Tudy píše:A hned si přidám:)
Sám se zatím řadím mezi masožravce, ale jeden z mých snů do budoucna, je s tím něco udělat.
Představuji si to asi tak, že jednoho dne potkám vcelku sympatickou vegetariánskou metalistku (s kompletní diskografií Depeche Mode doma v šuplíku), která umí dobře vařit vegetariánská jídla a z nějakého nepochopitelného důvodu se do mě zamiluje.
Jak jednoduché, pak už nic nebrání tomu, abych definitivně skoncoval s aktivním podílením se na týrání a zabíjení zvířat.
Já vím, je to blbost, ale na druhou stranu, jak psal někde Ivo, "hodně pomáhá častá vizualizace daného snu".
...a když už jsem si vysnil Polysix... :)
toto schema som zazil. bol som poctivo na salate 6 rokov ale vratil som sa k masu. podciarkujem k masu, nie slanine, chvostu, paprckam a mukou nadstavenym udeninam. a je mi lepsie :)
mozno je to placebo, mozno mam nadbytok proteaz v zaludocnych stavach, ktovie... takto mi to vyhovuje
no a co sa tyka vegetarianov, tak tych delim na par skupin:
1. nejedia maso, lebo im to robi dobre na zaludok a citia sa bez masa lahki a veseli. tych je bohuzial malo ale su mi maximalne sympaticki.
2. nejedia maso z religioznych dovodov. k tym nemam vyhraneny postoj a celkovo mi proste nevadia
3. nejedia maso koli zabijaniu a tyraniu zvierat. hmm, tak to ludkovia nejedzte, nepite, nepouzivajte kozmetiku ani nejedzte lieky, lebo VSETKO co si davate do ust sa MUSI testovat na cicavcoch. na to je par zakonov + potravinarsky kodex. ak niektori vyrobcovia kozmetiky na obale tvrdia ze vyrobok nebol testovany na zvieratach, tak ide o nekalu sutaz, nakolko to nie je pravda, alebo je vyrobok predavany nelegalne.