Problemy s legalnim SW - návrat k warezu?
Problemy s legalnim SW - návrat k warezu?
Strašně rád bych se s vámi podělil o mých zkušenostech s užíváním legálních programů
a viděl zde názor i někoho jiného - nezaujatého.
Kdysi dávno jsem díky nedostatku financí používal SW od "hádvěó" a "éér", který fungoval perfektně.
Když už bych chtěl vysypal kapsu, trial verze některých plugin se občas chovali zvláštně, takže mne vývojáři
neujistili o výhodách koupě legální verze a spíš mě donutili držet se osvědčené levoty. Koupit ofiko verzi by
mě asi štvalo. Muziku posledních pár let vynechávám, tak nevím jaká je situace dnes.
To samé OS Windows. Zakoupil jsem plnou krabicovou verzi 7PRO, kterou jsem úspěšně aktivoval na první
instalaci. Od té doby mi při další instalaci (na stejný HW) nechce přijmout klíč a nutí mne neustále
volat na MS, což mne už nebaví, protože na zelenou linku jde volat jenom z pevné linky (nemáme)
a z mobilu lze volat jenom na klasickou - placenou. V této chvíli instaluju nelegální win7 z USB sticku
a vše raději doaktivuju nějakým funkčním aktivátorem. Krabice s Win teď slouží jako okrasa naší kanceláře.
No a perlička pár dnů stará ...
Na firmu jsem pořídil účet ADOBE CREATIVE CLOUD (měsíční pronájem aplikací od Adobe) , abych se
vyvaroval neustálému "velkému" placení za nové a nové verze. Včera mi volali z Airbank, že nám musejí
zablokovat a deaktivovat kreditní kartu, ze které odcházejí internetové platby, protože ADOBE
někdo vykradl databáze o kartách zákazníků. Do vyřešení (minimálně nová karta) nemůžeme platit online,
což je u nás MEGA problém. Materiály nakupujeme v zahraničí. Proč si teda neobstarat WAREZ verze Adobe
design balíku a v klidu pracovat bez větších problémů a rizik?
Kdysi na to člověk neměl pořídit si software oficiální cestou. Když na to má a pořídí ho, je to spíš na obtíž.
Nemáte ten pocit?
a viděl zde názor i někoho jiného - nezaujatého.
Kdysi dávno jsem díky nedostatku financí používal SW od "hádvěó" a "éér", který fungoval perfektně.
Když už bych chtěl vysypal kapsu, trial verze některých plugin se občas chovali zvláštně, takže mne vývojáři
neujistili o výhodách koupě legální verze a spíš mě donutili držet se osvědčené levoty. Koupit ofiko verzi by
mě asi štvalo. Muziku posledních pár let vynechávám, tak nevím jaká je situace dnes.
To samé OS Windows. Zakoupil jsem plnou krabicovou verzi 7PRO, kterou jsem úspěšně aktivoval na první
instalaci. Od té doby mi při další instalaci (na stejný HW) nechce přijmout klíč a nutí mne neustále
volat na MS, což mne už nebaví, protože na zelenou linku jde volat jenom z pevné linky (nemáme)
a z mobilu lze volat jenom na klasickou - placenou. V této chvíli instaluju nelegální win7 z USB sticku
a vše raději doaktivuju nějakým funkčním aktivátorem. Krabice s Win teď slouží jako okrasa naší kanceláře.
No a perlička pár dnů stará ...
Na firmu jsem pořídil účet ADOBE CREATIVE CLOUD (měsíční pronájem aplikací od Adobe) , abych se
vyvaroval neustálému "velkému" placení za nové a nové verze. Včera mi volali z Airbank, že nám musejí
zablokovat a deaktivovat kreditní kartu, ze které odcházejí internetové platby, protože ADOBE
někdo vykradl databáze o kartách zákazníků. Do vyřešení (minimálně nová karta) nemůžeme platit online,
což je u nás MEGA problém. Materiály nakupujeme v zahraničí. Proč si teda neobstarat WAREZ verze Adobe
design balíku a v klidu pracovat bez větších problémů a rizik?
Kdysi na to člověk neměl pořídit si software oficiální cestou. Když na to má a pořídí ho, je to spíš na obtíž.
Nemáte ten pocit?
Re: Problemy s legalnim SW - návrat k warezu?
ech, pouzivam jiz temer vyhradne legalni software a tebou popisovane problemy jsem nezazil ani v jednom pripade. netvrdim, ze support funguje vsude skvele, napr. kdyz je neco nestabilniho (ale vetsinou to vyresi cas a novejsi verze). navic tohle je problem, kterej te potka i u levy verze a tam ti nepomuze nikdo. taky je to mozna otazka stesti a smuly. chtel jsem jen dodat protivahu ke tvym zkusenostem.
shafa : s tym windowsom .. po instalacii windowsu , aktivacii, update driverov a windowsu (co trva 2x tak dlho ako instalacia) , je idealne si spravit image .. aby to uz clovek nemusel aktivovat znova .. inak ak mas krabicovu verziu, tak to mozes instalovat aj na iny HW ..
to s tym adobe je dost smutne ..
to s tym adobe je dost smutne ..
ja uz roky pouzivam vyhradne legalny software a tiez som chlabohu taketo problemy nikdy nemal.. je to blbne no, shit happens, ale negeneralizoval by som.. i ked pri windowse ma ziadny problem neprekvapuje, Microsoft za to vsetko co sposobil IT biznisu za tie roky svojej existencie si ZASLUZI aby ludia ich produkty kradli a nekupovali 

