Sonar - nehraje audio, ale MIDI ano

Vše o programu Cakewalk SONAR
MaJJ
Příspěvky: 29
Registrován: 13 dub 2008 02:10

Sonar - nehraje audio, ale MIDI ano

Příspěvek od MaJJ » 15 dub 2008 18:58

Zdravím,

mám SONAR 7, doteď jsem dělal jen s MIDI takže jsem si toho nevšiml, ale nehrajou mi audio stopy. Ať už to importnu v mp3, wav, ..., prostě to nezahraje ani ťuk. Navenek se to ale tváří OK.

V čem by tak mohly být problémy, co mám zkontrolovat, atd.?

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 16 dub 2008 06:03

Options - Audio - výběr a nastavení zvukovky
Ale jináč su Moravák

MaJJ
Příspěvky: 29
Registrován: 13 dub 2008 02:10

Příspěvek od MaJJ » 26 dub 2008 22:14

tady ...

pár screenů dohromady ... mám tam něco na první pohled špatně?

já rozumím spíš midi než audiu :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 27 dub 2008 09:09

no iste, out-y v asio4all su nedostupne... ovsem nemam potuchy, ze preco

vypni ine programy, co by radi pristup na zvukovku

skus vypnut v asio4all paneli funkciu "always resample to 48kHz" vpravo dole

a zapol by som v advanced nastaveniach v sonare share driver with other programs

ako poslednu zufalost preinstaluj asio4all

MaJJ
Příspěvky: 29
Registrován: 13 dub 2008 02:10

Příspěvek od MaJJ » 28 dub 2008 07:39

zdravím,

no udělal jsem vše kromě toho vypnutí jiných programů a stejně to nejde ...

jinak pohled do "offline" asio4all mě utvrdil v tom, že to bude tím (že jsem nevypnul ty programy) - protože offline ten output normálně funguje (running)

Obrázek

v sonaru je ale non-available.

které programy by to tak mohly být?

procesy ...

předem díky.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 dub 2008 07:51

aha, takze mimo sonaru ten asio4all funguje... v tom pripade so sonarom nepojde pouzivat asio4all... sonar vie ale pouzivat aj wdm driver myslim, nie? alebo aspon directx driver... pouzi tie namiesto asio... bude to s vyssou latenciou ale malo by to fungovat
rozhodne by som ale zvazil nakup serioznej zvukovej karty, ak chces pracovat so sonarom seriozne

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 28 dub 2008 13:43

asio4all nejnovější verze mi s Sonaru LE (verze 4) fungoval s vestavěnou zvukovou v thinkpad R61 (soundmax?) ale pouze při 16bit/48kHz a buferu minimálně 256
Ale jináč su Moravák

MaJJ
Příspěvky: 29
Registrován: 13 dub 2008 02:10

Příspěvek od MaJJ » 28 dub 2008 17:04

takže myslíš že kdybych zvýšil ten buffer nebo jinou hodnotu tak by ho to možná vzalo? vyzkouším, díky.

jinou zvukovku - no zatím bych raděj zkusil jiný program než novou zvukovku :)

a jiné drivery (wdm, directX) mi taky nefungovaly myslím ... můžu to znova zkusit ...

a nejspíš teď někdy budu přeinstalovávat visty, takže ... myslím že když to nezaneřádím zase něčím tak to bude zas fungovat (na začátku to s tím asio i nízkýma bufferama fungovalo)...

Uživatelský avatar
pateson
Příspěvky: 335
Registrován: 26 lis 2006 18:06

Příspěvek od pateson » 28 dub 2008 20:08

MaJJ píše: a nejspíš teď někdy budu přeinstalovávat visty, takže ... myslím že když to nezaneřádím zase něčím tak to bude zas fungovat (na začátku to s tím asio i nízkýma bufferama fungovalo)...
Zkus projít správce zařízení, zdali se při nějakých pokusech nenainstaloval ovladač pro něco co nemáš

Jestli to fungovalo, tož je problém v přidání nějakého softwaru podle mě
Ale jináč su Moravák

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 28 dub 2008 20:28

imho je to o tom, ze nejaky sw pouziva audio porty... nemas v systeme na prehravanie midi nastaveny microsoft synth? mas vypnute systemove zvuky? nebezi ti winamp? atd atd

MaJJ
Příspěvky: 29
Registrován: 13 dub 2008 02:10

Příspěvek od MaJJ » 29 dub 2008 01:48

prehravani midi microsoft synth - nejspis jo, ale ... co na tom? dyt mne midi jede, ale audio ne ...

jinak ty buffery jsem jeste nezkousel, treba to tim nakonec bude ... pak napisu :)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 dub 2008 07:13

microsoft synth je normalny softverovy gm player, ktory nabera midi a prehrava ho ako audio. logicky teda obsadzuje audio porty zvukovky. asio4all, aspon pokial ja viem, potrebuje exkluzivny pristup k audio zariadeniu

MaJJ
Příspěvky: 29
Registrován: 13 dub 2008 02:10

Příspěvek od MaJJ » 29 dub 2008 21:11

uf ... takže co mám dělat? zakázat microsoft synth a nemít možnost hrát MIDI? nebo se to dá nějak šikovně obejít?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 29 dub 2008 23:18

microsoft synth zakazat a midi stopy posielat na nejaky plugin... ak chces jednou midi stopou hrat vsetky nastroje, potrebujes nejaky gm player, pouzi funkciu hladat, tuna na stranke, uz sme to viackrat riesili a vyriesili

hlavne skus ten ms synth zakazat ci to pomoze. imho tam bude pes zakopany. (asio4all funguje, otvoris sonar, ten si aktivuje midi, cize otvori microsoft synth, a je asio 4all v prdeli) ale je to cele len dohad, musis skusit

DeTee
Příspěvky: 50
Registrován: 08 říj 2005 00:13

Příspěvek od DeTee » 30 dub 2008 14:47

Sonar obsahuje GM2 zvukový modul Cakewalk TTS-1
http://www.muzikalsrdce.cz
bandzone.cz/srdce

Odpovědět