Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
Tudy

Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od Tudy »

V zájmu přesunout "velmi podnětnou" diskuzi zmíněného obsahu zákládám toto nové téma 8)
Myslím, že tento příspěvek by mohl být dobrý start:
Ivo píše:Po odmyšlení masa, zbývá tak nekonečně mnoho ingrediencí a chutí potravy, že je nelze všechny ochutnat ani během několika životů. Pravda je spíše opačná: tzv. běžná, zejména česko-slovenská strava (styl školní, závodní kuchyně apod.) je složením a chutově tak nesmírně chudá a fádní, že je to jako místo hudby poslouchat starý flašinet :) Představy o tom, že po odečtení masa zbude jen "kaleráb", jsou trochu legrační a hodně (úmyslně ?) zaslepené...

Tudy

Příspěvek od Tudy »

A hned si přidám:)
Sám se zatím řadím mezi masožravce, ale jeden z mých snů do budoucna, je s tím něco udělat.
Představuji si to asi tak, že jednoho dne potkám vcelku sympatickou vegetariánskou metalistku (s kompletní diskografií Depeche Mode doma v šuplíku), která umí dobře vařit vegetariánská jídla a z nějakého nepochopitelného důvodu se do mě zamiluje.
Jak jednoduché, pak už nic nebrání tomu, abych definitivně skoncoval s aktivním podílením se na týrání a zabíjení zvířat.

Já vím, je to blbost, ale na druhou stranu, jak psal někde Ivo, "hodně pomáhá častá vizualizace daného snu".
...a když už jsem si vysnil Polysix... :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

komor

Příspěvek od komor »

tudy: to si spis dej mesicni brigadu na nejakejch velkejch jatkach, a budes vegetarian natotata.

syncro

Příspěvek od syncro »

Tudy: Něco podobnýho se mi stalo, před 14 lety jsem potkal nesmírně sympatickou ekoaktivistku (se kterou jsem pak 6 let žil) a díky jejímu názoru jsem ze dne na den skoncoval s baštěním mrtvol. Jsem jí za tuhle inspiraci (a nejen za ni) neskonale vděčnej. Za celejch těch 14 let mě to ani jednou nechybělo, nemrzelo, neměl jsem na maso chu?. Sice už nejsem nijak radikální ("Maso je vražda!") a moje současná přítelkyně maso baští, ale já si bez něj žiju a jím úplně v klidu. Nejsem vegan, sám pro sebe jsem si stanovil hranici tak, že jím to, u čeho se nezabíjí. Podmínky ve velkochovech drůbeže a dobytka mě samozřejmě štvou dodnes, ale vejce a mléčné výrobky si dám. Vím, že to je trochu nekonzistentní, ale tak to prostě mám 8-)

Takže pokud přemýšlíš nad tím, že bys přestal jíst maso a cítíš, že by to bylo správný, tak do toho jdi. To není věc, o který je potřeba snít, to se dá snadno udělat hned teď. Prostě přestaneš jíst maso, to je celý...

Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

maso(a este vajcia a zemiaky) je moje najoblubenejsie jedlo ;) asi by mi desne chybalo keby mi zo dna na den zmizlo z taniera... a podla mojho nazoru by to ani nebolo 'spravne'. clovek je vsezravec takze ista davka masa by v jedalnicku byt mala...

k tomu 'maso to vrazda' ... priznam sa ze som na to dost alergicky... v prirode sa zvierata zabijaju v jednom kuse ale nikoho nenapadne preucovat vlka na zeleninu...

...... ina vec su podmienky zvierat a sposob akym sa zabijaju... to by sa fakt mohlo trochu skulturnit aby tie zvierata zbytocne netrpeli..

kexik

Příspěvek od kexik »

Tudy píše:A hned si přidám:)
Sám se zatím řadím mezi masožravce, ale jeden z mých snů do budoucna, je s tím něco udělat.
Představuji si to asi tak, že jednoho dne potkám vcelku sympatickou vegetariánskou metalistku (s kompletní diskografií Depeche Mode doma v šuplíku), která umí dobře vařit vegetariánská jídla a z nějakého nepochopitelného důvodu se do mě zamiluje.
Jak jednoduché, pak už nic nebrání tomu, abych definitivně skoncoval s aktivním podílením se na týrání a zabíjení zvířat.

