No nic - článek mi přišel vtipný a celkem trefný (někam ho umístil safa), tak jsem ho sem pro pobavení dal ... každý at si z toho vezme co je libo ...
Obrana proti pokutám na silnicích - osoba vzdálená :)
Re: Obrana proti pokutám na silnicích - osoba vzdálená :)
To jo, z tohoto hlediska by bylo jednoznačně zcela nejbezpečnější jezdit permanentní rychlostí 2 km/h, cokoliv nad už zvyšuje riziko
No nic nechme toho - když někdo nedokáže rozlišit samoúčelnou a neskrývanou buzeraci (s cílem výběru peněz od občanů a naplnění státní nebo obecní kasy) od reálné snahy a opatření pro pořádek a bezpečnost na silnicích (za což bych osobně šel v první řadě všech aktivit a snahy), tak potom se nedá nic dělat
A není to žádná rebelie, jenom pojmenování věcí pravdivými slovy ... A pokud navíc něco samo o sobě porušuje jiné předpisy (např. dané ustavou), tak co na to říct ...
No nic - článek mi přišel vtipný a celkem trefný (někam ho umístil safa), tak jsem ho sem pro pobavení dal ... každý at si z toho vezme co je libo ...
aby to nedopadlo takhle:
Rok 2072 kdesi ve světě:
Synátor:"Tati, prý kdysi žili nějací
Čechoslováci?"
Otec:"Jo... a podle nich se dnes říká: Seš blbej jak Čech nebo Slovák... můžeš si vybrat!
Synátor:"Aha, a kde ty Čechy byly?"
Otec:"No, už se to přesně neví jistě, někde ve střední Evropě, tam kde jsou dnes Spojené Emiráty Německo a nejzápadnější provincie Číny s názvem Rakousy."
Synátor: "A to vážně byli tak blbí?"
Otec: "No jo...je to v historických análech...prý rozprodali a vytunelovali vlastní stát, vláda tam nechala lidi umírat hlady kvůli exekutorům, za prezidenty si volili kriminálníky, tuneláře, ožraly, zlikvidovali si zemědělství, průmysl, dováželi zkažené potraviny z jiných států, vzali lidem práci a dali ji přistěhovalcům, vyživovali z vlastní kapsy nejchamtivější hamouny a stali se poskoky ostatních států Evropy, ale to kdoví...někdy si myslím, že za jejich vymřením bylo i něco jiné, vždyť se tomu ani nedá věřit, víš .... tak tupý přece nikdo nemůže být
Rok 2072 kdesi ve světě:
Synátor:"Tati, prý kdysi žili nějací
Čechoslováci?"
Otec:"Jo... a podle nich se dnes říká: Seš blbej jak Čech nebo Slovák... můžeš si vybrat!
Synátor:"Aha, a kde ty Čechy byly?"
Otec:"No, už se to přesně neví jistě, někde ve střední Evropě, tam kde jsou dnes Spojené Emiráty Německo a nejzápadnější provincie Číny s názvem Rakousy."
Synátor: "A to vážně byli tak blbí?"
Otec: "No jo...je to v historických análech...prý rozprodali a vytunelovali vlastní stát, vláda tam nechala lidi umírat hlady kvůli exekutorům, za prezidenty si volili kriminálníky, tuneláře, ožraly, zlikvidovali si zemědělství, průmysl, dováželi zkažené potraviny z jiných států, vzali lidem práci a dali ji přistěhovalcům, vyživovali z vlastní kapsy nejchamtivější hamouny a stali se poskoky ostatních států Evropy, ale to kdoví...někdy si myslím, že za jejich vymřením bylo i něco jiné, vždyť se tomu ani nedá věřit, víš .... tak tupý přece nikdo nemůže být
himbre : ale ved tak to je uz dnes ? preco ten rok 2072 ? kludne tam daj 2013 a prepis na pritomny cas ..
EDIT : alebo tam nechaj 2072 .. ale ale treba tam dopisat ze KDE TO JE ? no tam kde je teraz Cigansky stat ..
EDIT : alebo tam nechaj 2072 .. ale ale treba tam dopisat ze KDE TO JE ? no tam kde je teraz Cigansky stat ..
