpecnost 

- ReaktoplazmAR
Normalne mi siel mraz po chrbte.... predstavte si, ze v tej rozburenej vode plava do nenavratna cely vas drahy gear, co ste si za dlhe roky nadobudli... 

srat na gear.. predstav si ze ti nenavratne odplava nejaky clen rodiny ...
- ReaktoplazmAR
presne tak, vyprdnut na gear ked by mi odplavilo rodinu, alebo dom, firmu...
aj ked pre niekoho može byt rodina alebo firma práve ten gear.. každý to má inak, ale v každom prípade je to jeba..
aj ked pre niekoho može byt rodina alebo firma práve ten gear.. každý to má inak, ale v každom prípade je to jeba..