Jednoduše vytvořit ceník (katalog) a email newsletter ?

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Ivo
Moderátor

Jednoduše vytvořit ceník (katalog) a email newsletter ?

Příspěvek od Ivo »

Jaké jsou nejjednoduší metody vytvořit jednoduchý ceník /katalog: produkty pod sebou , u každého název/obrázek/krátký popis/cena , není na to nějaká fajn utilita ? (přetáhnout obrázek, mít vymezené pole na text, cenu, názve atd. ) a nakonec hodit do pdf ? Zkoušel jsem to ve wordu jako tabulku a to je na zbláznění

Jakými způsoby a v jakých programech se obvykle jednoduše vytvářejí newslettery ?

jackies

Re: Jednoduše vytvořit ceník (katalog) a email newsletter ?

Příspěvek od jackies »

Jakými způsoby a v jakých programech se obvykle jednoduše vytvářejí newslettery ?

Emailové newslettery jednoduše ne.
To sám nedáš.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Newsletter ti vytvori server predsa

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Měl jsem na mysli jeho grafickou podobu :wink:

m4x

Příspěvek od m4x »

Generovat ceník a email newsletter by mělo zvládat tvé CMS, CRM - prostě eshop. Vzhled je definován klasicky přes CSS.

Vey

Příspěvek od Vey »

Jakz takt jednoduse by to mohlo jit v Adobe InDesign ... a nebo treba klidne v Excelu ))) Zalezi jak to ma vypadat a fungovat .. Da se to pojmout ruzne _)

Co se rozesilani Newsletteru tyce, tak pak existuje spoustu sluzeb, ktery se tim zabejvaj.
http://www.campaignmonitor.com/
http://www.mailermailer.com/
http://www.mailkit.cz/

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Nejde mi o rozesílání a jeho metody, ale jen o vytvoření grafické podoby a formátu

m4x

Příspěvek od m4x »

Máš CMS Cofis, na kterém ti běží eshop a třeba web http://www.velvetsound.net. CMS by měl umět generovat automaticky jak ceník, tak i newsletter. Vzhled řeší CSS, stejně jako u webu. Pokud se v tom neorientuješ, obrať se na na firmu, která ti CMS a web dodala.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No překvapivě je to firma Cofis :) Ale newsletter je přece individuální freestyle dokument o tom co se chce právě sdělit ? O tom nemá web jak vědět ... :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no ale ved vyrobky mas na webe .. tam si len zaklikas co chces poslat ne ? ci to chces robit dvojmo ?

m4x

Příspěvek od m4x »

Záleží na tom, jak jste to s Cofisem systémově pojali. Tvůj CMS přece "ví" o slevách, akcích nebo novinkách. Pravděpodobně máš "jádro" zákazníků, které chceš pravidělně informovat o novinkách. Pak je nejlepší mít jejich emaily vedené v CMS Cofis, ze kterého bys měl v pohodě generovat newsletter standardizovaného vzhledu z CMS místo nějakého pracného plácání newsletteru v html editoru.

Druhá, méně smysluplná, varianta je v html editoru něco splácat dokupy a pak to rozesílat z emailového klienta.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já jsem měl na myslli tu designovou a formátovou stránku ... když takový newsletter dostanu, je to obvykle graficky velmi pěkně zpracovaný sled aktualit s fotkami, obrázky, texty atd., ale též s různými linky, odkazy atd., a to je všechno v mailu pěkně viditelné a čitelné. Můj dotaz zněl - co to je za formát a jak se takový graficky bohatý newsletter s linky vytváří ? Budu chtít například poslat x lidem novinky o nových terapeutických hudebních nástrojích z Indie, které právě došly včetně linků atd. (v rámci http://www.lecive-nastroje.cz), moje (zatím nezkušená) otázka je, jak takový newsletter vytvořím - mám k dispozici fotky nástrojů, info o nich, text o čem bych chtěl psát atd. V jakém programu to můžu pěkně poskládat dohromady jako příjemnou aktualitu s obrázky a odkazy. Anebo prostě neobjevovat Ameriku a dát to někomu kdo to umí a běžně dělá ? :) (což je defacto každý webový grafik ?)

m4x

Příspěvek od m4x »

Pokud obsah svých webů sám zpracováváš přes administraci, tak identicky, včetně obrázků a linků bys měl mít možnost připravovat news v newsletter editoru CMS Cofis, pokud teda modul newsletter obsahuje. Pro newsletter jednoduše přes CSS nadefinuješ vzhled a pak zasíláš news v jednotném a jasně identifikovatelném stylu, který koresponduje s tvým corporate designem z CMS Cofis :wink:

Jestli obsah nemáš sám pod kontrolou, obrať se na dodavatele.
Naposledy upravil(a) m4x dne 19 čer 2013 16:12, celkem upraveno 1 x.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No super, díky, to jsem nevěděl ... pan Cofis je ted asi na koupališti (nebere telefon), ale zkusím to zjistit a s nimi zprovoznit

m4x

Příspěvek od m4x »

jj, ptej se po modulu newsletter. Ten by ti měl umožnit pracovat s novinkami způsobem odpovídajícím 21. století ;)

Odpovědět