FL7 & M-Audio O2 - problém
FL7 & M-Audio O2 - problém
Mám takový problém ve FL Studio 7 s midi kontrolerem/keyboardem M-Audio O2. Jde o to, že ten kontroler má 8 tlačítek, která lze libovolně přiřadit. Logicky to chci používat na jedinou věc - na zapínání nebo vypínání kanálů.
No jo, jenomže když nějaké to tlačítko namapuji třeba na tu "diodu" co zapíná channel, tak to vypne, ale po druhém stisknutí už zase nezapne. Takže je to na nic, potřebuji aby to zapnulo i vypnulo, aby to byl přepínač, ne jen vypínač.
Nevíte někdo řešení prosím?
Já si myslím, že problém je v tom, že ty čudlíky jsou nějak podivně funkční ikdyž nejsou namapované - všimnul jsem si, že když dám new project, tak ty čudlíky ovládají funkci Select, volbu kanálu. A není to nijak namapované, dělá to samo od sebe - a mám pocit, že to je ten důvod, proč nefunguje to co chci. Jen nevím, jak tuhle funkci kdy ta tlačítka sama od sebe mění Select channel, odstranit. Protože když zkusím to co potřebuji namapovat na nějakou klávesu, tak to funguje, na tlačítka to nejde, což je fakt blbý.
No jo, jenomže když nějaké to tlačítko namapuji třeba na tu "diodu" co zapíná channel, tak to vypne, ale po druhém stisknutí už zase nezapne. Takže je to na nic, potřebuji aby to zapnulo i vypnulo, aby to byl přepínač, ne jen vypínač.
Nevíte někdo řešení prosím?
Já si myslím, že problém je v tom, že ty čudlíky jsou nějak podivně funkční ikdyž nejsou namapované - všimnul jsem si, že když dám new project, tak ty čudlíky ovládají funkci Select, volbu kanálu. A není to nijak namapované, dělá to samo od sebe - a mám pocit, že to je ten důvod, proč nefunguje to co chci. Jen nevím, jak tuhle funkci kdy ta tlačítka sama od sebe mění Select channel, odstranit. Protože když zkusím to co potřebuji namapovat na nějakou klávesu, tak to funguje, na tlačítka to nejde, což je fakt blbý.
Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 27 led 2008 16:07, celkem upraveno 1 x.
kexik: jde mi jen o mute a potom unmute nejakeho channelu (treba to chci pouzit na zapnuti nebo vypnuti kopaku pri live hrani)...jenomze unmute uz nejde, proste jde jenom vypnout kanal, ale uz ho to nezapne...takze tlacitka mi namapovat evidentne jdou...zkousel jsem dat v Maping formula Linear Switch, coz by mozna melo delat to, co bych potreboval, ale nedela...Toggle on release taky nema vliv, tak nevim...
kdyby to nebylo uplne jasny, tak tady je ilustracni obrazek:

kdyby to nebylo uplne jasny, tak tady je ilustracni obrazek:

Naposledy upravil(a) Jindy2 dne 16 led 2008 16:19, celkem upraveno 1 x.
2Jindy2: Obecně je třeba pro tyto případy nastavit v té mapovací části (obvykle tedy tam), že daná věc má mít "Toggle" charakter a nikoli "Switch", což je zjevně tvůj případ. Pouze nevím, jestli je tohle třeba hledat na straně SW nebo ovládacího HW..... Ale IMHO je potřeba zaměřit se na hledání mnou popsané vlastnosti.
P.
P.
Pořád mi to nejde. Zkoušel jsem už snad všechno, nevím čím to je. Toggle on release je asi to, co jsi myslel pavlii, ale to nemá žádný vliv. Prozkoumal jsem všechny možnosti ve FL Studio a nic nemá vliv.
Hlavně že ty čudlíky bez jakéhokoliv mapování pořád přepínají funkci Select channel (to samé co se dá udělat přes pageup/pagedown) - jsou tedy evidentně automaticky nějak namapované, což je divné.
Kexíku, prosím, upřesníš mi jaký solo knoflík jsi v tom mixeru myslel? já tam nic takového nevidím.
A tady je screen z editačního softwaru Enigma pro O2. Třeba někoho z těch vypsaných parametrů napadne, co tam změnit. Já vůbec nevim co to znamená
(Ale zkoušel jsem přehazovat různě už asi 50 parametrů a ve FL Studio to nemá absolutně žádný vliv, chová se to pořád stejně, jako bych nepřenastavil vůbec nic)

