Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět
onehalph

Příspěvek od onehalph »

Ivo píše:S podobným přístupem z druhé strany jsem se však zatím kupodivu nesetkal ...
No jak to rict - ja mam zase uplne opacne zkusenosti - samozrejme, musim dat za pravdu, ze zvlaste na malem meste je byt vegetarianem rovno byt v nejake sekte - byt divnej, chtit byt zvlastni (za kazdou cenu) - ale ja mam s atakovanim ze strany lidi, co maso neji - pri kazde diskuzi - a to prave tim stylem "co ty muzes byt za cloveka, kdyz zeres nevinne tvory". Co na to rict?
Jinak uz k tomu asi nemam co rict - at si kazdy dela co chce :-)

jehlar

Příspěvek od jehlar »

"Přirozená krutost života" je téma na hodně dlouhou diskuzi. Evoluce je nastavena tak že vítězí silnější (krutější? bezcitnější?), a když se podíváte očima přírodních zákonů tak je velkou otázkou zda lidstvo samo sebe nevymýtí přílišnou citlivostí a soucitem. Berte to jako "filozofickou" úvahu, rozhodně neobhajuji názor, že by se měl soucit a solidarita potírat. Peace :-)

syncro

Příspěvek od syncro »

peteness: Souhlasím s tebou skoro v celé té filosofické úvaze (únik, nesmíření se s krutostí, atd.) s jedinou výhradou. I když maso opravdu důsledně nejím, stejně jsem za těch čtrnáct let absolvoval dvě situace, kdy jsem prostě nic jiného než maso jíst nemohl. Bylo to před 8 lety v Pákistánu v horách, měl jsem hlad a jediné jídlo široko daleko byla chicken korma u moc příjemných lidí v horské vesnici. Nečinilo mi žádný morální problém to maso tehdy sníst. Vždycky říkám, že když mám možnost volby, volím jídlo bez zabíjení. Kdybych se ale dostal do situace, že to budu já, nebo králík Ferda, je úplně jasné, že Ferdu sním... Podle mě to tedy nemusí být nutně o mesiášství, spíš o rozumné úvaze, jestli tohle dělat musím nebo ne...

Jinak už k tomuhle nemám dál taky co říct, jdu si sníst svoje těstovinky se sýrem 8-) Tématu "přirozená krutost" se vyhnu, protože to je na moc a moc dlouho a hodí se to spíš k vysedávání před čajovnou a osobnímu potlachání...

Díky Vám všem za diskuzi, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Tudy

Příspěvek od Tudy »

Peteness: hmm, kdybych to rozebíral (komfort, vykoupení), tak by to bylo na dlouho, tak se jednoduše přiznám, že v tomhle s Tebou jednoznačně nesouhlasím. Možná to tak někdo bere, ale nepředpokládám, že většina.

A pro odlehčení:
Všimli jste si, v kolika restauracích/hospodách nabízí mezi bezmasými jídly Smažený sýr se šunkou a Bramborák s uzeninou? :)
Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

peteness

Příspěvek od peteness »

ještě to radši pro jistotu upřesním, aby nedošlo k nedorozumění, že propaguju sadismus nebo něco takového. Pod pojmem přirozená krutost byl myšlen jednoduše fakt, že život je boj (někdy i o přežití) a ne všichni jsou úspěšní :-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Rovnice jídlo-maso=(automaticky) zdravá strava a jídlo+ maso(=automaticky) nezdravá strava jsou samozřejmě naprosto nesmyslné ... Nějaké globální "mesiášství" atd. jsou roviny též ne úplně snadno uchopitelné.
Zůstaneme-li u faktů, je třeba připustit, že potrava, kterou přijímáme, neovlivňuje přímo jen fyzické tělo, ale i jemnější roviny (mysl apod.). A zároveň , kromě fyzických struktur (též přímo ovlivnitelných např. hrůzou a strachem během vlastního zabíjení), každá potrava a ingredience v sobě (objektivně) obsahuje i jemnější informace. A tak může člověk svou mysl, vnímání, tvůrčí roviny atd. převažujícím typem stravy buď přímo uzemňovat, omezovat anebo naopak otevírat, prohlubovat, zjemňovat (strava v tomto samozřejmě není zdaleka jediný faktor, ale celkem důležitý). Pokud něčí strava bude sestávat převážně z masa, uzenin, tučných věcí, koblihů, koláčů atd. + to bude ještě kořenit alkoholem a cigaretami, je pravděpodobné, že jeho myšlenkový a tvůrčí obzor bude v něčem omezován ...
Ufff- koukl jsem na hodinky, musím běžet k zubaři ...

kexik

Příspěvek od kexik »

syncro píše: Kexik: Já už nejsem moc "zvieratkar" (pokud si pod tím pojmem představuješ mladistvého nadšence se zmiňovanou nášivkou Maso je vražda), takže mým cílem není, aby se úplně přestalo konzumovat maso. Spíš by se mi líbilo, kdyby se zvířata chovala a zabíjela kulturním způsobem, tedy pokud možno přirozeně a co nejméně bolestivě. Třeba krmení býložravých krav masokostní moučkou je věc, která mě opravdu znechucuje. Stejně tak mediálně dostatečně známé transporty dobytka v nevyhovujících prostředcích, atd. Kriminalizovat někoho za konzumaci masa je zřejmý nesmysl, víc asi nemá cenu to řešit...

