Jiná cesta?

Trackery, Reason, FL Studio...
Cyril

Re: Jiná cesta?

Příspěvek od Cyril »

Na foru Usine (sensomusic.com) byl odkaz na naky alternativy jak not, tak i pianorollu a trackeru, ale tenkrat me to moc nezajimalo, a ted jsem ti to sem chtel dat, ale ty stranky uz nefungujou, ani nejsou v archive.org, bohuzel... jinak tech "konceptu" typu vyseru se a nahraju ty zvuky, joo to bude muzika pro intelektualy, tech se da vymyslet nekonecno, ale to asi neni to, o cem se tu bavime...

luphtrack

Příspěvek od luphtrack »

tak se mi zdá, že se mi po dlouhé době téma povedlo :)

pokud jste někdo zažili živé vystoupení jakéhokoli tělesa a něco vám to řeklo, tak byste pravděpodobně měli chápat o co mi jde. "hudba" je v tomhle případě jen prostředek. a ne, nemá to nic společného s inteligencí. to je o srdíčku.
Obrázek
live free or die!

jackies

Příspěvek od jackies »

Vlad píše:.... neznalej not a hudebni teorie mi ty napady z hlavy moc dobre nejdou prevezt do hotovyho tracku a snim o nejakym pristroji, co nasadim na hlavu, spustim prehravani a hned se mi to prevede na jednotlivy stopy do Cubase i s efektama a automatizaci :) ....
To je přeci obyčejná a běžná přípojka k Matrixu a nepotřebuješ Cubase ani nic jiného :wink:
Normálně se dá bezbolestně nastřelit do hlavy a pokud jí luphtrack ještě nemá, klidně mu jednu střelím za ucho.
Všichni ( kdo jí už máme ) bychom se na něj připojili a mohli jeho hudební představy poslouchat a vidět live přímo z jeho mozku.

Vlad

Příspěvek od Vlad »

Amorph píše:a jak jim ty napady jako reknes? Neco jako hele ted tam dej tuhle super melodii a atmosferu, na kterou prave myslim? Clovek taky nesmi byt linej se neco naucit, ze jo....
to jo, o tom to je se neco ucit. Ja si vybavil rozhovor s clovekem, kterej pracoval ve studiu na desce M.L.Gorea z DM - Gore tam neco nabrnkal na kytaru a ted sedel a nechaval si to prehravat s ruznejma efektama a pak rekl, ze by chtel k tomu nejakej zvuk, kterej zevrubne popsal a sel na wc. Kdyz se Gore vratil, tak mu to prehral a Gore ze O.K. A jeli dal.

vasek

Příspěvek od vasek »

Amorph píše:a jak jim ty napady jako reknes? Neco jako hele ted tam dej tuhle super melodii a atmosferu, na kterou prave myslim? Clovek taky nesmi byt linej se neco naucit, ze jo....
Já jsem dělal muziku člověku, kterej vždycky něco zabroukal a pak to chtěl nějakým zvukem přehrát... Bylo to vážně otřesný, protože on měl samozřejmě nějakou představu, kterou měl v hlavě a já byl ten špatnej, kdo ji neumí naplnit...
Muzika je holt dřina a chce to něco umět a pořád se učit.

micanek

Příspěvek od micanek »

hudba je bud znejici, zafixovana a nebo pritomna v mysli autora, takze jestli nehledas zpusob, jak fixovat sve myslenky do notografickeho zapisu a neumis je zahrat na nejaky nastroj, tak svymi dily zrejme budes muset okouzlovat sam sebe jejich prehravanim v tve mysli:) zamerne jsem vynechal jeden zpusob, jak se drive ucinky a atmosfera prostredkovala, ale bojim se, ze by ses toho chytil... ale co uz:) v 19. stoleti se hojne rozsiril zpusob psani o hudbe, ktery mel za pomoci slov zprostredkovat stejne pocity, jako kdyz ono dilo clovek slysi, takze napis neco, co bude dokonale vystihovat konkretni dilo, nech to precist nekomu, kdo je stejne naladen a noty umi, nech hot to prenest do compu a mas vyhrano :)

jackies

Příspěvek od jackies »