ve fl mixeru to také nefunguje jak chci, nedělá to mute/unmute, dělá to přesně to samé, jako u channelu...
a ještě něco - po namapování nějakého toho tlačítka se nahoře v informačním řádku objeví nápis "Absolute knob" a když pohnu s myší, zmizí a už se neobjeví...to je také divné, možná si to myslí, že to tlačítko je absolute knob, kdo ví...
Hlavně že ty čudlíky bez jakéhokoliv mapování pořád přepínají funkci Select channel (to samé co se dá udělat přes pageup/pagedown) - jsou tedy evidentně automaticky nějak namapované, což je divné.
Kexíku, prosím, upřesníš mi jaký solo knoflík jsi v tom mixeru myslel? já tam nic takového nevidím.
A tady je screen z editačního softwaru Enigma pro O2. Třeba někoho z těch vypsaných parametrů napadne, co tam změnit. Já vůbec nevim co to znamená

ve fl mixeru to také nefunguje jak chci, nedělá to mute/unmute, dělá to přesně to samé, jako u channelu...
a ještě něco - po namapování nějakého toho tlačítka se nahoře v informačním řádku objeví nápis "Absolute knob" a když pohnu s myší, zmizí a už se neobjeví...to je také divné, možná si to myslí, že to tlačítko je absolute knob, kdo ví...
Acid: není to tím kontrolerem, tím jsem si jistý...měl jsem předtím klávesy od m-audia, kontroler od Evolution (také m-audio) a naprostá spokojenost...je to jen nějaký problém s fruitem, že má podivně namapovaná ta tlačítka...ona jsou namapovaná tak, aby člověk mohl přepínat a hrát na více nástrojů, abych nemusel přehmatávat na klávesnici...je to dobrá funkce, ale já nevím, jestli jí použiji a tak hledám způsob, jak ta tlačítka použít na něco jiného...
kontrolerem to acide není, ten funguje skvěle a mám ho rád...nejspíš ta tlačítka vysílají nějaké midi hodnoty, o kterých si fruit myslí něco jiného, než chci já..
tohle O2 má jedinou chybu, o které jsem věděl už když jsem to kupoval - poloviční zdvih kláves...kdybych počkal až naskladní nástupce toho co teď mám, což je Keyrig 25, tak bych měl to samé, ale s normálním zdvihem...ale mě to je jedno, stejně to na solidní hraní není a já nerad čekám
kontrolerem to acide není, ten funguje skvěle a mám ho rád...nejspíš ta tlačítka vysílají nějaké midi hodnoty, o kterých si fruit myslí něco jiného, než chci já..
tohle O2 má jedinou chybu, o které jsem věděl už když jsem to kupoval - poloviční zdvih kláves...kdybych počkal až naskladní nástupce toho co teď mám, což je Keyrig 25, tak bych měl to samé, ale s normálním zdvihem...ale mě to je jedno, stejně to na solidní hraní není a já nerad čekám
2Jindy2: IMHO má M-audio v tomhle případě nějak zajímavé číslování MIDI CC (do dneška jsem měl zato, že jich je jen 128
). No nic. Já osobně bych změnil definici v softu Enigma, protože by mě číslo "145" vyloženě lezlo na nervy...... S tím souvisí i to, že naprosto teda nechápu, jakou MIDI onformaci ty knoby při stisku vysílají; takže doporučuju - ostatně jako vždy, když jde o MIDI - zanalyzovat si data v MIDI toku pomocí MIDI-OX free softíku, pak se zamyslet nad případným přeprogramováním a teprve potom to kloubit s FL. Nic smysluplnějšího mě nenapadá, ale je to IMHO nejschůdnější cesta, protože vede přímočaře "zleva doprava". Jinak se v tom budeš plácat pořád dokola a bez výsledku.
P.
P.