Sonar X2, X3 - vypnutí tempa

Vše o programu Cakewalk SONAR
Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar X2, X3 - vypnutí tempa

Příspěvek od pavlii » 18 úno 2014 00:36

krosta píše:Právě že ano...to je ten problém, nepřehrává to v původním tempu, ale v tom co tam je nastavené a já pak horko těžko dohledávám jaký bylo původní, musí tam být nějaký nastavení co je potřeba vypnout, jenže nevím co... :(
Mhm - to je nějaká ptákovina totok, ne? Ani Cubase nebude audio stopu přizpůsobovat tempu projektu aniž by v ní člověk nevytvořil Hitpointy a nezapnul jí časovou základnu "Musical". Za normálních okolností je ta hodnota o tempu poplatná pouze MIDI stopáma audio stopy nijak neovlivňuje (co se rychlosti přehrávání týče).

P.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Sonar X2, X3 - vypnutí tempa

Příspěvek od jusuf » 18 úno 2014 00:47

Sakra, keď mám rozpísaný post, a niekto ma predbehne, post sa neodošle ?! Opera 12.16

krosta,
1. v akom programe boli naposledy .wavka upravované ?
2. Po importe je zlá len rýchlosť, alebo aj ladenie ?
3. Ktorú presne verziu používaš , X2, X3 ?
4. Skús do čistého projektu nahrať audio stopu. Potom zmeň tempo. Zmení sa rýchlosť stopy ? Resp. na toto sa Sonar asi spýta...

Nebude to nejaký problém so sample-rate ? Aj keď - to by si neporiešil zmenou tempa ?

edit: pre prehľadnosť očíslované :-)
Naposledy upravil(a) jusuf dne 18 úno 2014 00:56, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar X2, X3 - vypnutí tempa

Příspěvek od pavlii » 18 úno 2014 00:53

Navrhuju vydechnout a počkat na PŘESNOU specifikaci problému. Zatím mám akorát pocit, že v základní terminologii tu tazatel dost plave a jediné, co mu vadí, je číslo "120" v poli "BPM" na panelu v SONARu, které je stejné pro jakýkoli WAV soubor.

P.

Uživatelský avatar
MDudas
Příspěvky: 2675
Registrován: 12 črc 2011 22:55

Re: Sonar X2, X3 - vypnutí tempa

Příspěvek od MDudas » 18 úno 2014 00:56

Chlape, nemas ty nahodou uplne iny problem ? Suhlasi Ti sampling rate v projekte a v importovanych WAV?

(edit: sakra, aj mna uz predbiehate s postami :roll: )

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar X2, X3 - vypnutí tempa

Příspěvek od pavlii » 18 úno 2014 00:58

LOL

Jak píšu - bez popisu problému (a prví post tohoto vlákna jím rozhodně není 8) ) se nehneme....teda o nás ani tak nejde, ale tazatel se nehne :-D

P.

krosta
Příspěvky: 12
Registrován: 17 úno 2014 20:50

Re: Sonar X2, X3 - vypnutí tempa

Příspěvek od krosta » 18 úno 2014 16:47

Prvně bych chtěl všem poděkovat za snahu o pomoc a teď k odpovědím.

Josuf:

1. Těžko dopátrám, kdo v čem dělal a upravoval instrumentálky, ale něco jsem zjistil: Zkoušel jsem se na to zaměřit a zjistil jsem, že u mp3 to nedělá vůbec i když změním tempo, tak zůstane pořád stejné jako v originále, tam je to v pohodě. Dál jsem zkoušel různé wavky od různých lidí a bylo to jak kdy. Nakonec jsem vyexportoval hudbu skládanou v reasonu a v FL studio (obojí nastaven sample rate na 96000 a zjistil jsem, že u wavky z Reasona tempo zůstává stejné a u wavky z FLka s tím mám problém...

2. Mění se jen rychlost, jiné změny v projektu nepozoruju.

3. Používám X3, ale dřív v X2 mi to dělalo taky.

4. Už jsem v podstatě odpověděl v jedničce

Vypadá to na ten problém v nastavení té exporotvané wavky, ale v čem opravdu nevím, když v obou mnou zkoušených programech je nastaveno 96000 na 24 bitů


Pavlii: netvrdím že všemu rozumím, ale u mě není problém, že tam svítí 120, nebo, že bych tomu nerozumněl, ale pokud se mi podle toho 120 mění tempo projektu tak to je blbý... pro mě za mě ať si tam svítí třeba svatozář, ale ať mi to nechá projekty na pokoji :D

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: Sonar X2, X3 - vypnutí tempa

