Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
biscuit

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od biscuit »

jackies píše:Já nemluvil o kvalitním parfému, vodě po holení nebo dokonce mýdlu, ale o těch věcech, po kterých se vlastně přestaneš potit.
To podle mě není nic dobrého.
Nečetl jsem o tom žádnou studii ani článek, ale prostě si to myslím.
ja cetl spoustu hoaxu o tom.. ale souhlasim s tebou, zamezit telu v odvodu skodlivin je nesmysl. decentni naneseni antiperspirantu nezabrani tvorbe potu, ale zpomaluje jeho rozklad a navic je-li jeste lehce parfemovan, dokaze pomoct, aby clovek nesmrdel z podpazi po nekolik hodin. nemyslim si, ze by pri rozumnem aplikovanem mnozstvi melo mit nejaky vliv na zdravi. jinak existuje i prirodni varianta - myslim, ze se tomu rika krystal, nebo kamen.. nezkousel jsem to - neni to parfemovany a funguje to na stejnym principu jako normalni komercni antiperspirant - na kuzi ulpi vrstvicka nejaky kovovy soli, ktera zabranuje rozkladu potu. pouzivalo se to snad uz ve stredoveku v asii... ;)
dendy píše:este ma napadlo na margo pachnucich ludi a potravin ktore konzumuju :) cibula a specialne cesnak:))) ake su to zdrave (v pripade cesnaku extremne zdrave) potraviny, ale mat v blizkosti niekoho kto to konzumoval nedavno alebo nedajboze pravidelne konzumuje - to je velke peklo :)
dendy, ale tys nepochopil.. neni rec primarne o zapachu z ust po cibuli nebo cesneku, ani o vetrech. jde o smrad, ktery z tech lidi tak nejak sala a o smrad z hlouby tela, ktery vyfukuji. nikdo nevonime po kytickach, ale je nezpochybnitelny, ze potrava ma na tyhle smrady vliv. nikdy si nepozoroval, ze ti jinak smrdi pot po chlastacce treba? jidlo nama prostupuje a neni radno si z toho delat prdel jako pytkin :-D

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

jo to je fakt .. ja som mal pred rokom dake problemy , tak som bol 2 tyzdne sam doma .. nemal som co jest .. tak som tyzden zral len salat , co nam volne rastie na zahrade, s tekvicovymi semiackami, tekvicovym olejom (ten bol sice po zaruke , ale co uz sa moze pokazit na tekvicovom oleji) a chilli (to sa valalo v ladnicke) .. Jak som ale ja ten tyzden prdel .. To teda musim uznat , to sa mi z reznika este nestalo ..

dendy

Příspěvek od dendy »

biscuit píše: dendy, ale tys nepochopil.. neni rec primarne o zapachu z ust po cibuli nebo cesneku, ani o vetrech. jde o smrad, ktery z tech lidi tak nejak sala a o smrad z hlouby tela, ktery vyfukuji. nikdo nevonime po kytickach, ale je nezpochybnitelny, ze potrava ma na tyhle smrady vliv. nikdy si nepozoroval, ze ti jinak smrdi pot po chlastacce treba?
nj ja nechlastam :-)))

ale ten cesnak - to je presne ten pripad.. to prave ked niekto zere pravidelne, tak to prestupuje aj pormi v kozi.. to nemusi ten clovek na teba vobec dychat..staci ked sa priblizi ta aroma je vsade okolo neho :)

jedny pach ktory viem identifikovat u inych ludi je proste pach potu ked sa clovek poriadne neumyva... potom ten cesnak.. a samozrejme pach chlastu ...

samozrejme otazke je ako smrdi spoteny bylinozravec a spoteny masozravec :-) ktovie ci je na to nejaka realna vedecka studia vypracovana :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

dendy: a co nohy, spatne vyprany pradlo, nebo takovej ten zaparenej smrad, podobnej smradu hokejovejch rukavic, pach kuraka, pach hospody, nejlepe takove, kde se frituje a vzduch vyhani do lokalu... nebo takovej ten nechutnej kyselej a zaparenej smrad v mhd, kterej je nekolikanasobne silnejsi kdyz prsi (a samozrejme jsou zabedneny vsechny okynka, aby na nekoho nahodou nekaplo :-) )? to si vzdycky vzpomenu na toho certa, co rikal "cucham, cucham clovecinu" a vduchu si dodam, ze uz vim, proc maj v pekle ty rozpaleny kotle na koupani/vyvarku hrisniku :mrgreen:

Wohma

Příspěvek od Wohma »

S tim cesnekem je to asi jak kdo - ja ho konzumuju docela ve velkym, cibuli taky (oboji nejradeji tepelne neupraveny), ale krom pachu z pusy, nez si vycistim zuby, nebo to necim zajim, nesmrdim - nikdo si nikdy nestezoval a pritelkyne je na tohle hakliva a klidne by mi to rekla (navic cesnek nesnasi :D). Na druhou stranu mam docela rychlej metabolismus a obecne se nijak zvlast nepotim, verim, ze u jinych lidi to muze byt horsi.