"Stamiliónový byznys s rychlostí" ... ano, o tom to celé je, bohužel ...
http://ekonomika.idnes.cz/poste-ubyvaji ... nomika_brd
http://ekonomika.idnes.cz/poste-ubyvaji ... nomika_brd
ivo, s tim asi nic nenadelame. tato spolecnost, resp. statni zrizeni je zalozeno na vybirani poplatku. a co prinasi penize, je podporovano. zajem o lidi jako takove a o kultivovanost a funkcnost prostredi je az daleko v zavesu, jestli vubec realne existuje 
Jo, ted ke mě zase došla "daň z nemovitostí". Opravdu bych velmi rád, kdyby někde mohl oficiálně objasnit v čem tato "daň" spočívá. Člověk staví barák, obíhá úřady, zaplatí x poplatků za všechny byrokratické úkony, pak daně a desátky státu za všechen milionový materiál, práci atd., hypotéku, potom platí za odvoz odpadu, vodu, elektřinu, plyn atd. Tak za co ještě "daň z nemovitostí" ? Za trest že to člověk všechno absolvoval ? Anebo rovnou přiznat že to není nic jiného než další přímé a nepokryté okrádání lidí ?
no schvalne ako? 
Já jsem v klidu, neboj , jen se myslím celkem oprávněně (a pobaveně) ptám (protože ten dopis jsem právě objevil ve schránce - 2800 Kč) ... Protože pokud je tu dan z nemovitostí, pak to není úplně dotažené, měla by tu být i daň z hudebních nástrojů, z oblečení, z nádobí, z trávy na zahradě, ze stromů atd ? 
Jestli jsem to správně pochopil, tak zjednodušeně řečeno platíme tuhle daň obci/městu za to, že máme nemovitost na jejím území a tím pádem využíváme např. i obecní komunikace apod., což musí obec spravovat za svoje finance. Jiná věc je, že samotná správa této daně je (nebo alespoň v minulosti byla) vzhledem k vybrané výši značně vysoká, takže tahle daň byla pro stát prodělečná a pokud si dobře vzpomínám, tak už ji chtěl kdysi i Kalousek a před ním Tlustý, zrušit. Ale teď jdou prachy do obecních kasiček a těm asi stačí i to "málo".
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Hmm, ale to území jsme (pokud dobře vzpomínám) celkem dost draze koupili
a silniční dan platím 3000 ročně 
Tobě patří celý Jablonec?
Ivo, to není za to že vlastníš svůj pozemek, ale za to, že ten tvúj pozemek je součástí obce. Je fakt, že to je jedna z daní typu "daň ze vzduchu", ale já jsem to tak pochopil, pokud je důvodem k výběru téhle daně něco jiného a logičtějšího, budu rád za info, taky mě to zajímá.
http://cs.wikipedia.org/wiki/Silni%C4%8 ... D_da%C5%88
Předmětem této daně jsou všechna motorová vozidla, která jsou používána k podnikání, a to i když jsou vlastněna soukromými osobami.
Ne každý obyvatel obce používá auto k podnikání a tím pádem platí silniční daň.
Ale nerad bych vypadal jako obhájce daní... to jen že se ptáš na běžné věci, tak si dovoluji odpovídat
http://cs.wikipedia.org/wiki/Silni%C4%8 ... D_da%C5%88
Předmětem této daně jsou všechna motorová vozidla, která jsou používána k podnikání, a to i když jsou vlastněna soukromými osobami.
Ne každý obyvatel obce používá auto k podnikání a tím pádem platí silniční daň.
Ale nerad bych vypadal jako obhájce daní... to jen že se ptáš na běžné věci, tak si dovoluji odpovídat
Naposledy upravil(a) PELF dne 02 bře 2013 15:38, celkem upraveno 2 x.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Myslím to uzemí na kterém mám barák 
dan z nemovitosti platis, aby sis nemyslel, ze kdyz neplatis najem, ze ti to tak snadno projde
vetsina dani je jen vybrani penez pod nejakou zaminkou, ktera je casto jen pouhym duvodem a penize jdou jinam - zvlast u nas... rikejme si, ze je dobre, ze nemusime alespon do roboty 
.. a že můžeme zpívat