Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
Odpovědět

peteness

Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA

Příspěvek od peteness »

Nový raw restaurant na P8.
https://www.facebook.com/roostaurace
Tohle jsou cuketové špagety, je to spíš salát než jídlo, ale na FB mají zajímavé věci.
Obrázek

BTW v Countrylife na P6 prodávají na váhu drcené nepražené kakaové boby, bezvadná náhrada čokolády. Chuťově vynikající.
Obrázek
Obrázek

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ano, jak píšou: "Restaurace podávající syrové a raw pokrmy" :D Možná i studené a cold nápoje ? :wink:

Ale přijdou mi tyhle "raw" restaurace úděsně předražené ....

peteness

Příspěvek od peteness »

Studené nebo cold? :-)
Oni říkali, že narozdíl od třeba dříve zmíněného Plevelu mají vše v biokvalitě. Je fakt, že co jsem zatím viděl, tyhle restaurace jsou prázdné. Imho oni v Praze mají největší problém v tom, že je to v zapadlých místech, kde by se neuživila ani herna.
Třeba teď se před časem slavný Lovin Hut, co byl dříve v Truhrářské ulici (centrum, ale mrtvá ulička) přesunul na rušnou ulici vedle Bílé Labutě a jsou tam fronty, je problém najít volný stůl.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Co jsem tam zahlédl, tak třeba ředkvičkový salát = 280 Kč, což mi mi přijde dost přehnané. Nebo ty klasické "raw" dortíky, kousek 100 Kč. Vím dobře že když se to dělá, tak je reálný náklad tak 200-250 Kč na celý dortík, ze kterého je tak 12 ks. Čili marže tak 400-500% ... nekup to ...

peteness

Příspěvek od peteness »

Ať sem klidně ostatní napíšou, kde se dá za rozumnou cenu zdravě najíst. Bude to k nezaplacení.
Co tak mám vyzkoušeno (pokud jde čistě o jídlo, ne o prostředí a tanečky okolo) v Praze asi vyjde nejlíp zajít do některého Loving Hut, naložit si maximum listové zeleniny, ozdobit to ostatní zeleninou dle chuti, případně si tam přihodit trochu rýže a nějakou tu jejich omáčku, seitan, tofu (ale ne brambory, ty jsou hmotné) a musím se vejít do 100,- Kč....a takhle to taky spousta lidí dělá.
Bohužel nabídka je každý den stejná, tudíž to chce občas proložit Countrylife, které jsou ale v hůř dostupných místech.

Hombrefeo: jestli myslíš jídlo na první fotce, stálo 180,-

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Ivo: no 250ks na dort, spis bych pridal. Ty bio orechy a jine ingredience jsou docela drahy a nedaji se moc sehnat ve velkym. A ze to je narocny to vyrobit vim z vlastni zkusenosti. Ale je pravda ze 100kc uz je moc. Ja si obcas pochutnam na raw dortiku v Loving Hut za 50kc. Takze to asi jde i levneji :)

Peteness: ja taky chodim do "lovace" pomerne casto a dokola to taky nemusim, takze stridam s Dhaba Beas, coz za chvili omrzi taky. Nicmene nejsem 100% vege a dam obcas rybu v Jine Krajine, Pho Bo v Madame Li :D nebo neco tezsiho v Podolce. V centru Prahy je vyber dobrej

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Myslím že tahle tendence "bio" surovin v restauracích je dost zbytečná .... Jednak je to záminka pro přemrštěné ceny, jednak je "bio" dost nejistý koncept (často je v tom stejně chemikálií jako jinde) a hlavně: když jde člověk jednou za čas do takové restaurace a normálně "bio" nejí, tak je úplně jedno jestli tam "bio" zrovna má nebo ne a když "bio" jí, tak je taky jedno jestli tam "bio" právě v té restauraci je nebo není ... :wink:

Jinak Loving Hut mám taky rád ... a i v USA to bylo fajn zázemí na mnoha místech. Onehdá jsme byli v Dejvicích v restauraci Vegetka - taky fajn a něco podobného ...

peteness

Příspěvek od peteness »

Vlad: Podolka je super, do Beas semtam taky zabloudim. Z tech vegie, co mam relativne blizko jeste muzu cenove pochvalit Govindu na Palmovce. Tuším, že za 105 je komplet oběd s možností zdarma si přidat. Zeleniny moc není, spíš rýže, brambory, luštěniny, omáčky po indicku a stísněný prostor, tělo na tělo, nos na pot. Je tam ještě ten prostor v patře, jak se jde bez bot, tudíž další útok na čichové buňky. S trochou nadsázky, takhle nějak si představuju Cimrmanův herberk. Jenom ty rozvěšené ponožky tam chybí :-) ....nic proti vyzouvací filozofii, je to ale fakt maličký.
Z masitých věcí mám trochu závislost na Palác Flora --> Thai Spice --> Malajské červené kari

biscuit

Příspěvek od biscuit »

s podolkou jste me dostali... kdyz jsme tam nedavno chteli zavitat, otocili jsme to pri pohledu na snobstvo, ktere se tam smerem do i ven pohybovalo - normalne jsem prestal mit hlad ;-)

peteness

Příspěvek od peteness »

Pro mě zas byl šok, co za lidi chodí do Lovin Hut v Labuti, úplně jiný vzorek populace než v Truhlářské. Kancl nejhrubšího zrna, jedna paní Kostohryzová vedle druhé.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Govinda, nevím ... byly to jedny z první vege restaurací u nás ... ale jsou to hrozně těžké jídla (když si odmyslím silně sektářské prostředí :) Všechno přemaštěné, přemlíkované, přesmažené, přeslazené ... po návštěvě Govindy jsem měl vždycky pocit že potřebuju jít tupě spát ... a když člověk pozoruje to obsluhu, tak ti už usnuli dávno :wink: Už bych tam nešel ...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja jsem si govindou zkazil na nekolik dlouhych let nazor na indickou kuchyni ;-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Govinda nemá NIC společného s indickou kuchyní :wink: To jsou spíš takové česko-pseudoindické plichty a plácanice

Odpovědět