Software kupuju od ty doby co mam mac a taky jsem nikdy neresil zadny problem.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower
- ReaktoplazmAR
používam len legalny alebo free sw a takto mi lezú na nervy len Waves pluginy.. ten ich license cloud je otrava
Já, jako někdo, kdo pracuje se SCCM 2012, Sharepointem, Exchangí, Hyper-V, PowerShellem, a dalšími MS produkty se musím zeptat...dendy píše:ja uz roky pouzivam vyhradne legalny software a tiez som chlabohu taketo problemy nikdy nemal.. je to blbne no, shit happens, ale negeneralizoval by som.. i ked pri windowse ma ziadny problem neprekvapuje, Microsoft za to vsetko co sposobil IT biznisu za tie roky svojej existencie si ZASLUZI aby ludia ich produkty kradli a nekupovali
Co všechno MS způsobil IT biznisu, že si zaslouží, aby jeho produkty někdo kradl? To mě vážně zajímá...
vymyslel windows .. alebo okopiroval ?
Pytkine, to není odpověď na mojí otázku a tohle téma navrhuji vzhledem k Applu nerozvádět dál.
Edit: Okopíroval btw.
Edit: Okopíroval btw.

ako povedal pytin: vymyslel (skopirovali - to je fuk - proste priniesli na svet) windows a sikovnym marketingom sa postaral o jeho nadvladu trvajucu dodnes .. (btw. s windows som robil od 3.1 do 7, som hodne advanced user, par rokov som robil aj IT admina, to ze windows je jedna z najhorsich veci co poznacila IT biznis na dlhe desatrocia je samozrejme moj sukromny nazor - nielen koli windowsu samotnemu ale koli tomu ze definovali trend vyroby aplikacii povrchnym lajdackym sposobom, a tento pristup potom od nich potom 'okopirovala' hromada firiem - a vlastne nepriamo sposobili ze podobny pristup zvitazil aj v oblasti PC HW ... )
Takze - na zakladne mojho osobneho vnimania a mojich osobnych skusenosti hodnotim existenciu firmy Microsoft ako jednu z najvacsich tragedii IT biznisu ..
a nevytahuj sem prosim apple to s tym nema takmer nic spolocne ..
Takze - na zakladne mojho osobneho vnimania a mojich osobnych skusenosti hodnotim existenciu firmy Microsoft ako jednu z najvacsich tragedii IT biznisu ..
a nevytahuj sem prosim apple to s tym nema takmer nic spolocne ..
K tématu:
Snad všechno co používám mám legálně a problémy s tím nemám.
K dendymu:
Dělal jsem ve správě IT ve společnosti s cca 600 PC. Nedokážu si představit to spravovat v 5 lidech jinak než na Windows, s ActiveDirectory, doménou, centrálními politikami atd.. Neznám osobně firmu, kde by to v takovém množství dělali jinak a to jsem byl ve spoustě společností podobné velikosti. V jak velké firmě si dělal IT admina, kolik PC?
Snad všechno co používám mám legálně a problémy s tím nemám.
K dendymu:
Dělal jsem ve správě IT ve společnosti s cca 600 PC. Nedokážu si představit to spravovat v 5 lidech jinak než na Windows, s ActiveDirectory, doménou, centrálními politikami atd.. Neznám osobně firmu, kde by to v takovém množství dělali jinak a to jsem byl ve spoustě společností podobné velikosti. V jak velké firmě si dělal IT admina, kolik PC?
myslim ze to je uplne irelevantne (radovo cca tak do 100 PC) .. ale to som uviedol len aby sa tu niekto do mna neobul ze na windows a M$ nadavam lebo som guma co neviem poriadne zapnut pocitac - tak som hento uvideol na ilustraciu ze guma niesom... moj nazor prameni z cca 15 rokov prace s windows na urovni posatne hlbsej nez len bezny uzivatel..Symphonic píše: V jak velké firmě si dělal IT admina, kolik PC?
je nepotrebujem teraz niekoho presviedcat, mne je to uplne jedno ci so mnou niekto suhlasi alebo nesuhlasi .. ja som proste povedal moj nazor, tak ako ja vnimam windows, microsoft , a ze microsoft pokladam najvacsie zlo (alebo jedno z najvacsich) IT bizninisu za poslednych XX rokov ..
Tak to mi asi stačí... vzhledem k tvým odpovědím hádám, že zřejmě vnímáme IT biznis každý jinak. 

So spravou +- 100 Macov sa streravam casto a funguje to vyborne. Neviem aky by tam mohol byt rozdiel medzi 100 a 600 ale nemyslim si ze by tam mohol byt v niecom problem.Symphonic píše:K tématu:
K dendymu:
ja som kedysi robil na Sprave Statnych hmotnych rezerv .. tak 100 pocitacov odhadujem .. A servery sme mali unixove .. Sef IT celkom rozumny clovek ..
pici .. ked si predstavim ze dakto zaplatil 600 licencii windwosu , o licenciach na servery ani nehovorim , tak je mi do placu ..
pici .. ked si predstavim ze dakto zaplatil 600 licencii windwosu , o licenciach na servery ani nehovorim , tak je mi do placu ..