Jsem si jist, ze jinak smrdi bylozravec a masozravec, ale zas mi prijde dogmaticky rict "masozravci smrdi jak prasata, kdezto bylozravci krasne voni a prdi vuni vanilky". Pokud nekdo zije a zere jako prase, tak smrdet bude vzdycky, at je vegetarian nebo ne.

biscuit: Ano, ten smrad v MHD, kdyz prsi a vsichni maji napilno zavrit okna, to je pecka. Nejlepe kdyz to okoreni nejaky vzadu spici bezdak, nebo alespon pantata, ze kteryho tahne rum a pivo.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

to je mi náhodička, skoro to vypadá, jako by pisálci z Novinek (snažící se "nanápadným" způsobem zamaskovat reklamu pod rádoby článek) sledovali zdejší smetiště :) http://www.novinky.cz/zena/styl/242047- ... tni-clanky
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Používat chemický deodorant, to je ve stylu středověkého způsobu zasypávat smrad, špínu a nemytí dalšími vrstvami pudru a voňavek ...

dendy

Příspěvek od dendy »

nuz mne pride zase stredoveke nepouzivat ziadne deodoranty .. a fabulujes ivo s tym zakryvanim pri neumyvani sa... ak ked sa clovek umyva kazdy den pravidelne a dokladne, proste v letnych horucavach pri 35-tke na teplomeri sa proste spoti.. a pot zacne VELMI rychlo zapachat... na to urcite vytiahnes ze clovek co zere len surovu stravu nezapacha ani ked sa spoti - na to ti ja rovno poviem ze to je proste hovadina a nezmysel...

chodit medzi ludi bez akehokolvek dezodorantu v lete je imho bezohladnost (voci tym co to potom musia cuchat) .. ked niekto chce zit na samote ako pustovnik, nech pre mna za mna uplne zarastie ochlpenim vsade kde sa len zarast da, nech nepouziva mydlo.. deodoratny, podla moznosti ani zubnu pastu, nech si zije v suzneni s prirodou - ale nech potom nechodi medzi ludi pretoze je to fakt hnus ked naprikald v obchode v lete okolo cloveka prejde taky 'prirodne zijuci' expert a a znackuje si okolie svojim prirodzenym pachom ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

v turecku som sa osprchoval , vysusil .. vsetko super .. vysiel som von a za 2-3 minuty som bol spoteny ..

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Pytkin píše:v turecku som sa osprchoval , vysusil .. vsetko super .. vysiel som von a za 2-3 minuty som bol spoteny ..
To jsme meli par dni i tu :lol: Uplne si vybavuju jeden takovej pripad, kdy jsem sel ven hned po osprchovani a za 5 minut jsem nevedel, ze jsem se sprchoval...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ivo, mozna by sis mohl konecne uvedomit, ze vsechno kolem nas je chemicke.. cela priroda je chemie.. prirodni lidi nekdy nemaji elementarni znalosti - nechci tvrdit, ze to je tvuj pripad, nicmene nekdy mi tak taky trochu pripadas ;) rozlisoval bych hlavne mezi slovy synteza a chemie.. a ani na synteze nemusi byt hned neco skodliveho. jen muj nazor :-)

dendy

Příspěvek od dendy »

blaboly a zvasty... ivo nemozes verit vsetkemu co najdes na nete :) ... teda, doveruj ale preveruj ... doporucujem kazdu informaciu co si precitas na nete prever najprv tak ze skus v jej kontexte hladat v gooli aj slovicko 'HOAX' :-)

http://info.cancerresearchuk.org/health ... eodorants/

deodoratny, ak vobec obsahuju nejake skodlive latky, tak ich obsahuju v tak stopovych mnozstvach ze ovlea viac svinsta sa ti do tela dostava napriklad zo vzduchu a vody (pokial nezijes niekde na vrchole himalaji a nepijes len prevarenu vodu z ladovca)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jasně, když se postříkáš takovým sprejem (čichni k tomu a přečti si složení ), tak je to jako by ses umyl čistou vodou ... :) Věřit tomu můžeš, ale to je tak vše ... (chytil ses zase jen "breast cancer"). Na složení těch sprejů to nic nemění ...

Odpovědět