Já vím, je to blbost, ale na druhou stranu, jak psal někde Ivo, "hodně pomáhá častá vizualizace daného snu".
...a když už jsem si vysnil Polysix... :)
toto schema som zazil. bol som poctivo na salate 6 rokov ale vratil som sa k masu. podciarkujem k masu, nie slanine, chvostu, paprckam a mukou nadstavenym udeninam. a je mi lepsie :)
mozno je to placebo, mozno mam nadbytok proteaz v zaludocnych stavach, ktovie... takto mi to vyhovuje
no a co sa tyka vegetarianov, tak tych delim na par skupin:
1. nejedia maso, lebo im to robi dobre na zaludok a citia sa bez masa lahki a veseli. tych je bohuzial malo ale su mi maximalne sympaticki.
2. nejedia maso z religioznych dovodov. k tym nemam vyhraneny postoj a celkovo mi proste nevadia
3. nejedia maso koli zabijaniu a tyraniu zvierat. hmm, tak to ludkovia nejedzte, nepite, nepouzivajte kozmetiku ani nejedzte lieky, lebo VSETKO co si davate do ust sa MUSI testovat na cicavcoch. na to je par zakonov + potravinarsky kodex. ak niektori vyrobcovia kozmetiky na obale tvrdia ze vyrobok nebol testovany na zvieratach, tak ide o nekalu sutaz, nakolko to nie je pravda, alebo je vyrobok predavany nelegalne.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

komor píše:tudy: to si spis dej mesicni brigadu na nejakejch velkejch jatkach, a budes vegetarian natotata.
Ono by úplně stačilo, kdyby ses třeba podíval na tento dokument:

http://www.petatv.com/downloads/mym2002.zip

Je to bohužel jen čistá realita a lidé ji mají denně na talíři. Ale mají podvědomý pocit, že když si to koupí úhledně zabalené v supermarketu, že to snad vyrostlo někde na poli ...

Shlédnutí tohoto dokumentu velmi doporučuji každému, i když to není nic idylického ... Bohužel až sem lidstvo dospělo ...

onehalph

Příspěvek od onehalph »

dalsi uplne (ale bezesporu uplne) zbytecne tema ...

komor

Příspěvek od komor »

onehalph: je to tak, ale treba nekoho po precteni diskuze napadne nakej peknej track. 8-)

sparX

Příspěvek od sparX »

Mám za sebou tři roky vegetariánství , pak asi roční masovou žranici a teď treti rok razím heslo , ze by mělo byt všechno vyrovnané takže i naše potrava .
Bohužel je těžké překonat veškery stereotyp a návyky které jsou člověku dávané od dětství .
Chce to docela velkou sílu aby člověk dokázal změnit svůj jidelníček a životosprávu , ale dá se to .
Ale každej není asi takovej kuchtík a nadšenec …. Aby vzal třeba cuketu a sel z ni něco vykouzlit .
I když je to poněkud „divné“ , tak hodně fandím projektu „klonováni masa“ ze svalové tkáně .

syncro

Příspěvek od syncro »

Onehalph: A další úplně (ale bezesporu úplně) zbytečný komentář... 8-)
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

onehalph píše:dalsi uplne (ale bezesporu uplne) zbytecne tema ...
sak preto je na smetisku... :wink:

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

onehalph píše:dalsi uplne (ale bezesporu uplne) zbytecne tema ...
Jak se to měří ?

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Téma to určitě není zbytečné, ale spíš nesouvisící s e-zonou. Nicméně, tady mám alespoň 95% naději, že budou přispívat lidé s IQ vyšším, než 110, což je na jiných portálech téměř nemožné...
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

onehalph

Příspěvek od onehalph »

jak se to meri? jednoduse - v techto tematech si nemuzu pomoct - ale vidim jeden velky karavy vztyceny prst (ze by to byl prostrednicek?) - a jako bych slysel hlas velkych mravokarcu "kajte se vy, co napomahate zabijeni zvirat - ano, spoluucast na vrazde v podstate - jednou dojde i na vas"
Nevyznavam tento postoj - ktery mi zavani extremismem nejhrubsiho zrna - nechavam vegetariany v jejich postoji a neberu jim ho - ale tim, zeč maso neji, nepomuzou ani tem zviratum (primarne chovanym za timto ucelem - tedy ucelem konzumace) a nepomuzou ani sobe - clovek je vsezravec a i v masu jsou veci potrebne pro rust a vsechny ostatni veci okolo ... za uplne nejhorsi variantu teto "zaslepenosti" povazuju to, ze rodice vegetariani rozhoduji o tom, ze takhle je to spravne i pro jejich deti ... Nemam rad, kdyz se nekdo na druheho - z jakehokoli duvodu - diva skrz prsty - a to je vec, kterou v techto tematech vnimam takrka hmatatelne - kazdy ma pravo na vyber - a tak nezbyva, nez se zeptat, jaky ma tenhle topic vlastne vyznam? Fakt mam posledni dobou pocit, ze mi ta cetba fora neprinasi vubec nic - jen mi bere cas ... :-(

Odpovědět