To Peteness: A ted to neprijemne. Povazuju vegetarianstvi z filozofickych duvodu za unik. Tihle lidi se neumi smirit s prirozenou krutosti zivota. Vedomky nebo nevedomky ocekavaji ze se jim vyhne zlo, pokud ho nebudou pachat oni druhym a nezabijeni zvirat je pro ne jakymsi sbiranim bodu v portfoliu osobniho vykoupeni.
Sorry. V tomhle teda taky nemůžu s tebou souhlasit. Nejím maso už 12 let . Jaký únik? Tohle je dost těžký říkat takhle globálně. Já si myslím, že každej kdo přestal jíst maso měl k tomu svůj důvod a nemusel to zrovna považovat za únik, za své vykopení a tak...
To Onehalp: S tím, že se najdou progresivní vegetariáni, jo jsou takoví. Někdy mám pocit že to je jakýsi klasický psychologický jev. Přestaneš jíst maso, jsi z toho nadšený, objevuješ nové věci, žiješ tím každým dnem (doslova

No a jinak. Maso nejím, protože nesouhlasím se zabíjením zvířat. S velkochovy a tak. Myslím si že jakýkoliv posun v téhle době, v tomhle světě musí vždycky začít tak, že každý začne od sebe. To že jsem se masa zřekl je pro mě dost podstatná věc, pai i pro okolí. Našel bych hodně argumentů proč maso nejíst, ale nechci to tu nějak vířit.
Ezóňáci vegetariáni fandím vám. Dá se udělat spousta super receptů ,kromě svíčkové už vařím bez masa všechno. Takže to nevzdávejte a nebuďte LÍNÍ! A vařte si. Pravidlo "Co jíš, takovým jsi člověkem" je myslím na místě. Co se týká zdraví. Nevím. Chodím na testy a všechno je zatím v pořádku. Stravu sice nemám úplně vyváženou, ale snažím se.
Jo a nejíst maso to není jíst jen zeleninu. Snažím se vyvarovat jakých koliv chemických potravinářských výrobků (alá vitana v prášku) a když to jde koupím si něco v biopotravinách....