Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Ahoj Taky se do toho vložím...
To Peteness: A ted to neprijemne. Povazuju vegetarianstvi z filozofickych duvodu za unik. Tihle lidi se neumi smirit s prirozenou krutosti zivota. Vedomky nebo nevedomky ocekavaji ze se jim vyhne zlo, pokud ho nebudou pachat oni druhym a nezabijeni zvirat je pro ne jakymsi sbiranim bodu v portfoliu osobniho vykoupeni.
Sorry. V tomhle teda taky nemůžu s tebou souhlasit. Nejím maso už 12 let . Jaký únik? Tohle je dost těžký říkat takhle globálně. Já si myslím, že každej kdo přestal jíst maso měl k tomu svůj důvod a nemusel to zrovna považovat za únik, za své vykopení a tak...
To Onehalp: S tím, že se najdou progresivní vegetariáni, jo jsou takoví. Někdy mám pocit že to je jakýsi klasický psychologický jev. Přestaneš jíst maso, jsi z toho nadšený, objevuješ nové věci, žiješ tím každým dnem (doslova ))... no ale po čase to najede do normálních kolejí a ty už nemusíš každého přesvědčovat, že jíst maso je vražda a tak. Po letech ti to nepřijde a dáváš druhým prostor. (tohle je podobné jako u odnaučeného kuřáka) Na druhou stranu, ne každej je tak uvědomělej. Pak je otázka jestli se ty do vegouše pustíš stejnou vervou, nebo to hodíš za hlavu.
No a jinak. Maso nejím, protože nesouhlasím se zabíjením zvířat. S velkochovy a tak. Myslím si že jakýkoliv posun v téhle době, v tomhle světě musí vždycky začít tak, že každý začne od sebe. To že jsem se masa zřekl je pro mě dost podstatná věc, pai i pro okolí. Našel bych hodně argumentů proč maso nejíst, ale nechci to tu nějak vířit.
Ezóňáci vegetariáni fandím vám. Dá se udělat spousta super receptů ,kromě svíčkové už vařím bez masa všechno. Takže to nevzdávejte a nebuďte LÍNÍ! A vařte si. Pravidlo "Co jíš, takovým jsi člověkem" je myslím na místě. Co se týká zdraví. Nevím. Chodím na testy a všechno je zatím v pořádku. Stravu sice nemám úplně vyváženou, ale snažím se.
Jo a nejíst maso to není jíst jen zeleninu. Snažím se vyvarovat jakých koliv chemických potravinářských výrobků (alá vitana v prášku) a když to jde koupím si něco v biopotravinách....
To Peteness: A ted to neprijemne. Povazuju vegetarianstvi z filozofickych duvodu za unik. Tihle lidi se neumi smirit s prirozenou krutosti zivota. Vedomky nebo nevedomky ocekavaji ze se jim vyhne zlo, pokud ho nebudou pachat oni druhym a nezabijeni zvirat je pro ne jakymsi sbiranim bodu v portfoliu osobniho vykoupeni.
Sorry. V tomhle teda taky nemůžu s tebou souhlasit. Nejím maso už 12 let . Jaký únik? Tohle je dost těžký říkat takhle globálně. Já si myslím, že každej kdo přestal jíst maso měl k tomu svůj důvod a nemusel to zrovna považovat za únik, za své vykopení a tak...
To Onehalp: S tím, že se najdou progresivní vegetariáni, jo jsou takoví. Někdy mám pocit že to je jakýsi klasický psychologický jev. Přestaneš jíst maso, jsi z toho nadšený, objevuješ nové věci, žiješ tím každým dnem (doslova ))... no ale po čase to najede do normálních kolejí a ty už nemusíš každého přesvědčovat, že jíst maso je vražda a tak. Po letech ti to nepřijde a dáváš druhým prostor. (tohle je podobné jako u odnaučeného kuřáka) Na druhou stranu, ne každej je tak uvědomělej. Pak je otázka jestli se ty do vegouše pustíš stejnou vervou, nebo to hodíš za hlavu.
No a jinak. Maso nejím, protože nesouhlasím se zabíjením zvířat. S velkochovy a tak. Myslím si že jakýkoliv posun v téhle době, v tomhle světě musí vždycky začít tak, že každý začne od sebe. To že jsem se masa zřekl je pro mě dost podstatná věc, pai i pro okolí. Našel bych hodně argumentů proč maso nejíst, ale nechci to tu nějak vířit.
