Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Re: Mrchožrouti versus pažitkáři VERSUS SLEPIČÁRNA
Nový raw restaurant na P8.
https://www.facebook.com/roostaurace
Tohle jsou cuketové špagety, je to spíš salát než jídlo, ale na FB mají zajímavé věci.
BTW v Countrylife na P6 prodávají na váhu drcené nepražené kakaové boby, bezvadná náhrada čokolády. Chuťově vynikající.
https://www.facebook.com/roostaurace
Tohle jsou cuketové špagety, je to spíš salát než jídlo, ale na FB mají zajímavé věci.
BTW v Countrylife na P6 prodávají na váhu drcené nepražené kakaové boby, bezvadná náhrada čokolády. Chuťově vynikající.
Ano, jak píšou: "Restaurace podávající syrové a raw pokrmy" Možná i studené a cold nápoje ?
Ale přijdou mi tyhle "raw" restaurace úděsně předražené ....
Ale přijdou mi tyhle "raw" restaurace úděsně předražené ....
Studené nebo cold?
Oni říkali, že narozdíl od třeba dříve zmíněného Plevelu mají vše v biokvalitě. Je fakt, že co jsem zatím viděl, tyhle restaurace jsou prázdné. Imho oni v Praze mají největší problém v tom, že je to v zapadlých místech, kde by se neuživila ani herna.
Třeba teď se před časem slavný Lovin Hut, co byl dříve v Truhrářské ulici (centrum, ale mrtvá ulička) přesunul na rušnou ulici vedle Bílé Labutě a jsou tam fronty, je problém najít volný stůl.
Oni říkali, že narozdíl od třeba dříve zmíněného Plevelu mají vše v biokvalitě. Je fakt, že co jsem zatím viděl, tyhle restaurace jsou prázdné. Imho oni v Praze mají největší problém v tom, že je to v zapadlých místech, kde by se neuživila ani herna.
Třeba teď se před časem slavný Lovin Hut, co byl dříve v Truhrářské ulici (centrum, ale mrtvá ulička) přesunul na rušnou ulici vedle Bílé Labutě a jsou tam fronty, je problém najít volný stůl.
kolik takova lacina smakulada kostuje?
Co jsem tam zahlédl, tak třeba ředkvičkový salát = 280 Kč, což mi mi přijde dost přehnané. Nebo ty klasické "raw" dortíky, kousek 100 Kč. Vím dobře že když se to dělá, tak je reálný náklad tak 200-250 Kč na celý dortík, ze kterého je tak 12 ks. Čili marže tak 400-500% ... nekup to ...
Ať sem klidně ostatní napíšou, kde se dá za rozumnou cenu zdravě najíst. Bude to k nezaplacení.
Co tak mám vyzkoušeno (pokud jde čistě o jídlo, ne o prostředí a tanečky okolo) v Praze asi vyjde nejlíp zajít do některého Loving Hut, naložit si maximum listové zeleniny, ozdobit to ostatní zeleninou dle chuti, případně si tam přihodit trochu rýže a nějakou tu jejich omáčku, seitan, tofu (ale ne brambory, ty jsou hmotné) a musím se vejít do 100,- Kč....a takhle to taky spousta lidí dělá.
Bohužel nabídka je každý den stejná, tudíž to chce občas proložit Countrylife, které jsou ale v hůř dostupných místech.
Hombrefeo: jestli myslíš jídlo na první fotce, stálo 180,-
Co tak mám vyzkoušeno (pokud jde čistě o jídlo, ne o prostředí a tanečky okolo) v Praze asi vyjde nejlíp zajít do některého Loving Hut, naložit si maximum listové zeleniny, ozdobit to ostatní zeleninou dle chuti, případně si tam přihodit trochu rýže a nějakou tu jejich omáčku, seitan, tofu (ale ne brambory, ty jsou hmotné) a musím se vejít do 100,- Kč....a takhle to taky spousta lidí dělá.
Bohužel nabídka je každý den stejná, tudíž to chce občas proložit Countrylife, které jsou ale v hůř dostupných místech.
