Zrovna kupuju c64ku a pak se chystam objednat tuhle zalezitost, nemate to nahodou nekdo? Zda se, ze to bude killer za absolutne nejnizsi cenu, za jakou se da dostat k realnymu SID zvuku...
Ja si kdysi naprogramoval na c64 vlastní synťák, který měl i interní sekvencer a uměl se pověsit na sync. Byla to docela zábava, než jsem odpálil SID Něco podobného jako je na té cartridge.
Tady http://noname.c64.org/csdb/release/?id=8430 si můžeš stáhnout DoubleTracker, což byl vlastně můj poslední release na c64. Je to překódovaný Polonusovo VoiceTracker s vylepšenou přehrávací rutinou, pohodlnější editací, managementem wavetable nástrojů a hlavně s vícenásobným IRQ přehráváním. Daly se na tom tenkrát dělat docela zajímavé zvuky...
Jeste cekam, az mi c64 jeden typek posle, myska taky bude a pak objednam Prophet...
Mam jednu otazku, c64 nema zadnou interni pamet? Je potreba vsechno skladovat na kazete nebo diskete? Takze kdyz budu chtit neco ulozit, potrebuju nejaky medium? dik
c64 má interní ROM i RAM, ale RAM je samozřejmě po vypnutí vymazána. Takže nejlepší je koupit si disketovku, nejspíš obligátní CBM1541 nebo inovovanou 1541-II na 5 1/4 diskety. Ke konci výroby se dělala ještě 1581 na 3 1/2, které se dneska lépe shánějí a jsou odolnější. Na těch si ale nezapaříš spoustu her, které byly natvrdo pro 5 1/4.
Kazeťáku bych se za každou cenu vyhnul. Musí být originál Commodore Datasette 1530. Je pomalý, snadno se rozštelují hlavy a hlavně to převíjení...
Proboha tak to nevim kde seberu kabel s normalnim jackem na druhy strane... s pajkou se nekamaradim. Ja nekde cetl, ze tam prave jde strcit normalne XLR do toho konektoru a funguje to...
no to nevim kdes cetl, ale autorem byl patrne nektery ze znamych zberatelu pohadek. Podivej se na prophet64.com do manualu, kde je popsany zapojeni vsech c64 konektoru ve vztahu k prophet64 (zvukovy vystup, din sync, zapojeni potenciometru). Pokud se ale nekamaradis s pajkou, tak patrne budes muset najit nejakou dobrou dusi, ktera se s ni kamaradi a kabelaz ti vyrobi
sorry cyrile ale XLR do DIN konektoru fakt nenarves =)
ale zbastlil sem si kabel, muzu ti i popsat ktere piny z video vystupu jsou ty prave, konstrukce kabelu mi vzala 15 minut a to jsem jeste opravdu nesikovny. SNR kolem 60dB... coz je imho jeste na hranici unosnosti.
prosel jsem obdobim, kdy jsem chtel stavet midibox sid nebo rozumne sehnat sidstation... pak jsem dosel k zaveru, ze kabel, emulator SIDu i quadraSID kombo neni vubec k zahozeni...
nicmene co se tyce prophetu, tak to je dabelsky kus softwaru (ted uz teda i hardwaru) ;D
Cyril: Jestli jsou tam označené konkrétní piny, měl bys to v pohodě zvládnout i bez elektrotechnických znalostí. Stačí koupit DIN a dva jacky plus dva metry kabelu... Pokud se na tohle necítíš (zvládl jsem to i já), tak kterýkoli pájkař v tvém okolí to má za 5 minut.