Pytkin píše:co si moze este poriadny gurman zelat ?
gurman by si pral zebro z domaciho (bio) prasete a pak taky nejakou kulturu jidla i stolovani. tim nechci rict, ze by to prkynko jako takovy byl snad pro me nejakej pruser, ale ten roh k tomu a ta smes "omacek" s krenem, to je fakt hospodskej zpusob podavani - v pivnici budiz, v restauraci asi ne.. jinymi slovy, gurmanstvi vypada jinak
Jinak co se týče teorií které srovnávají cukry (například sacharozu apod.) s ovocnými cukry, ty jsou už dávno překonané ... nemám ted prostor to teoreticky rozvíjet ... Kromě toho x lidí co jedí kvanta ovoce léta (kila denně) jsou tencí jako proutek ... A to jsou myslím ty nejpodstatnější fakta ...
Ivo: Mne vadi jedna vec v tomto threade. Ty sa tu snazis presvedcovat cely svet o tom, ze tvoj sposob stravovania je zakonite ten najlepsi a najzdravsi a vsetko ostatne je len neprirodzeny odpad, ktory cloveku skodi. Ale to je omyl. V poriadku, par rokov sa tym asi zivis, citis (urcite AJ formou psychiky) ze ti to robi dobre a prospieva ti to. Proti tomu nic nemam. Zelenina a ovocie je dolezita strava, ktoru urcite netreba vynechavat. Ale zabudas na to, ze je tu dalsich XXX ludi, ktori sa nestravuju LEN zeleninou a ovocim. A tiez su vitalni, zdravi, maju pocit spokojnosti a mnohi z nich sa dozili vysokeho veku. Koniec koncov zdravie cloveka nesuvisi len od stravy ale aj od dalsich tisic faktorov (zivotny styl, prostredie v ktorom zije, atd atd)...
Vadi mi tvoj styl, ktorym tu silne poukazujes na to (a kazdeho presviedcas), ze zelenina a ovocie v surovom stave je to spravne a jedine na tomto svete co by clovek mal jest...
bassline píše:Ivo: Mne vadi jedna vec v tomto threade.
Vadi mi tvoj styl, ktorym tu silne poukazujes na to (a kazdeho presviedcas), ze zelenina a ovocie v surovom stave je to spravne a jedine na tomto svete co by clovek mal jest...
Bassline, nejsi trošku mimo ? Co kdybys četl trošku pozorněji nebo vůbec četl ? Za prvé kdo říká že by se měla jíst jen ovoce a zelenina ?? Za druhé já jím mnoho jiných věcí než ovoce zeleninu a nejen v surovém stavu. A za třetí nikoho nepřesvědčuju Bavíme se o různých pohledech na věci a vlastních zkušenostech, tot vše ...
---
Ale s niektorymi tvojimi nazormi napr. na alkohol sa VELMI ztotoznujem, napr. toto:
Ivo píše:
Myslím že to je uplně v pohodě ... když to někomu chutná ... i když sám bych si to nedal ze dvou důvodů: 1) chutná mi to strašně nepříjemně (strašně kyselé, pálivé, agresivní - i ty tzv. "nejlepší vína", o tvrdém alkoholu už vůbec nemluvím), čili nejsem masochista. Osobně nechápu co na tom někomu může chutnat. Žádnou aspon trochu příjemnou chut tam při nejlepší vůli nemůžu najít (ale proti gustovi Když už není vyhnutí (symbolický rodinný přípitek apod) - dělám to jen s velkým sebezapřením (brrrr....). Čerstvá ovocná štáva mi chutná proti tomu jako nebeský nektar proti benzínu ... 2) i v malých množstvích to působí do jisté míry omamně (inhibitor mysli apod.). Což mi přijde divné a netoužím po takových efektech 3) z člověka který se napije alkoholu byt jen trošku to jde cítit, táhne to z něj a moc to nevoní ... kromě toho alkohol je droga, čili i malá množství mohou být návyková)
S tym benzinom si to uplne trafil, vnimam to presne tak isto