Saša
to je postoj, ktory sa da len odsuhlasit.. jasne, zvieratkarmi som mal na mysli presne tu skupinu ludi ktoru popisujes. mne tiez nie je jedno ako sa so zvieratami zaobchadza no a kostna mucka je celkom vecne a pragmaticky podvod na zakaznikovi, lebo ja chcem a draho platim za proteiny z kravy a nie z bohvie coho. ja mam napriklad moralny problem skor kupit si rybu (aj ked ich zboznujem) ked som si nie isty ci je z farmy alebo proste bezohladne vylovena nejakou mega svinou uprostred atlantiku (pricom sa nik nestara ci ide o beznu tresku alebo uplne posledny exemplar uplne unikatneho neviem coho)

synth

Příspěvek od synth »

Tudy --- Když jsi vyráběl svou ratolest kolik jsi zabil spermií?:-)/a teď vážně/Myslím si ,že je spoustu nechutnějších věcí a bereme to jako samozřejmé ……- Bohužel vše co dnes jíme je nějakým způsobem páchání násilí na přírodě ,ale pro inteligentního člověka tvého formátu to asi nemá cenu rozepisovat – rád bych znal jméno produktu ,který se nějakou měrou nepodílí na trápení matky přírody-včetně živočišného druhu………./některé záběry hromadných chovů dobytka jsou fakt otřesné – ale stejně otřesné se mi zdají záběry hladovějících dětí z Afriky – mrtví lidé po dopravních nehodách a mnoho dalších … to bych ale nevylézal vůbec z domu, nejedl - pil vodu s vlastní studny … ………………………………………………………./Ach jo-- …kdo chce kam pomož mu tam ………………. :-)

synth

Příspěvek od synth »

syncro - ta ratolest byla na tebe :-) sorry Tudy +++ mám v tom chaos ,kdo vlastně tu ratolest/9 měsíční holčičku/dodal :-))) Sorry :-)Alespoň si může být jistá že ji nesníte .... :-)

syncro

Příspěvek od syncro »

synth: 8-) Ratolest asi vážně nesním, jakkoli je to v našich zeměpisných šířkách jinak běžným národním zvykem. Tento krásný český prostonárodní obyčej se však do dnešních dnů dochoval jen v odlehlých horských oblastech Jeseníků, Beskyd a Krušných hor. Týdeník Karlovarska minulý týden zveřejnil výsledky sociologického průzkumu renomované anglické agentury EatMyKid, kde bylo na vzorku populace čítajícím skoro dvěstě lidí dobře zdokumentováno, že ani dnešní mladí lidé mezi 15 a 30 lety se kanibalismu ve svých rodinách nevyhýbají. Nejčastější z nabízených odpovědí na otázku "Jak popíšete svůj vztah k rodině?" byla "B) Já je žeru." Odborník a postmoderní filosof prof. Mgr. Jonatán Velkolepý, PhD. z tohoto výzkumu dovozuje, že často pomíjený aspekt rodinného kanibalismu v české společnosti úzce souvisí s pobělohorským traumatem, kdy část společnosti (zejména nižší příjmové skupiny) raději snědly své děti, než by je nechali vyrůstat v ovzduší náboženské nesvobody.

Zdar, Saša
GunJah Records
Bandcamp | Spotify | YouTube | Mixcloud | Soundcloud

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

syncro: ked si to takto ucene napisal tak to musi byt pravda! :lol:

kexik

Příspěvek od kexik »

syncro: hehe, intoussky forek k rannemu caju, diky :)

Návštěvník

8 rok bez masa

Příspěvek od Návštěvník »

ja jsem uz osmy rok absolutne bez masa, a asi 5let bez vajec.Nepotreboval jsem k tomu zadnou metalistku.Stacilo mi mit otevrenou hlavu a nebyt lhostejny k utrpeni ostatnich(zvirata).Je to pro me zivotni styl o ktery nechci nikdy prijit.Hrozne mi to pomaha i v tvorbe hudby.Clovek vidi veci jinak.Blaboly typu bez toho to nejde jsou zvrhlost a zabednenost.Prestante jist maso co nejdrive.Neni cas cekat na neakou inveci typu metalove divy.Pro vase gurmanske uspokojeni brutalne vrazdi zvirata!!!!!!!!!!!!Maso k zivotu zkratka nepotrebujete.O tom me nikdo nepresvedsi:-)sa

kexik

Příspěvek od kexik »

anonymni: uz len ty si nam chybal do zbierky... vitame praveho zvieratkara :)

Ivo
Moderátor

Re: 8 rok bez masa

Příspěvek od Ivo »

Anonymous píše:Maso k zivotu zkratka nepotrebujete.O tom me nikdo nepresvedsi:-)sa
Trošku mi tahle větná vazba připomíná cimrmanovské: "Učí se dobře ! To nemohu říct !" :)

Odpovědět