Nahravani MIDI v FL Studiu

Trackery, Reason, FL Studio...
Dr.Jajbolí

Nahravani MIDI v FL Studiu

Příspěvek od Dr.Jajbolí »

Zdravim, rad by som si nechal poradit ako vo FL Studiu nahravat midi--myslim z VA synthu nie controleru-aby mi zaznamenaval vsetky pohyby cudlov atd...je to cez MIDI out? alebo ak teda nahodou nepodporuje sysex-coz asi nie-tak ako sa da real time nahravat do wav suboru?
Moc krat dakujem zapripadne rady - pomohlo by mi to moc-lebo teraz to musim riesit tak ze si midi stopu nahravam v cubase a tu finalnu nahrat do wav a ten wav potom naloadovat vo FL-pretoze vo FL sa mi proste robi lepsie...je to takto opruz
dakujem

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Dr.Jajbolí: jakej konkretni VA synth mas na mysli?

Dr.Jajbolí

Jindy2 píše:Dr.Jajbolí: jakej konkretni VA synth mas na mysli?
KORG MS2000b

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

no ten konkrétně neznám, ale ne všechny tyhle korgy pokud vím, mají tu možnost, kterou ty chceš...kamarád teda s jednim korgem tohohle nedosáhnul, už ale nevim s jakym...
jako určitě je třeba vyzkoušet buď usb, pokud to má a poslední šance je midi out z toho korgu zapojit do midi in na zvukovce a zkusit, co to bude posílat...ale je docela možný, že tenhle korg nebude posílat stavy poťáků atp. po midi a bude možné přes midi akorát tak synchronizovat nebo to používat jako další midi interface a možná něco dalšího, to nevim...těžko říct hele, já bych to zkusil, nebo kouknul do manuálu, co ten korg podporuje za posílání přes midi...to je podle mě docela nejlogičtější a takové základní řešení...jinak zatim asi jinak neporadim, nechci si nic vymýšlet...

Dr.Jajbolí

M ja to mam samozrejme zapojene ako midi in do zvukny atd..toto usb nema len cez midi port rs redukciou do EMU 1212m-ten mini DIN midi--5kolik-podobny ps/2 portu...ale neviem do akeho kanala to dat v FL studiu-skusal som MIDI out-a nahravat cez piano roll ale nenahrava to serepetickyx s cudlama--a taktiez neviem ako nastavit aby vzdy na tomto midi out kanaly to bralo midi z tej e tej banky a totho a toho kanala z tej banky--a kd prepinam na HW synthe presety v bankach tak to skace po channels v FL...proste v Cubase t ide hladko to nahravanie midi ale vo FL toho nejak neviem docielit...a tiez prevod toho MIDI do wav--ako sa robi vo FL..kazdopadne diky za ochotu... :-) budem rad ak este poradis ako z tohoto von dik cus

kexik

Příspěvek od kexik »

ak krutenie knobov ide von ako sysex, a nie CC, nenahras to do FL. ked sa ti robi dobre vo FL, spusti ho ako plugin v cubase, korg nahravaj rovno do cubase a sw veci rob vo FL

Dr.Jajbolí

kexik píše:ak krutenie knobov ide von ako sysex, a nie CC, nenahras to do FL. ked sa ti robi dobre vo FL, spusti ho ako plugin v cubase, korg nahravaj rovno do cubase a sw veci rob vo FL
Hmmm vyskusam...som zvedavy ako to vzajomne spolupracuje..ďakujem za radu--asi sa Ta ešte na nico v tejto suvisloti budem pytat :-)

kexik

Příspěvek od kexik »

funguje to tak ze vo FL vidis namiesto hw vystupov 8 vst vystupov do ktorych musis naroutovat stopy v mixe. tych 8 potom mozes eventualne dalej procesovat v cubase. cely setup zerie o nieco viac ram a cpu ako fruity standalone (logicky, kedze bezi aj cubase). ale funguje to.

Dr.Jajbolí

kexik píše:funguje to tak ze vo FL vidis namiesto hw vystupov 8 vst vystupov do ktorych musis naroutovat stopy v mixe. tych 8 potom mozes eventualne dalej procesovat v cubase. cely setup zerie o nieco viac ram a cpu ako fruity standalone (logicky, kedze bezi aj cubase). ale funguje to.
ok uz mi to zacina davat logiku...inak ak xcem naporiklad spravit beat v FL ako si ho dam na do casovej osy v cubase? resp mam vyuzivat cas vo FL ?

snad ma chapes..a diky za radu :-) Martin

kexik

Příspěvek od kexik »

cas ti dodava cubase, hodiny vo fl ti ukazuju vst cas...

Dr.Jajbolí

kexik píše:cas ti dodava cubase, hodiny vo fl ti ukazuju vst cas...
Tak mam dalsi problemik :-) ked si spravim beat vo FL a v cubase mam nahratu midi sequenciu tak mi to pride akoby kazdy mal trosku iny cas...trocha posunuty...neviete niekto kde by mohla byt chyba? sequencia je z Korg ms2000b...diky

kexik

Příspěvek od kexik »

posielas na midi port, kde mas korg mtc?
osobne netusim, co moze byt vo veci...

Dr.Jajbolí

kexik píše:posielas na midi port, kde mas korg mtc?
osobne netusim, co moze byt vo veci...
neviem ako to myslis ci posielam na midi port....mtc??

kexik

Příspěvek od kexik »

host moze poslat na midi zariadenie midi time code, potom korg vie, v akom case sa nachadza cubase... ale nie som si isty ci to pomoze, a uz vobec nie, kde v cubase sa to nastavuje.

este jeden tip: skus si stopu s fruity freeznut... ak oneskorenie sposobuje latencia samotneho FL, malo by sa to stratit

Dr.Jajbolí

kexik píše:host moze poslat na midi zariadenie midi time code, potom korg vie, v akom case sa nachadza cubase... ale nie som si isty ci to pomoze, a uz vobec nie, kde v cubase sa to nastavuje.

este jeden tip: skus si stopu s fruity freeznut... ak oneskorenie sposobuje latencia samotneho FL, malo by sa to stratit
ok skusim ten freeze..a dam vediet...dikes a fasa vikend prajem :-) -M-

Odpovědět