Ezóňáci vegetariáni fandím vám. Dá se udělat spousta super receptů ,kromě svíčkové už vařím bez masa všechno. Takže to nevzdávejte a nebuďte LÍNÍ! A vařte si. Pravidlo "Co jíš, takovým jsi člověkem" je myslím na místě. Co se týká zdraví. Nevím. Chodím na testy a všechno je zatím v pořádku. Stravu sice nemám úplně vyváženou, ale snažím se.
Jo a nejíst maso to není jíst jen zeleninu. Snažím se vyvarovat jakých koliv chemických potravinářských výrobků (alá vitana v prášku) a když to jde koupím si něco v biopotravinách....
Re: 8 rok bez masa
hod se do klidu - t je to, o cem jsem psal ... kazani si nech na nedeli do kostela!!!Anonymous píše:ja jsem uz osmy rok absolutne bez masa, a asi 5let bez vajec.Nepotreboval jsem k tomu zadnou metalistku.Stacilo mi mit otevrenou hlavu a nebyt lhostejny k utrpeni ostatnich(zvirata).Je to pro me zivotni styl o ktery nechci nikdy prijit.Hrozne mi to pomaha i v tvorbe hudby.Clovek vidi veci jinak.Blaboly typu bez toho to nejde jsou zvrhlost a zabednenost.Prestante jist maso co nejdrive.Neni cas cekat na neakou inveci typu metalove divy.Pro vase gurmanske uspokojeni brutalne vrazdi zvirata!!!!!!!!!!!!Maso k zivotu zkratka nepotrebujete.O tom me nikdo nepresvedsi:-)sa
Ondrash: no ale moje uvaha se vztahuje ciste jen vegetarianstvi praktikovanemu z filozofickych nebo nabozenskych duvodu ktere uvadim. Tam nejde o nic jineho nez o to ze jednu jedinou vec povazuju za nezdravy predsudek.
Taky se mi nelibi velkochovy a taky mam zkusenost ze napr po nekolikadennim pustu clovek ziskava vetsi sebeduveru, posiluje se mu imunita a ziskava pronikavou inteligenci.
To jsou zname veci. Stav tlusteho streva ovlivnuje imunitu a zaludek je centrem sebevedomi.
Krome toho se mi 100% podarilo vymytit koureni a konzumaci alkoholu. mozna jsem to nemel psat, protoze to asi stejne bude spatne pochopeno. Ale to je stejne na jinou debatu, ktera by lidi zbytecne rozdelila na dva tabory....takze na to zapomente please.
Taky se mi nelibi velkochovy a taky mam zkusenost ze napr po nekolikadennim pustu clovek ziskava vetsi sebeduveru, posiluje se mu imunita a ziskava pronikavou inteligenci.
To jsou zname veci. Stav tlusteho streva ovlivnuje imunitu a zaludek je centrem sebevedomi.
Krome toho se mi 100% podarilo vymytit koureni a konzumaci alkoholu. mozna jsem to nemel psat, protoze to asi stejne bude spatne pochopeno. Ale to je stejne na jinou debatu, ktera by lidi zbytecne rozdelila na dva tabory....takze na to zapomente please.
peteness: ty si daky zaprdeny skeptik. preco by to malo byt zle pochopene? ja myslim ze na tom ze fajcenia sa treba zbavit sa mozes zhodnut aj so zarytymi fajciarmi. ostatne s cim zacnes a s cim prestanes je tvoja osobna vec a robis to pre svoj dobry pocit a nie preto ze chces niekoho ohurovat. vcera ma pobavil inzerat nejakej holky, ktora hlada chlapka ktory nikdy nevyfajcil jedinu cigaretu a nevypije ani kvapku alkoholu... tomu uz hovorim obsesia. "nikdy" a "vobec" a "vzdy" su velmi silne slova s ktorymi treba narabat opatrne, to je moje zivotne kredo. a clovek ktory nikdy a vobec, bude naschval sadista alebo pedofil. to uz su tie zivotne paradoxy
To Peteness: ...a ziskava pronikavou inteligenci
Tak tohle bych taky trošku rozvedl. Je to spíš na duchovní bázi. Nezískáš pronikavou inteligenci ale zlepší se ti intuice. Z vědeckého hlediska bylo prokázáno, že požívání masa má vliv na myšlení v pozitivním smyslu. Z duchovního hlediska měl člověk intuici a rozum na stejné úrovni. Pojídáním masa se to všechno těžce přesunulo do rozumové línie. Intuice těžce dostala na frak. Neříkám že to je špatně. Je to tak a má to tak být... Na rovinu, po těch letech přece jen funguju trochu jinak. Myslím si že to, že nejím maso mělo na to taky vliv.... A blbec ze mě snad není.
