Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Vše o programu Cakewalk SONAR
Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od fikus » 15 zář 2014 19:24

pavlii popostrč mě krapet-stejná hláška na mě vykoukne při spuštění playbacku,akorát že místo"audio record device"tam je"audio playback device.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od fikus » 15 zář 2014 19:30

že by se používal vstup?nevim kde...

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od pavlii » 15 zář 2014 20:39

fikus píše:pavlii popostrč mě krapet-stejná hláška na mě vykoukne při spuštění playbacku,akorát že místo"audio record device"tam je"audio playback device.
Viz zde: sonar/sonar-8-producer-edition-se-seka- ... ml#p356262

P.

langys
Příspěvky: 32
Registrován: 05 črc 2012 22:57

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od langys » 18 zář 2014 12:41

to někdy sonar dělá když měníš nastavení... vypnout, odpojit, připojit ;)

langys
Příspěvky: 32
Registrován: 05 črc 2012 22:57

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od langys » 19 zář 2014 00:18

ještě mě napadlo - zkrze ty hlášky - todle sonar háže i ve chvíli kdy nesedí bitová hlouka projektu s nastavení driveru - typicky 16 vs 24bit třeba.

langys
Příspěvky: 32
Registrován: 05 črc 2012 22:57

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od langys » 19 zář 2014 00:32

ted to vidím na tom posledním screenu - v sonar nastavení máš 16 bit a v nastavení asio driveru máš 24 bit. proto ti to hlásí "unable to open..." V tom nastavení v sonaru je bitová hloubka zašedlá. To sem psal už předtím, na to by mělo pomoct odpojit, vypnout a znovu připojit. Zkus si stím pohrát.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od pavlii » 19 zář 2014 08:38

Dost bych vsadil na to, že příčinou je používání Saffire i pro systém. Jinak si nedokážu vysvětlit, že aplikace (zde SONAR) neovládá bitovou hloubku/samplovací frekvenci připojeného audio HW 8)

P.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od fikus » 19 zář 2014 10:34

langys:zkusim s tim vypnout sonar-odpojit-zapojit...jsem mimo domov.jak jsi psal:ještě mě napadlo - zkrze ty hlášky - todle

sonar háže i ve chvíli kdy nesedí bitová hlouka projektu s nastavení driveru - typicky 16 vs 24bit třeba:tu hlášku to hází i

při novém projektu a nejde spustit ani play,jak jsem psal výše.

pavlii:s tim systemem je to taky možné,používám"starý"XPčka SP3 jelikož můj stroj je již cca 7let starej-mam tam jeden z

prvních dvoujader od AMD a sedmičky moc nedával tak jsem se po reinstalu vrátil k xp.

Mimochodem chystám se na upgrade HW a zrovna se rozhoduji mezi 32-64 verzí sedmiček.Tak jestli mi ve stručnosti můžete říci

jestli na muziku 32 nebo 64...i když už to je na jiné téma.díky.

langys
Příspěvky: 32
Registrován: 05 črc 2012 22:57

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od langys » 20 zář 2014 09:15

jednoznačně 64 bit operační systém - už kvůli možnosti využití více než 4GB RAM a rovnou Win 8 - poběží ti rychlej než sedmičky..

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od fikus » 21 zář 2014 12:47

langys:zkusil jsem vypnout sonar odpojit-zapojit zvukovku a pořád to samý.

Už se s tim nebudu nervovat,dojedu co mam rozdělaný projekt na tom mym old stroji s nastavením WDM/KS což jakž takž jde a půjdu do novýho HW.

Doporučuješ 8čky?Já bych radši ty 7dmy.V čem myslíš že to bude lépe šlapat.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od pavlii » 22 zář 2014 00:00

Hele ty draku - o co, žes nezkoušel to, co jsem ti psal už asi tak dvakrát ;-)

P.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od fikus » 23 zář 2014 09:28

pavlii:myslíš používat saffirku na DAW a interní zvukovku na zvuky puštěné v systému? :oops:

Vím že je to pár kliků v systému,ale nedovedu si dosti prakticky představit"vzhledem k tomu že mám jeden pár beden" že bych asi asi 30krát za den přepojoval cinche ze saffirkyky na které bych prsknul redukci na malýho stereo jacka a cca pět minut zápasil s tim vyndat počítač z "díry"ve stolu-páč jinak se dozadu nedostanu a za 10min provádět revers akci...jasně jde udělat jakési přepínátko a jestli se nezbavím problémů psaných výše tak si ho asi budu muset vyrobit.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od pavlii » 24 zář 2014 09:56

No já jen, že na otestování, jestli náhodou všechny tvoje problémy nejsou tímto způsobené, to přepojíš za chvilku a podle výsledku se pak zařídíš. Ale jak říkala moje mamka: každému co jeho jest... 8) A praktická představa (pokud by to zafungovalo) by byla nasnadě: pořízení prvku typu malý mix nebo distributor signálu ze dvou zdrojů do jednoho páru beden. Případně ještě lépe - mít "pidibedýnky" k systémové zvukovce a pracovní bedny k Saffirce - já prostě nevidím problém (obzvlášť, pokud by měl celý systém být postaven správněji, než je doposud).

No nic, lidi jsou už několik let líní i zkoušet všechny možnosti a radši řešej ptákoviny; akorát si na to furt nemůžu nějak zvyknout.

P.

Kelley
Příspěvky: 253
Registrován: 10 bře 2009 14:09

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od Kelley » 24 zář 2014 11:21

On ti nový hardware možná ani nedovolí instalovat 32 bitové Win 7, protože na ně už ani nemusí být k dispozici ovladače... Takže za mě taky radši 64 bit.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od fikus » 24 zář 2014 23:03

Díky za info ohledně nového HW potažmo systému.Stačí mi 64Gb ssd disk na ty 64bit win?Počítam kolem 20g jenom system.To bude dosti na hraně-nebo budu muset ještě dokupovat.

Odpovědět