Sonar - nehraje audio, ale MIDI ano

Vše o programu Cakewalk SONAR
MaJJ
Příspěvky: 29
Registrován: 13 dub 2008 02:10

Příspěvek od MaJJ » 30 dub 2008 17:52

no, ale je tu ještě jeden problém :)
mám visty a ve vistách ten microsoft synth skoro zakázat nejde. skoro proto. musím to ještě vyzkoušet, ale ... už teď to vidím na dualboot s xpčkama :/

DeTee
Příspěvky: 50
Registrován: 08 říj 2005 00:13

Příspěvek od DeTee » 30 dub 2008 18:45

Měl jsem podobný problém kdy jsem přes ASIO driver nemohl přehrávat jinou něž podporovanou samplovací frekvenci. Pomohla změna na MME driver. Koukám, že tvůj driver podporuje 48kHz, ale v sonaru máš nastavených 44,1kHz. A navíc nemáš v ASIO4All zaškrtnuto "Always resample 44,1 <-> 48kHz"
http://www.muzikalsrdce.cz
bandzone.cz/srdce

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 30 dub 2008 20:17

MaJJ: ak je moja fikcia spravna, nemusis microsoft synth zakazat, len v sonare ho nenastav ako midi out... to je jadro pudla... kym sa neprehrava midi, microsoft synth nebezi, a audio porty neobsadzuje

MaJJ
Příspěvky: 29
Registrován: 13 dub 2008 02:10

Příspěvek od MaJJ » 30 dub 2008 20:59

... divné, ... nastavil jsem těch 48kHz + vypl MS GS Wavesynth ... sice mi už v sonaru v asio4all panelu háže "running" - všechno v pohodě, ale ... pořád to audio nehraje a navíc se to tak co půl vteřiny na chvíli zastaví a zase něco "přehraje" (pořád nic neslyším) ... a takhle se to seká pořád ... fakt to vidím na ten dualboot :)

DeTee
Příspěvky: 50
Registrován: 08 říj 2005 00:13

Příspěvek od DeTee » 30 dub 2008 22:13

Pokud je asio4all vista kompatibilní pak nevidím důvod, proč by to nemělo fungovat. Sonar 7 už visty podporuje.

Takže - zaškrtni si v dialogu asio4all políčko "Always resample 44,1 <-> 48kHz" a nastav vetší buffer.
V sonaru zkontroluj nastavení frekvence. Vyzkoušej obě (při změně je potřeba sonar restartovat).
V Options - Global... - Audio data nastav Record bit depth na 16
V Audio options zaškrtni "Share drivers with other programs"
V dialogu Import audio data by mělo být nastaveno "bit deph" na "original" pokud importuješ audio.

Vypni skype a jiné zbytečné aplikace na pozadí, které využívají audio.
Zkontroluj nastavení úrovní v ovládání hlasitosti nebo jestli někde nemáš zaškrtnuto "ztlumit" (zobraz si všechny výstupy).

Více už mě toho nenapadá (jedině možná reinstalace driverů), ale osobně bych vyzkoušel všechny možné i nemožné varianty, než reinstalovat systému.
http://www.muzikalsrdce.cz
bandzone.cz/srdce

MaJJ
Příspěvky: 29
Registrován: 13 dub 2008 02:10

Příspěvek od MaJJ » 01 kvě 2008 02:09

jo!

tak to nakonec nejspíš bylo tím bufferem (jak jsem ho měl na 0) ... dal jsem ho na co nejnižší hodnotu, aby to hrálo bez chyby ... 224 a jede to.

akorát se bojím šílené latence u MIDI, ale ... s tím už si nějak poradím :)

DeTee
Příspěvky: 50
Registrován: 08 říj 2005 00:13

Příspěvek od DeTee » 02 kvě 2008 11:23

Heh a pak že windows! Tak takhle pánové vznikají bludy, z toho vznikají předsudky a nakonec je z toho mýtus. Místo, aby člověk uznal vlastní blbost a neznalost, tak se to svede na windows. Nejjednodušší.

Divím se, že tě nenapadlo to vyzkoušet ještě před tím, než si nás začal zdržovat od jinýh kravin. Třeba sledování haluzoidních videí.
http://www.muzikalsrdce.cz
bandzone.cz/srdce

MaJJ
Příspěvky: 29
Registrován: 13 dub 2008 02:10

Příspěvek od MaJJ » 02 kvě 2008 21:40

já svoji blbost a neznalost uznal už na začátku ;)

sledováni haluzoidních videí - to jsem nepochopil :)

windows - no jo, já jsem totiž nakonec předpokládal že to bude fakt těma windowsama (resp. instaloval jsem nuendo, které má svoje vlastní ASIO ... ale pak jsem ho dal pryč ... a předpokládal jsem, že tam ty asia nebo nějaká knihovna z nich nebo prostě tak něco, že to tam zůstalo...)

... a stejně potřebuju po roce přeinstalovat :D

ale tak teda díky no :)

Odpovědět