Hombrefeo: jestli myslíš jídlo na první fotce, stálo 180,-
Ivo: no 250ks na dort, spis bych pridal. Ty bio orechy a jine ingredience jsou docela drahy a nedaji se moc sehnat ve velkym. A ze to je narocny to vyrobit vim z vlastni zkusenosti. Ale je pravda ze 100kc uz je moc. Ja si obcas pochutnam na raw dortiku v Loving Hut za 50kc. Takze to asi jde i levneji
Peteness: ja taky chodim do "lovace" pomerne casto a dokola to taky nemusim, takze stridam s Dhaba Beas, coz za chvili omrzi taky. Nicmene nejsem 100% vege a dam obcas rybu v Jine Krajine, Pho Bo v Madame Li nebo neco tezsiho v Podolce. V centru Prahy je vyber dobrej
Peteness: ja taky chodim do "lovace" pomerne casto a dokola to taky nemusim, takze stridam s Dhaba Beas, coz za chvili omrzi taky. Nicmene nejsem 100% vege a dam obcas rybu v Jine Krajine, Pho Bo v Madame Li nebo neco tezsiho v Podolce. V centru Prahy je vyber dobrej
Myslím že tahle tendence "bio" surovin v restauracích je dost zbytečná .... Jednak je to záminka pro přemrštěné ceny, jednak je "bio" dost nejistý koncept (často je v tom stejně chemikálií jako jinde) a hlavně: když jde člověk jednou za čas do takové restaurace a normálně "bio" nejí, tak je úplně jedno jestli tam "bio" zrovna má nebo ne a když "bio" jí, tak je taky jedno jestli tam "bio" právě v té restauraci je nebo není ...
Jinak Loving Hut mám taky rád ... a i v USA to bylo fajn zázemí na mnoha místech. Onehdá jsme byli v Dejvicích v restauraci Vegetka - taky fajn a něco podobného ...
Jinak Loving Hut mám taky rád ... a i v USA to bylo fajn zázemí na mnoha místech. Onehdá jsme byli v Dejvicích v restauraci Vegetka - taky fajn a něco podobného ...
Vlad: Podolka je super, do Beas semtam taky zabloudim. Z tech vegie, co mam relativne blizko jeste muzu cenove pochvalit Govindu na Palmovce. Tuším, že za 105 je komplet oběd s možností zdarma si přidat. Zeleniny moc není, spíš rýže, brambory, luštěniny, omáčky po indicku a stísněný prostor, tělo na tělo, nos na pot. Je tam ještě ten prostor v patře, jak se jde bez bot, tudíž další útok na čichové buňky. S trochou nadsázky, takhle nějak si představuju Cimrmanův herberk. Jenom ty rozvěšené ponožky tam chybí ....nic proti vyzouvací filozofii, je to ale fakt maličký.
Z masitých věcí mám trochu závislost na Palác Flora --> Thai Spice --> Malajské červené kari
Z masitých věcí mám trochu závislost na Palác Flora --> Thai Spice --> Malajské červené kari
s podolkou jste me dostali... kdyz jsme tam nedavno chteli zavitat, otocili jsme to pri pohledu na snobstvo, ktere se tam smerem do i ven pohybovalo - normalne jsem prestal mit hlad
Pro mě zas byl šok, co za lidi chodí do Lovin Hut v Labuti, úplně jiný vzorek populace než v Truhlářské. Kancl nejhrubšího zrna, jedna paní Kostohryzová vedle druhé.
Govinda, nevím ... byly to jedny z první vege restaurací u nás ... ale jsou to hrozně těžké jídla (když si odmyslím silně sektářské prostředí Všechno přemaštěné, přemlíkované, přesmažené, přeslazené ... po návštěvě Govindy jsem měl vždycky pocit že potřebuju jít tupě spát ... a když člověk pozoruje to obsluhu, tak ti už usnuli dávno Už bych tam nešel ...
ja jsem si govindou zkazil na nekolik dlouhych let nazor na indickou kuchyni
Govinda nemá NIC společného s indickou kuchyní To jsou spíš takové česko-pseudoindické plichty a plácanice