to rozhodne ano ...kexik píše: myslim ze ho ma lepsi ako cubase
Cubase vs. Logic vs. FL Studio
Re: Cubase vs. Logic vs. FL Studio
FL neznam, ale Cubendo ted ma routing velmi fajn, taky muzes routovat v podstate do bezvedomi.
kermitak: skus vytvorit groupu... potom dalsiu... a teraz skus tu druhu naroutovat do tej prvej
pripadne skus situaciu ze mas 3 groupy - prvu mas routnutu do druhej a tretej ...a teraz presun nu treiu na prve miesto... teda nieviam ako je to v Cubase5 ale vo 4 ti to rozbije routing, proste nevie routovat do "predchadzajucej" groupy... logika a sposob routovania + praca s automatizaciou + sposob mapovania hw midi ktrolera na paramtre VST-cok to boli 3 zasadne dovodyh preco som cubase predal...
dendy: kdyz si odmyslim ty ostatni veci, nejak mi nedochazi, proc bych mel chtit zacyklit routing. tim prece dostanu zpetnou vazbu a to je prece blbost ne?
amorph: nejde o zacyklenie.. ide o to ze ked mam v nejakej faze projektu napriklad 10-12 group.. a vtom mi napadne ze by bolo celkom uzitocne povedzme groupu 8 naroutovat do groupy 2 (bez toho aby tam vznikla nejaka spetna vezna - ved to ze je groupa 2 v poradi v trackliste neznamena ze sa routuje do 3, 3 do 4 atd ) .. a v cubase som mal smolu.. neslo to.. jedine ak by som groupu 8 fyzicky umiestnil PRED groupu 2 ... a potm by som zase prisiel o vsetky pripadne routingy 1-7 do 8 ak tam nejaky bol..
znie to ako hypoteticky priklad ale ja som pri praci s cubase uplbe bezne narazal na tanto problem a nekonecne ma to vytacalo...
znie to ako hypoteticky priklad ale ja som pri praci s cubase uplbe bezne narazal na tanto problem a nekonecne ma to vytacalo...
vo FL sa hromadne routovanie generatorov do FX tracku robi prosto tak ze sa pooznacuju generatory a v menu pre mixer je funkcia link selected channels to this FX track... jasne jak vidly... tiez tam je variant ze sa prvy kanal naroutuje do zvoleneho FX tracku, ten nasledujuci do FX+1, dalsi do FX+2 atd... tiez ked sa kanal v mixaku posunie doprava-dolava, routovanie zdrojov sa zachovava, atd...
dendy: ja mam cubase studio verzi 4.5 (nebo jaka je ta posledni ctyrka) a myslim, ze tam to jde. Ze je to hlidany dynamicky a dovoluje ti to routovat libovolne krome zacykleni.
hm to sa mi nezda ja som mal tiez cubase 4 studio (s poslednym updatom) a tam to skoro urcite neslo.. schalne to skus.. vytvor si 3 groupy a skus ci to pojde naroutovat z 2 v poradi do 1 alebo z 3 do 1 alebo z 3 do 2 ...
dendy: no me routing v Reaperovi prijde precijenom jeste porad trochu neprehlednej... ideal je pro me modular view typu EnergyXT a Usine (nejak inteligentne zakomponovanej do "standardni" DAw), proste dratky
samozrejme modular routing by bol uplne idealny.. ale svet neni idealny
)
dendy : V nuende od verzie 4 a v Cubase tiez tusim od 4 je ruting absolutne volny .. hocico , hoci kam .. hoci kedy .. je tam detekcia spatnej vazny takze G1 ked posled do G2 , tak uz ti nedovoli G2 poslat spat do G1 .. to je logicke .. ale inak to funguje zmanenite .. v starsich verziach to neslo .. bolo to velmi otravne mas pravdu .. ale tento problem je daavno vyrieseny .. aspon 2 roky ..
mozno ale nie v Cubase Studio .. to nepoznam ..
mozno ale nie v Cubase Studio .. to nepoznam ..
ci boha tak teraz ste ma zneistili
zeby som to uz zabudol a domotal, a fakt to bolo len v SX3 ???? huh.. ale nie, tak mozno je to tak ze v studio verzii to neslo a vplnej ano ...
Preset efektu sa vo fl studio 9 da preniest aj bez browsera. Na zdrojovom efekte sa klikne na "save preset as" ale nedoklikne sa to a drag-dropne sa to do cieloveho tracku.