Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Vše o programu Cakewalk SONAR
Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2671
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Příspěvek od MDudas » 16 úno 2012 17:38

To bude asi tim, ze nemas legalnu verziu... :D :lol: :wink:

KILLA
Příspěvky: 67
Registrován: 01 bře 2005 11:11

Re: Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Příspěvek od KILLA » 16 úno 2012 18:45

Hehe 8) asi pravda...

Nicmene vlez do edit-preferences a vem to od shora, zjisti, jestli Sonar vidí tvoji zvukofku, zda má v okenku nastavené drivery / integrovaná si možná nebude rozumět s ASIO, budeš muset zkusit pomalejší WDM, nebo, OOOhrůza MME./
V projektu na MASTERU zkontroluj výstup do zvukovky...už to jede ?

Uživatelský avatar
FinestX
Příspěvky: 85
Registrován: 10 lis 2011 09:59

Re: Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Příspěvek od FinestX » 16 úno 2012 18:54

Integrovaná si určitě nebude rozumět s ASIO :D A určitě na ní nemá smysl samozřejmě něco tvořit. Ale pokud si chceš jen tak "pohrát" - budeš muset zvládnout i tu konfiguraci, nastavit typ driveru atd... Není to tak těžké, abys na to nepřišel. Podívej se přímo do helpu, čemu nebudeš rozumět, vygoogluj si...
Žánr "pejsek/kočička dort" (folk-rock-pop-newage-symphonic-...), odrostlý na Elánech, na barovém hraní, později kytaristický vzor Plíhal...
SONAR X1 (historicky), EMU 0404 USB, MIDI keys / VSTi všech typů..., Rode NT1000, akust. kytara Aria.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2012 10:25

na integrovanu zvukovku treba doinstalovat ASIO4ALL

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Příspěvek od kexik » 17 úno 2012 10:42

ak daw podporuje wdm, asio4all nema vyznam instalovat. je to len asio layer nad wdm, latencia bude rovnaka. wdm je low latency driver.
asio treba len pri cubase/FL/live atd, kde neni podpora wdm len mme resp directx

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21299
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Příspěvek od Pytkin » 17 úno 2012 10:53

tak mu porad , co ma robit .. ja o sonare netusim nic .. hovorilo sa tu o asio , tak radim , ako dostat asio ..

Uživatelský avatar
FinestX
Příspěvky: 85
Registrován: 10 lis 2011 09:59

Re: Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Příspěvek od FinestX » 17 úno 2012 11:27

Když tady není moc, co víc radit. Killa napsal vše (a kexik má samozřejmě taky pravdu). S tímhle si musí kluk ušatá prostě poradit... Jinak by mu to musel pak už jedině někdo osobně nakonfigurovat přes vzdálenou plochu :)
Žánr "pejsek/kočička dort" (folk-rock-pop-newage-symphonic-...), odrostlý na Elánech, na barovém hraní, později kytaristický vzor Plíhal...
SONAR X1 (historicky), EMU 0404 USB, MIDI keys / VSTi všech typů..., Rode NT1000, akust. kytara Aria.

Sonarmusicman
Příspěvky: 129
Registrován: 20 bře 2012 18:15

Re: Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Příspěvek od Sonarmusicman » 20 bře 2012 18:53

Možná, že bys mohl koupit integrovanou zvukovku, která má nízkolatenční ovladače ASIO 2. Koupil jsem si nízkošumovou s instalačním CD, kde právě ovladače ASIO jsou. Odstup signál/šum má okolo 105dB. Už si přesně nepamatuju, ale myslím, že je to dobrá hodnota. Asi se mi tu všichni vysmějí, ale proč nekoupit zvukovku s ovladači ASIO a odstupem signál/šum okolo 100 dB? Koupil jsem si zvukovku od CREATIVE asi za 1.500,- Kč a když jsem zjistil, že má ovladače s nízkou latencí potřebnou právě pro práci se zvukem a nahrávání, tak jsem neváhal a koupil jí. Zatím si na nic nestěžuji.

Uživatelský avatar
hanz64bit
Příspěvky: 5
Registrován: 12 čer 2012 09:39

Re: Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Příspěvek od hanz64bit » 12 čer 2012 10:28

Ahoj kluci,
také bych vás chtěl požádat o radu. Mám problém se zvukem. Jak u staršího Cakewalk8 tak u Sonaru X1 jde jen z monitoru.
Nainstalované mam Win7 64bit. Zkoušel jsem prohledávat nastavení, přeinstalovávat oba softy, ale už si nevim rady.
Pročítal jsem i zdejší fóra, ale také nic.
děkuji předem

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Příspěvek od jusuf » 12 čer 2012 11:03

Hanz64bit, kde je problém, odkiaľ zvuk nejde a očakávaš ho ?

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Příspěvek od pavlii » 12 čer 2012 11:05

Nechtělo by to přečíst si to po sobě a jaksi výrazně přeformulovat nebo Sonaristi mluví zcela jiným jazykem? :roll:

P.

EDIT: Jusuf mě předběh :lol:

Uživatelský avatar
hanz64bit
Příspěvky: 5
Registrován: 12 čer 2012 09:39

Re: Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Příspěvek od hanz64bit » 12 čer 2012 12:07

Přeformulovávam :) mějte se mnou prosím strpení kluci.
Nahraju-li např. wav do stopy v Sonaru X1 a spustím jej, slyším ten daný zvuk(wav) pouze z repráčků v Lcd monitoru.
Vždy mi stopy přehrával z klasických stolních repráčků, ale po přechodu na Win64bit mam tento zásadní problém.
Ty stolní repro mam připojené klasicky do výstupu zvukové karty. Normální hudba je z nich slyšet v pohodě. Zkoušel jsem ve Win zakázat
ty repráčky z lcd, ale Sonaru se asi nějak líbí.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Příspěvek od vasek » 12 čer 2012 13:22

Options - Audio - nastavit jako output správnou zvukovku.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Příspěvek od pavlii » 12 čer 2012 13:28

Mhm - a jak se zvuk dostane do LCD? Jinak vašek to zřejmě tipnul správně, napsal bych totéž.

P.

vasek
Příspěvky: 1864
Registrován: 11 úno 2005 12:04

Re: Cakewalk SONAR X1 Producer - nejde zvuk

Příspěvek od vasek » 12 čer 2012 13:38

Monitor bude zřejmě malým jackem připojen k interní zvukovce. Pak bude fungovat můj návrh. Ještě by do něj mohl jít zvuk přes HDMI, ale to se mi nezdá, že by se tak líbilo Sonarovi.

Odpovědět