Příspěvek od demsky » 18 úno 2014 16:56

Ved v Sonari je Tempo ako samostatne okno, mozes si kreslit krivku aku chces, alebo ju premaz. A ako pisali ini, z wavka nevies vycitat automaticky tempo, musis si ho zmenit sam. A este nikto nikomu nezakazal menit tempo pocas skladby. Ja sam som velmi rad menil tempo, ked som skladal nieco orchestralne a potreboval som sa fitnut do nejakej casovej osi, napriklad pre video.
http://www.soundcloud.com/martindemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar X2, X3 - vypnutí tempa

Příspěvek od pavlii » 18 úno 2014 17:04

2krosta: OK - zaměřil bych se na to, co jsem už zmínil někde zkraje. Audio stopa by měla mít základnu ČASOVOU (v Cubase "Time Based"), pak je rozhodně nezávislá na změně tempa, které ovlivňuje pouze MIDI stopy a audio stopy přepnuté do MUZIKÁLNÍ (v Cubase "Musical Based") základny.

I v Cubase se dá jedna z nich nastavit jako default a není problém se ukliknout (pokud to není záměr) a mít pak každou novou audio stopu v té muzikální základně; pak na hodnotu tempa reagovat bude.

Mrknul bych někam do Preferencí nebo do nastavení stopy. Ale fakt netuším, jak (jestli vůbec) toto SONAR má.

P.

krosta
Příspěvky: 12
Registrován: 17 úno 2014 20:50

Re: Sonar X2, X3 - vypnutí tempa

Příspěvek od krosta » 18 úno 2014 17:29

OK, díky zkusím se po tom podívat, mě je právě divný, že u některých wav to nechává normální tempo projektu jak má a u jiných to prostě změní podle toho co je nastaveno na tom panelu s časem stopy...

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Sonar X2, X3 - vypnutí tempa

Příspěvek od jusuf » 18 úno 2014 20:00

Z volieb, ktoré som skúšal sa audio stopy "stretchovali" jedine pri tomto :
2x klik na audio "clip" - otvorí sa wav na velkej ploche v "Loop construction"
Ikona "Enable Stretching" (resp. klávesa T) vypína / zapína zmenu rýchlosti prehrávania pri zmene tempa. Skús to skontrolovať.

Uživatelský avatar
jusuf
Příspěvky: 341
Registrován: 28 kvě 2009 22:20

Re: Sonar X2, X3 - vypnutí tempa

Příspěvek od jusuf » 18 úno 2014 20:57

Asi teda za istých okolností wav môže obsahovať info o tempe. Našiel som info , že FL pri renderovaní umožuje "Save acidized" - možno takto uložené .wav Sonar automaticky nepovažuje ze normálne lineárne audio, ale za "loop"...

Žeby problém vznikol kombináciou "acidizovaného" renderu z FL a "enable stretching" v Sonar-e ...?


EDIT, RIEŠENIE :
Je to ono!! Stiahol som teraz nejaký loop, a hneď po importe hrá podľa tempa projektu.
Vypneš to takto :
- 2x klik na audio
- Deaktivovať ikonu "Enable loop" (kláves L)
- uistiť sa, že je deaktivované "Enable stretching"


Doteraz som sa s tým nestretol, tak pardon za počiatočné upodozrievanie, že "ta toto neni možne, ta tomu neverim" :-)
Naposledy upravil(a) jusuf dne 18 úno 2014 21:26, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3019
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Re: Sonar X2, X3 - vypnutí tempa

Příspěvek od pavlii » 18 úno 2014 21:01

Mhm - to taky nezní jako úplně slepá ulička..!

P.

krosta
Příspěvky: 12
Registrován: 17 úno 2014 20:50

Re: Sonar X2, X3 - vypnutí tempa

Příspěvek od krosta » 18 úno 2014 22:57

No když stisknu v X3 klávesu T vyhodí mi to menu jako při stisku prostř. tlačítka myši, když dvakrát kliknu na projekt hodí mi to tu constuct. loop, je pravda, že tam se to dá nějak pošmelit, teď jsem si s tím chvilku hrál a už to funguje i na wavce co se předtím dojebávala.... takže ještě jednou všem děkuju za čas a dobré rady (nejvíc Jusufovi) a snad už si to teď i když nebudu předem znát tempo a Xka mi to nesežere si s tím poradím ;-)

krosta
Příspěvky: 12
Registrován: 17 úno 2014 20:50

Re: Sonar X2, X3 - vypnutí tempa

Příspěvek od krosta » 18 úno 2014 23:04

No každopádně si cením, že se vždycky najde dost ochotných lídí co se snaží pomoct...

Odpovědět