micanek píše:tak svymi dily zrejme budes muset okouzlovat sam sebe jejich prehravanim v tve mysli:)
moc okouzlovat se nebude, protože už vidím, jak v lenosti přemýšlí ve formátu mp3 128 kbps :D

dendy

Příspěvek od dendy »

micanek píše:tak svymi dily zrejme budes muset okouzlovat sam sebe jejich prehravanim v tve mysli:)
v tom ma napriklad vyhodu taky schizofrenik - ma viac posluchacov :-))))

kyvaa

Příspěvek od kyvaa »

dendy píše:v tom ma napriklad vyhodu taky schizofrenik - ma viac posluchacov :-))))
Tím pádem může mít sám o sobě i docela slušnou zpětnou vazbu. A když je to metalista tak má vyhráno.

troody

Příspěvek od troody »

zkusim to tu malinko rozproudit.

rad posloucham tanecni hudbu a obcas me bavi tvorit veci, ktere jsou ji v necem podobne. nicmene pri pouziti vetsiny softwaru to jaksi neni ono. neverim tomu, ze tyhle tracky vznikaji za pouziti klikani mysi v pianorollu. nepotrebuju vizualitu, aspon ne v takove mire, jakou soucasne produkty nabizeji. rekneme, ze tracker je mi blizsi nez multitrack. o neco lepe hodnotim step sekvencer, tj neco, co plive opakujici se posloupnost not, ktere lze v prubehu menit.

a tak by me zajimalo, co vy a vase cesty k realizaci vlastnich napadu ci sebeuspokojeni?

emah

Příspěvek od emah »

http://www.answers.com/topic/the-shamen
mozno aj tu je odpoved na tvoju otazku...

Axerathix

Příspěvek od Axerathix »

luphtrack:
Tenori ON - tusim sa da vyuzit aj ako midi kontroler, ale nie som si isty.
Raz som v telke videl jeden dokument o nejakom nastroji ktory mal "citat myslienky" - nasadil si to "hrac" na hlavu taku prilbu s plno kablami ktora bola napojena na nejaky workstation(mozno, neviem na co to bolo napojene) a robilo to hudbu. Ak by sa to tak nazvat dalo, bolo to zaujimave ale co ja viem.. bohuzial neviem si spomenut co konkretne to bolo a ako sa to vola, videl som to velmi davno.

a posledna vec:
http://www.youtube.com/watch?v=vm_FzLya8y4
http://www.youtube.com/watch?v=0h-RhyopUmc

emah

Příspěvek od emah »

[quote="Axerathix"]luphtrack:
Raz som v telke videl jeden dokument o nejakom nastroji ktory mal "citat myslienky" - nasadil si to "hrac" na hlavu taku prilbu s plno kablami ktora bola napojena na nejaky workstation(mozno, neviem na co to bolo napojene) a robilo to hudbu. Ak by sa to tak nazvat dalo, bolo to zaujimave ale co ja viem.. bohuzial neviem si spomenut co konkretne to bolo a ako sa to vola, videl som to velmi davno.

;to pouzivali aj shamen...

peteness

Příspěvek od peteness »

Amorph píše:a jak jim ty napady jako reknes? Neco jako hele ted tam dej tuhle super melodii a atmosferu, na kterou prave myslim? ....
Takhle nejak produkuje docela dost DJu. Jenom museji najit a zaplatit toho spravneho producenta, ktery na to ma nervy. V CM bylo video, jak to dela Benny Benassi - dela mu to bratranec, clovek co se cely svuj cas sedi u Cubase. Vedle nej sedi ten priozralej Benassi a rika mu: ted tam dej tohle....aha, tak ne , to tam nepasuje......tak zkusime tohle.....

btw pro lidi co neumi na nic hrat bych mel tip. Pouzivat arpegiatory. Vznikaji pusobive veci.
ja delal kdysi civilku v jednom cvokhausu, delaly se tam takove jakoze plesy s tema sverencema. Meli jsme s nima secvicene takove vystoupeni, kde byla mj. pisnicka Delani, delani, vsechny smutky zahani. Ja hral doprovod na Casio, jenom sem mackal tu zakladni progresi a Casio to hralo jako rozlozene akordy. Nakonec prisel reditel a rika: Musim te pochvalit, dobre hrajes. :D

dendy

Příspěvek od dendy »

peteness :-))))))

Odpovědět