Native Instruments Massive

Trackery, Reason, FL Studio...
Daber

Native Instruments Massive

Příspěvek od Daber »

Kdo máte zkušenosti s tímto Softem? Potřeboval bych poradit, jestli se dá v tomto softu přímo ukládat nebo se musí nahrávat přes nějakej jinej program a uložit v něm? Předem Díky moc!

listonos

Re: Native Instruments Massive

Příspěvek od listonos »

Natiahnut ako plugin do vst hostu (FLStudio, Cubase, Reaper atd.), nahrat MIDI a vyexportovat ako wav.

Damien

Příspěvek od Damien »

listonos píše:Natiahnut ako plugin do vst hostu (FLStudio, Cubase, Reaper atd.), nahrat MIDI a vyexportovat ako wav.

Jeste jedna technická: Jak nahraju to MIDI ? :lol:
Jo a měl bych ještě jeden dotaz. Jak nastavit automatické LFO ??? V nějakém videu na UTube jsem viděl, že to jde, ale týpek nějak zapomněl ukázat, jak se to dělá. Massive hostuju ve FL, kdyby to náhodou nějak souviselo i s tím. Díky moc :wink:

listonos

Příspěvek od listonos »

Midi sa da nahrat z midi klaves, alebo naklikat mysou - vo fruity tusim aj pc klavesnica fungovala ako midi keyboard. Ale z toho co pises mam dojem ze nemas ani sajn co to to "tajomne" MIDI vlastne je. Asi by si si mal precitat manual k fruity pripadne nieco o midi.
To lfo sa nastavuje v massive tak, ze mysou pretiahnes ten krizik vedla nadpisu "5 LFO" na ciel - napriklad na cutoff filtra tak, ze ho pretiehnes na tie male stvorceky pod knobom - tam sa potom objavi ako modulacny zdroj cislo 5 - potom uz len klikni na to cislo a tahaj mysou hore dole cim pridavas alebo uberas rozsah modulacie.

Damien

Příspěvek od Damien »

listonos píše:Midi sa da nahrat z midi klaves, alebo naklikat mysou - vo fruity tusim aj pc klavesnica fungovala ako midi keyboard. Ale z toho co pises mam dojem ze nemas ani sajn co to to "tajomne" MIDI vlastne je. Asi by si si mal precitat manual k fruity pripadne nieco o midi.
To lfo sa nastavuje v massive tak, ze mysou pretiahnes ten krizik vedla nadpisu "5 LFO" na ciel - napriklad na cutoff filtra tak, ze ho pretiehnes na tie male stvorceky pod knobom - tam sa potom objavi ako modulacny zdroj cislo 5 - potom uz len klikni na to cislo a tahaj mysou hore dole cim pridavas alebo uberas rozsah modulacie.
Heh, no s tim MIDI nejsi moc daleko od pravdy :oops: No a s tim LFO jsme se moc nepochopili. Nastavit LFO umim, ale slo mi o tohle: http://www.youtube.com/watch?v=ruzK3V7o7uw ...nebo jsem to spatne pochopil??? Kazdopadne zatim dik.

listonos

Příspěvek od listonos »

Ak chces menit rychlost lfo ako v tom videu, tak to bud cez midi kontroler, vst parameter automatizaciu alebo mozes pouzit bud dalsi lfo so stvorcovym priebehom pripadne step modulator (performer) na "rate" toho tvojho lfo.

Damien

Příspěvek od Damien »

listonos píše:Ak chces menit rychlost lfo ako v tom videu, tak to bud cez midi kontroler, vst parameter automatizaciu alebo mozes pouzit bud dalsi lfo so stvorcovym priebehom pripadne step modulator (performer) na "rate" toho tvojho lfo.
Uz jsem neco stacil procist o tom MIDI. Jj, o to mi slo. Kontroler nemam a ty dalsi moznosti jsou pro me spanelska vesnice :( . No nic zkusim pohledat, jak na to, jeste nekde jinde. Mockrat diky, aspon uz vim co vlastne potrebuju :D Az budu doma, tak zkusim pokroutit.

kexik

Příspěvek od kexik »

fruity interne vobec nepracuje s midi, ako cubase. piano roll party nie su v midi formate a midi export je mozny len zo specialneho kanala midi out.
normalne si massive otvor ako novy vst kanal a naklikaj do piano rollu co ma hrat. co sa tyka toho lfo, bez konroleru je najvyhodnejsie pouzit automatization clip. otvor si okno massive pohyb mysou LFO knoflikom, potom chod do menu pre kanal (lavy horny roh), tam last tweaked parameter-create automation clip. to ti vyrobi v playliste taky objekt kde mozes mysou tahat krivecku ktorou ovladas ten parameter, ktorym si naposledy pohybal...

