Vymáhání dluhu

Vše, co se netýká hudebního šílenství, MIDI a audia
W.Cable

Re: Vymáhání dluhu

Příspěvek od W.Cable »

Cikany do toho nezatahuj, ten krivej taxikar ti za problemy nestoji, hlavne kdyz neexistuje smlouva o pujcce. Bude na tom nejspis hodne spatne, kdyz uz mu nestaci okradat klienty, ze musi okradat i sousedy. Pokud se stykas se sousedy co ho znaji, tak se muzes pokusit ho zdiskreditovat a je take mozne, ze se dozvis, ze vas je vice.

safa
Profesionál

Příspěvek od safa »

Ivo píše:Tak ted přemýšlím jestli se na to už nevykašlat (moudřejší ustoupí) anebo ...
... tohle je jediny rozumny reseni, moudrejsi ustoupi. Apropos, Ivo, pujcil bys me prosim 20.000.- Kc ? :mrgreen:

Taky mi jeden clovek dluzi uz sest let pres osmdesat tisic a taky s nim nejsem schopnej nic udelat. Mel dost zavazne rodinne problemy, prisel o barak, mysel prodat auto a nejaky nastroje a bydlel s pritelkou ... rikal jsem si "kluk ma tezkosti (byl to kamarad), nebudu ho s druhem prudit". Pak se rozvedl, ex-manzelku z baraku vyplatil a nastehoval se tam s milenkou, koupil si novy auto ... ale ze by se po letech ke dluhu postavil celem jako chlap to ne. Porad place ze je ve srabu... blah, blah. Cloveku je blby poukazovat na to co si koupil a kolik za to utratil, nebo mu delat revizi ucetnictvi... ;-( . Zivot sel dal...
Freelance zvukař, uživatelská a prodejní podpora u Audiopro s.r.o.
http://www.soundman.cz | http://www.audiopro.cz | http://www.zvukarskaskola.cz

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Když už je tu řeč o dluzích, tak zrovna dneska jsem se dozvěděl od sousedky, starší paní (s manželem oba přes 70 let, velice slušní lidé), že kvůli duhu jejich syna 40k u zdrav. poj., přišli v exekuci o domek (bohužel ho v dobré víře před pár lety přepsali na toho jejich zmetka). Když se o tom dozvěděli, tak měli už jen týden na zaplacení, ale synáček se zdejchnul, načež hbitě dorazil jakýsi chlapík, který tady u HK sháněl domek na kšeft a zřejmě přes pár kámošů si dražbu včas posychroval (koupil ten dům za necelých 800k)... ti důchodci se musejí na "posledních pár let" přestěhovat do paneláku, utratit zvířata, psa, vyházet nábytek, který si pán (byl truhlář) léta dělal na míru atd... já vím, někdo řekne jejich blbost, holt to byla ještě slušná generace, kterou by ve snu nenapadlo, že je takhle podrazí vlastní dítě... no jen trošku finanční nepoměr si říkám, 40k vs. dům v řádu 2-3 mega... a takhle to tady v tom supr státečku chodí... takže Ivo, nezoufej, vždycky může být hůř.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

Jak už tu padlo, ideální stav je nechat si podepsat přiznání k dluhu, kde musí být i uvedeno jakým způsobem bude dluh splácen a do kdy. Pak je to oficiálně vymáhatelné. Rozhodně by to stálo za pokus takovou dohodu připravit a zajít za ním. Pak máš myslím 10 let od okamžiku, kdy měl být dluh vyrovnán, na případné vymáhání. Nicméně i tak je to problém, mě pořád dva lidi tímhle stylem "visej" nějaký ty peníze a v zásadě nevím o způsobu, jak to z nich dostat.

