Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Vše o programu Cakewalk SONAR
Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od fikus » 12 zář 2014 13:34

Čau lidi,nemůžu za boha nastavit v sonaru 8 asio ovladač od zvukárny saffire 6 usb.Vleze mi tam vždycky asio4all.Zkusil jsem 3 různé ovladače na tuto zvukovku a stále stejný problém.Jinak karta funguje tak jak má a i při nastavení WDM/KS.A lze s kartou relativně slušně pracovat a používat ampmodeling pluginy bez znatelné latence,ale není to stále ono.

Přikládám obr.audio nastavení od defaultního WDM/KS až po přepnutí na asio...řekl bych že na obr.č.5 by mi měla jít zaškrtnout v input a output focusritte usb asio driver a bylo by po problému,což ale nejde!Takto mi to fungovalo u starého fast tracku.

Ta saffire karta asio ovladače samozřejmě podporuje
1.jpg
1.jpg (23.68 KiB) Zobrazeno 709 x
2.jpg
2.jpg (32.26 KiB) Zobrazeno 709 x
3.jpg
3.jpg (21.09 KiB) Zobrazeno 709 x

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od fikus » 12 zář 2014 13:38

4.jpg
4.jpg (32.16 KiB) Zobrazeno 705 x
5.jpg
5.jpg (23.92 KiB) Zobrazeno 705 x
6.jpg
6.jpg (22.49 KiB) Zobrazeno 705 x

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od pavlii » 12 zář 2014 13:43

Máš to daké pomotané - vždyť ty v postupu "2", kterým by mělo být ASIO, volíš (záložka General) ovladač ASIO4ALL - tak se nediv, že ti tam lezou ASIO4ALL vstupy/výstupy!

P.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od Pytkin » 12 zář 2014 13:45

sonar ma tie nastavenia dost debilne .. priznam sa , ze ked som to nastavoval s Roland M400 , tak som s tym dost bojoval a dopadlo to tak , ze som nainstaloval reaper a ten ide jak z praku ..

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od fikus » 12 zář 2014 14:03

pavlii:ale já když v advanced přepnu na asio,tak té záložce general nemám jinou možnost než asio4all.

Pytkin:to máš recht,oproti jiným DAW je to audio nastavení peklo.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od pavlii » 12 zář 2014 14:06

Mno pokud mě logika neklame, měl bys postupovat zleva. Ale jinak souhlasím s Pytkinem, nicméně to ti problém vyřešit nepomůže :-/ Napadá mě, jestli nemáš tu Saffirku jako systémovou pro Windows?

P.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od fikus » 12 zář 2014 14:24

Nejsme si jistý že u sonaru se v nastavení jede od leva,ale když jsem to zkusil,tak vidíš viz obr7.že tam možnost asio není.

Mam ji jako systémovou...vím že jsi odpůrce této metody :lol: ale u jiných zvukovek jsem tento problém neměl a používa jsem ji taktéž na syst.win.
7.jpg
7.jpg (48.76 KiB) Zobrazeno 689 x

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od pavlii » 12 zář 2014 14:28

Jo, ono to bude asi jen na volbu základu pro timing. Výmluva "...u jiných zvukovek jsem neměl problém..." jako protiargument u mě neuspěje 8) ale budiž. Doporučuji minimálně vyzkoušet - je to změna pár nastavení v systému (+ pro jistotu reboot, aby se eventuelně vyčistila různá zbytková rezidua). Podstata nastavení bude tedy zřejmě pouze na Advanced a Drivers záložkách.

P.

langys
Příspěvky: 32
Registrován: 05 črc 2012 22:57

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od langys » 13 zář 2014 03:05

píšeš že stále to není ono, ale podle mě i když tam nastavíš ASIO tak to stejně nijak zásadně lepší nebude :)) Jen se zeptám, proč teda neodinstaluješ Asio4all když má zvukovka vlastní asio driver? ;) hmm

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21301
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od Pytkin » 13 zář 2014 11:29

asio4all nemoze robit problem .. ved si musi vybrat spravny asio driver ..

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od fikus » 13 zář 2014 12:10

Langys:vidíš to mě ani nenapadlo dát pryč asio4all :lol: zkusim zejtra večer,ted jsem mimo domov.

Greyhound90
Příspěvky: 192
Registrován: 22 zář 2013 11:42

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od Greyhound90 » 15 zář 2014 09:20

Píšeš: "obr.č.5 by mi měla jít zaškrtnout v input a output focusritte usb asio driver a bylo by po problému,což ale nejde! ..." Nevím jak konkrétně u Tvé verze Sonaru, ale tohle jsem si myslel taky. Ono to totiž JDE. Nesmíš se nechat zmást že je to šedivou barvou jako že to není aktivní. Prostě v input /output drivers odškrtni (vypni) zakšrtávátko na tom ASIO, a ovladače na Focusrite by se ti měly zpřístupnit k zaškrtnutí. Tohle je docela blbá záludnost Sonaru. Řešil jsem kdysi přesně tento problém.

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od fikus » 15 zář 2014 12:31

Greyhound90:Tak jsem to testnul a měl jsi recht!ono jsem totiž zpočátku zkusil odškrtnout jenom vrchní input a to se nic neděje,až když odfajfkuju i ty dva outputy,tak pak mi jdou zaškrtnout ty varianty co potřebuju,tak že velké díky za pomoc :P

Ovšem po tomto přefajfkování mi nejde na kartě focusrite nastavit 24 bitová hloubka:viz obr.1
Když ji tam nastavim tak mi to vyplivne hlášku:viz obr.2 jestli jsem to pochopil,že budu moct nahrávat jenom v 16 bitový kvalitě?

Uživatelský avatar
fikus
Příspěvky: 105
Registrován: 27 črc 2014 14:05

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od fikus » 15 zář 2014 12:32

Jsem tam zapoměl hodit ty screeny
sonar001.jpg
sonar001.jpg (33.36 KiB) Zobrazeno 611 x
sonar002.jpg
sonar002.jpg (15.68 KiB) Zobrazeno 611 x

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar 8 saffire 6 usb nejde nastavit asio

Příspěvek od pavlii » 15 zář 2014 15:22

Zkusil bych se zaměřit na tu druhou půlku věty: "...or may be in use..." 8)

Aneb to tady už jednou bylo.

P.

Odpovědět