Damien

Příspěvek od Damien »

kexik píše:fruity interne vobec nepracuje s midi, ako cubase. piano roll party nie su v midi formate a midi export je mozny len zo specialneho kanala midi out.
normalne si massive otvor ako novy vst kanal a naklikaj do piano rollu co ma hrat. co sa tyka toho lfo, bez konroleru je najvyhodnejsie pouzit automatization clip. otvor si okno massive pohyb mysou LFO knoflikom, potom chod do menu pre kanal (lavy horny roh), tam last tweaked parameter-create automation clip. to ti vyrobi v playliste taky objekt kde mozes mysou tahat krivecku ktorou ovladas ten parameter, ktorym si naposledy pohybal...
Diky moc Kexik! :wink: Tomuhle uz rozumim. Akorat mi ta krivecka ovlada pitch jedne oscilace a ne LFO, ale na to uz snad nejak prijdu. Jeste jednou moc dik!

Damien

Příspěvek od Damien »

:evil: Kua, muze mi nekdo poradit, proc mi nefunguje tel AutoClip? Tedy on u vsech pluginu funguje v poho, ale v Massivu je polozka Last Tweaked Parameter seda (zamcena nebo, jak se tomu nadava), tudiz si tam vytvorim uplne ****o :evil: :(

Damien

Re:

Příspěvek od Damien »

Damien píše::evil: Kua, muze mi nekdo poradit, proc mi nefunguje tel AutoClip? Tedy on u vsech pluginu funguje v poho, ale v Massivu je polozka Last Tweaked Parameter seda (zamcena nebo, jak se tomu nadava), tudiz si tam vytvorim uplne ****o :evil: :(
Prosim!!! :(

misanej

Příspěvek od misanej »

cauko, Mozna jestli Massive nemas hostovany jako DX :p

Damien

Příspěvek od Damien »

misanej píše:cauko, Mozna jestli Massive nemas hostovany jako DX :p
Hm, no tim to nebude. Kdyz jsem to zkousel poprve, tak to fungovalo, ale kdyz jsem to potom chtel pouzit, tak ta volba v menu je nepouzitelna. Hostuju porad stejne. Dik za radu, ale uz jsem stejne nasel jiny zpusob, jak tu automatizaci nastavit. Je tam i volba browse parameters a tam si najdu potrebne kroutitko a jde to taky. Je to sice zdlouhavejsi, ale hlavne, ze to jde. Jinak vsem moc dekuji.

2aoid

Příspěvek od 2aoid »

zdravím

mám takovej problém a to ten, že když si přehrávám svůj projekt a posléze jej stopnu, tak kanál s massivem hraje z vesela dál...prostě zvuk z něj tam visí a hraje a hraje a hraje a já netušim kde to nastavit, aby se tak nedělo...je to celkem otravný :) druhá věc která se mi u massive stává je že se během přehrávání prostě sám od sebe rozladí. nesetkal se někdo z vás s některym z mejch problémů? díky moc. podotýkám že používám Ableton

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

2aoid píše:zdravím

mám takovej problém a to ten, že když si přehrávám svůj projekt a posléze jej stopnu, tak kanál s massivem hraje z vesela dál...prostě zvuk z něj tam visí a hraje a hraje a hraje a já netušim kde to nastavit, aby se tak nedělo...je to celkem otravný :) druhá věc která se mi u massive stává je že se během přehrávání prostě sám od sebe rozladí. nesetkal se někdo z vás s některym z mejch problémů? díky moc. podotýkám že používám Ableton

s tim jak massive hraje dal i po stopnuti , tak se mi to taky u nejakych presetu stalo, pomohlo myslim jedine ho bypasnout... stim rozladenim to se mi nkdy nestalo... nemas tam namapovanej midi kontroler a ten ti to rozladuje ?

Odpovědět