Problem v Abletonu
-
Flash Gordon
Problem v Abletonu
Konecne jsem si poridil Abletona,ale nedela mi vubec radost. Pri prehravani loopú v Arrangement View Selectoru se mi místy seká zvuk a na CPU LOAD METERu v pravo naskakuje pri tomto jevu i 300% ..Dela to cca tak jednou za dve minuty a pritom min. pozadavky na pocitac hrave prekracuji... Nevite nekdo kde je problem?
- ReaktoplazmAR
Re: Problem v Abletonu
a nerobi ti to nejaké VST ??
-
Flash Gordon
ne ne..mam tam jen hotove Loopy,zadny VST neni činnýReaktoplazmAR píše:a nerobi ti to nejaké VST ??
Pokud ho máš loadnutý, tak ani nemusí hrát, aby dělal bordel v CPU.
-
Flash Gordon
Cerstvy original..Mam ho dva dny. Hraje to hraje na tom metru je 1% a pak skoci ten zvuk a 300% apod. Stale nevim cim to muze byt....James L. píše:Pokud ho máš loadnutý, tak ani nemusí hrát, aby dělal bordel v CPU.
U jednotlivejch samplů v menu samplu je možnost buď přehrát ho z disku, nebo nahrát do RAM - klikni na RAM. Pak to taky může dělat změna ladění (pitch up/down) dlouhýho nebo víc samplů vedle sebe.
Tiež napíš aký máš procesor, túto chybu ináč zvykne robiť zapnutá podpora znižovania napätia procesoru v BIOS-e, u Intelu sa to volá EIST (enhanced intel speedstep) a ešte nejaká ďalšia funkcia, na ktorej názov si teraz nespomeniem. Riešeniím je tiež skúsiť stopy prehrávať jednotlivo a zistiť, pri ktorej CPU Load vyskočí.
Problem bude v ASIO ovladaci, latencia atd. Nepises aku mas zvukarnu. Dalsia vec... miesto odkial tahas ten loop, ak je na disku, ktory je napr. zapratany, nedfragmentovany, pripadne to z nejakeho dovodu z neho leze pomaly, ableton takto reaguje.
Dalsia vec...
ze je ableton CPU zrut vie kazdy, takze... pozri task manager uvolni co najviac programov, pozri co ti v procesoch najviac zatazuje CPU. Samozrejme ak to bude systemovy proces, nezakiluj ho 
Dalsia vec...
pozri ci mas zapnutu podporu multicore CPU´s v nastaveniach.
Dalsia vec...
Dalsia vec...
-
Flash Gordon
Tak jsem vyzkousel vse a stale stejny problem..vypadky si vybiraji nahodne loopy..Kdyz dam loop prehrat z RAM tak to nepomuze..disk na kterem je mam je cisty s 400 GB volneho mista..multicore CPU je zapnuty a ktem ASIO..to ma prave problem ze ho nemuzu zapnout..jede mi to jen v MME/DirectX rezimu,kdyz dam Asio, tak se sice ukazatele hlasitosti v Abletonu hybou,ale nevychazi zadny zvuk........
Procesor mam Intel Core 2,4 Ghz, RAM 4 Gb plus giga na grafice
Procesor mam Intel Core 2,4 Ghz, RAM 4 Gb plus giga na grafice
Určitě použij ASIO. Že se ti hýbou ukazatele a ty nic neslyšíš znamená jen to, že to máš špatně naroutované, hledej někde v menu Connections (neznám Ableton, ale nějak tak to bude:-) a tam si "přepíchej" výstupy/vstupy.
-
Flash Gordon
Tak ono to nakonec asi vazne bude tim, ze to nemam v ASIO, ale ono mi to vazne nejede se zvukem, spis to bude tez tim,ze jsem nenasel ASIO pro WIN 7 32bit ...
- ReaktoplazmAR
akú zvukovku používaš ?
-
Flash Gordon
Zatim bohuzel jen nejakou ATI High Definition Audio Device
Jde o to, ze na 5 let starem pocitaci mi ASIO v FL studio jelo v pohode, tak jsem si poridil pred dvema mesici novy notebook a jen same problemy...
Vlastne mam tuten notebook:
http://aukro.cz/asus-k72j-i1526572448.html
Jde o to, ze na 5 let starem pocitaci mi ASIO v FL studio jelo v pohode, tak jsem si poridil pred dvema mesici novy notebook a jen same problemy...
Vlastne mam tuten notebook:
http://aukro.cz/asus-k72j-i1526572448.html
No tvoja zvukovka asi nema asio ovladac... Skus asio4all
Bude treba urcite i nejake tweaky na OS spravit. Vypnut indexovanie disku, aero, swapovanie, atd. Aby bola latencne na tom zvukovka o cosi lepsie.
Bude treba urcite i nejake tweaky na OS spravit. Vypnut indexovanie disku, aero, swapovanie, atd. Aby bola latencne na tom zvukovka o cosi lepsie.
- ReaktoplazmAR
tak máš tam volaky asio ovladač alebo nie ??Flash Gordon píše: a ktem ASIO..to ma prave problem ze ho nemuzu zapnout..jede mi to jen v MME/DirectX rezimu,kdyz dam Asio, tak se sice ukazatele hlasitosti v Abletonu hybou,ale nevychazi zadny zvuk........
ked dáš Driver Type - ASIO, tak v lište Audio Device máš aké možnosti ??
ked žiadne tak stiahni to asio4all .. http://www.asio4all.com/