P.

dendy

Příspěvek od dendy »

poucenie do buducna - nepoziciavat nikomu kym na to nemas papier... ked mas papier, existuje kopa "firiem" co od teba potom taku pohladavku odkupia a vymahanie je uz v ich rezii... zrovna minule som sa smial - pri ceste velka cedula, tam ten telefonne cislo a text "odkupime vase pohladavky"... nechcel by som mat dlh ktory pridu vymahat ludia co riesia reklamu na svoje "podnikanie" takto :-))

na ciganov sa vykasli, ked nemas v ruke nic tak dvojnasobne - nakoniec este ten blb moze podat trestne oznamenie na teba za vydieranie a s tym nieje sranda - zakon je kurva, je na strane hajzlov...

ak sa typek tvari akoze ti to chce vratit urcite pre neho nebude problem spetne ti podpisat papier ze sa zavazuje splati dlh do nejakeho datumu - mozes to na neho zahrat akoze tebe to netreba ale ze ta k tomu dotlacila zena tak akoze len tak proforma pre klud v donacnosti...

ako budes mat v ruke papier, najdi si co najviac pofidernu firnu so za zaobera odkupovanim pohladavok, a..... :-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jedna vec je ked ty niekomu pozicias .. druha vec je , ked tebe nezaplatia .. Ako sa nam stalo v minulej praci .. Mne ostalo studio vysiet 7000 EUR, dalsiemu kolegovi 15.000 EUR a dalsiemu kolegovi , ktory bol aj spolumajitel 60.000 EUR .. A to tak ze to studio vytuneloval moj sused , clovek pre ktoreho som pracoval 15 rokov v dalsich roznych firmach pred tym a neprislo mu normalne ani mi to dojst vysvetlit .. Dosiel to vysvetlit len mojej zene .. Co som vobec nepochopil .. Nastastie o dom prisiel kvoli inym kseftom s dalsim spolumajitelom , s ktorym obaja vytunelovali to povodne studio .. Takze nastastie uz neni moj sused a nemusim sa s nim rano zdravit pred domom .. Ale priznam sa ze ma serie toto velkopodnikatelske spravanie ludi , ktory povazuju za normalne byt aspon 2-3x rozvedeny , neplatit zamestnancom ani dodavatelom , atd ..

peteness

Příspěvek od peteness »

PELF píše:Když už je tu řeč o dluzích, tak zrovna dneska jsem se dozvěděl od sousedky, starší paní (s manželem oba přes 70 let, velice slušní lidé), že kvůli duhu jejich syna 40k u zdrav. poj., přišli v exekuci o domek (bohužel ho v dobré víře před pár lety přepsali na toho jejich zmetka). Když se o tom dozvěděli, tak měli už jen týden na zaplacení, ale synáček se zdejchnul, načež hbitě dorazil jakýsi chlapík, který tady u HK sháněl domek na kšeft a zřejmě přes pár kámošů si dražbu včas posychroval (koupil ten dům za necelých 800k)... ti důchodci se musejí na "posledních pár let" přestěhovat do paneláku, utratit zvířata, psa, vyházet nábytek, který si pán (byl truhlář) léta dělal na míru atd... já vím, někdo řekne jejich blbost, holt to byla ještě slušná generace, kterou by ve snu nenapadlo, že je takhle podrazí vlastní dítě... no jen trošku finanční nepoměr si říkám, 40k vs. dům v řádu 2-3 mega... a takhle to tady v tom supr státečku chodí... takže Ivo, nezoufej, vždycky může být hůř.
To samé se stalo rodičům spolužáka. Je to ožrala, co si furt půjčoval, měl snad 12 půjček co neplatil. Rodiče mu ručili kvartýrem a přišli o něj. Samozřejmě má taky dítě, na které neplatí atd.
Za tohle ale může tady ten rozklad hodnot. On ten spolužák byl jednoduše trochu labilní, zkrátka věřil tomu reklamnímu tllaku - užívejte nyní, plaťe až potom, život je skvělý. Na tom je vždycky nejhorší, že v momentě kdy už to skoro horší být nemůže, se objeví nějaká kurva, která člověka tak obere, že ta hrůza předtím byl jen začátek. A takových lidí bezvýchodných, co pak vyhlásí osobní bankrot přibývá geometrickou řadou a nikomu to asi neva. Každý si hrabe do vlastní kapsy a pak když vyjdeš na ulici, potkáváš nasrané lidi s blbou náladou, protože těch normálních co ten tlak překonali už moc nezůstalo.
...Ještě jadna příhoda o dobrém kamarádství. Můj kámoš si kdysi se věma klukama, co znal od dětství - vyrůstali spolu, pařili, opíchali první holku atd., pronajali si na přehradě restauraci přes léto. On tam dal 80 tisíc, samozřejmě bez smlouvy, a dodnes je neviděl.

Odpovědět