Komu tahle věc nesedí. Berte to prosím hodně s rezervou. Dostáváme se na tenké ledy...
Tak tohle bych taky trošku rozvedl. Je to spíš na duchovní bázi. Nezískáš pronikavou inteligenci ale zlepší se ti intuice. Z vědeckého hlediska bylo prokázáno, že požívání masa má vliv na myšlení v pozitivním smyslu. Z duchovního hlediska měl člověk intuici a rozum na stejné úrovni. Pojídáním masa se to všechno těžce přesunulo do rozumové línie. Intuice těžce dostala na frak. Neříkám že to je špatně. Je to tak a má to tak být... Na rovinu, po těch letech přece jen funguju trochu jinak. Myslím si že to, že nejím maso mělo na to taky vliv.... A blbec ze mě snad není.
Komu tahle věc nesedí. Berte to prosím hodně s rezervou. Dostáváme se na tenké ledy...
tahle veci jsou slozitejsi a duchovniho na tom neni prakticky nic. Jde spis o to, ze nejlip ti to mysli pokud organismus nepotrebuje energii jinde a prave traveni ji spotrebovava nejvic. Taky zalezi nakolik se umis soustredit a s jakou intenzitou a extenzitou. Existuji koncentracni cviceni - prakticky mechanicka vec kolem ktere se tahnou nejruznejsi filozofie a nauky vytvarejici dojem tajemna a mysticna. V navaznosti na tohle vyvstava otazka kdy je mysleni nejpronikavejsi? Kdyz nahromadis spoustu energie nebo v momente kdy nahromedenou energii uvolnis?.....tohle jsou prilis jemnozrnne veci, ktere vyzaduji osobni zkusenost a ta se neda slovy sdelit .
peteness: to ale zavisi od stravy... ak zjes stvrt kila glukozy a zapijes to pol litrom vlaznej vody tak ziadne travenie sa nekona, ide to rovno do krvi a z krvi do mozgu... a relativna narocnost hydrolyzy polysacharidov z kalerabu a proteinov z masa su tiez velmi premenlive zalezitosti, ake maso, aky kalerab atd...
ja napriklad v praci v poslednej dobe nejem, pijem len medom sladeny caj a musim povedat ze makam jak sialeny (ako vidite stiham este aj kraviny na e-zone vypisovat) kedze odpadlo poobedne podriemkavanie. ale to je obycajna fyziologia a nie meditovanie a koncentracne cvicenia, kua...
i ked vlastne vidim ze ty hovoris to same... no tak som sa zasa s niekym zhodol, no. ale zicher v tom neni maso. po obede som zoslabnuty, ci som mal taboule alebo steak, rovnako
ja napriklad v praci v poslednej dobe nejem, pijem len medom sladeny caj a musim povedat ze makam jak sialeny (ako vidite stiham este aj kraviny na e-zone vypisovat) kedze odpadlo poobedne podriemkavanie. ale to je obycajna fyziologia a nie meditovanie a koncentracne cvicenia, kua...
i ked vlastne vidim ze ty hovoris to same... no tak som sa zasa s niekym zhodol, no. ale zicher v tom neni maso. po obede som zoslabnuty, ci som mal taboule alebo steak, rovnako
ondrash: hehe, kulickari je daky modny nazov pre psychologov? jo, to su oni, v tom pripade. termin kargokultne vedy je od feynmanna. keby chcel niekto polemizovat o tom co je veda, najdite si cez google jeho uvahu "what is science", ktoru odprednasal nepamatam kde. kazdopadne disciplina ktora kasle na pricinne vztahy a operuje s trancendentnom moze byt spolocensky prinos atd, ale nie je to veda a "dokazy" ktore prinasa nie su dokazy v zmysle logickeho dokazovania.
Re: 8 rok bez masa
To mě taky pobaviloIvo píše:Trošku mi tahle větná vazba připomíná cimrmanovské: "Učí se dobře ! To nemohu říct !"Anonymous píše:Maso k zivotu zkratka nepotrebujete.O tom me nikdo nepresvedsi:-)sa
Hele Anonymní, nechceš se trošku "odinkognitit"? Nevím proč, ale když vidím zcela anonymní přispěvek, neubráním se pocitu, že se jedná o někoho, kdo jen tak brouzdá po fórech a snaží se pro svou zábavu vyvolat hádku. Čemuž by nasvědčoval i tento příspěvek...
Jinak opravdu "trošku" extrémní názor. Podívej se např. na Iva, ten tím žije ve všech rovinách a je naprosto v pohodě.
-