Reason 3

Trackery, Reason, FL Studio...
Crane

Příspěvek od Crane »

Ja osobne mam smisene pocity z R3. Urcite je dobrej krok, ze tam konecne hodili slusnej compr., eq a buhvi co jeste, ale ja osobne bych uvital, kdyby tam byli jeste nejaky ( nevyznam se v tom takze newim jaky presne :lol: ) efekty a pak taky nejakej novej synth, ikdyz je pravda ze diky tomu combinatoru to nebude treba, jelikoz tam pude udelat treba 8 oscilatorovej malstrom nebo subzetor.
Reason mam rad a priznavam asi je to tim ze mi zatim staci ( od 3) to co ma. Je naprosto stabilni, nezatezuje komp a je total intuitivni, pac kdyby nebyl tak z toho lama jako ja nevyloudi ani zvuk.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jestli neznate - poslechnete tohle. mad professor je pro me temer modla. nejsem odbornik pres dub, ale takhle by optimalne asi znit nemel. myslite, ze to je autorem nebo moznostma ktery mel?

http://www.propellerheads.se/replacehardware/viking.htm

o prebudovani sound enginu asi u props neuvazuji :(
2 sparx: stve me, ze neumim dobre vysvetlit co mi na tom zvuku nesedi :(

a uz toho necham protoze to mam bejt o trojce a ne o mejch objevech po sto letech.

sparX

Příspěvek od sparX »

na to kašli .. hlavně že ti "něco" sedí a že ti to hraje a baví tě to :wink:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

to je fakt :wink:
porad se dost ucim a porad jeste mam ke svy spokojenosti moc daleko. ale i kdyz to nekdy stagnuje, tak se porad po kouskach zlepsuju. no v duchodu budu mit opravdove know-how. skoda jen, ze uz asi hovno uslysim 8)

parek

Příspěvek od parek »

no, pokud ma byt reason skutecne all-in-one a dejme tomu, ze budu ignorovat to audio in, chcete mi vazne namluvit, se se ma clovek obejit s dvouma synthama a zbytek uz jen doplacavat samplama?? to teda sorry, ale v tom pripade je to skutecne asi program delanej pro me, pubertaka, co si s temahle vecma rad hraje, ale asi jen tezko ho muze vyuzit komplexne skutecne profesionalni muzikant

biscuit

prvni dojmy

Příspěvek od biscuit »

tak jsem prave ukoncil prvnich dvacet minut beta verze, ktera se chova jako demo.
no musim uznat, ze jsem necekal, ze ty moduly co pridali panove od props reason tolik nakopnou. alespon me z toho zajisrily ocicka. novej eq, comp, limiter a stereo imager jsou fakt skvely. a combinator - tak to je fakt cool vecicka. spojil jsem tri malstromy a i bez efektu, to bylo fakt husty. myslim, ze tohle pridava reasonu na zajimavosti a prace s nim zustava rychla.
jsem prijemne prekvapenej - no zejtra to poslechnu na monitorech, jestli opravdu ma ten zvuk vetsi jiskru - na sluchatkach se mi to zdalo lepsi nez driv. ale na tech zpravidla poznam prd.

parek

Příspěvek od parek »

cool, du stahnout :-p

Poshook

Příspěvek od Poshook »

parek píše:no, pokud ma byt reason skutecne all-in-one a dejme tomu, ze budu ignorovat to audio in, chcete mi vazne namluvit, se se ma clovek obejit s dvouma synthama a zbytek uz jen doplacavat samplama?? to teda sorry, ale v tom pripade je to skutecne asi program delanej pro me, pubertaka, co si s temahle vecma rad hraje, ale asi jen tezko ho muze vyuzit komplexne skutecne profesionalni muzikant
ja si naopak myslim, ze dva syntaky stacia az az. aj tak vsetky sw syntaky, co poznam, dokazu urobit zhruba rovnaku sluzbu. skor si myslim, ze tam chyba to Audio In, ktore by vnieslo do Reasonu viac naturalnosti a zivosti. pre mna je to stale prilis "umely" sequencer

sparX

Re: prvni dojmy

Příspěvek od sparX »

biscuit píše:spojil jsem tri malstromy a i bez efektu, to bylo fakt husty. myslim, ze tohle pridava reasonu na zajimavosti a prace s nim zustava rychla.
Není nic jednoduššího než hodit tři malstromy pod sebe a je to to samé ??? Je v tom nějakej rozdíl ? ... ptám se , nekritizuji .

Crane

Příspěvek od Crane »

to sparx: rozdil by mel byt v tom ze pokud je zapojis do combinatoru, tak jim muzes velmi jednoduse zadavat noty? spolecne a mas tam i asi 4 potaky, ktery muzou ovladat cudle na vsech tech malstromech a subzetorech :lol: najednou coz bymohla byt docela spodni cast zad ktera uz nema slusne jmeno... :lol:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

presne tak. tocit mod wheelem na trech malstromech najednou je ulet :)
no samozrejme, ze neco podobnyho zvladnes i bez combinatoru, ale ma to fakt neco do sebe :) a hlavne te napadaj ruzny uchylnosti uplne samy
vyzkousej - uvidis.

pm

Příspěvek od pm »

biscuit píše:jestli neznate - poslechnete tohle. mad professor je pro me temer modla. nejsem odbornik pres dub, ale takhle by optimalne asi znit nemel. myslite, ze to je autorem nebo moznostma ktery mel?

http://www.propellerheads.se/replacehardware/viking.htm
No nahodne sem si precet topic s takovymhle nazvem a s udivem narazil na tohle:)

Jedna vec je jista, tohle delal skutecne Mad Professor - vsechno je presne jak to dela on, okamzite rozpoznatelne, bici, skladani veci za sebe a nad sebe, a hlavne, hlavne ty skanky, takhle je dela jenom on.

Pokud se ptas jestli takhle ma znit dub, tak ti muzu rict ze tohle je typicka Mad Profesorovo holirna jako jich udelal stovky jinych. Udelal toho hrozne moc a vetsina je takova nemastna neslana.. proste holirna, pri tom mnozstvi je to jasny.

Proste prumernej "track", oproti jeho jinym vecem zni jako nesmichana, je to hodne hruby. V tom textu netvrdi nic jinyho: "It's a great tool for working on new ideas when you're on the road"

PS: Mad Profesorovo holirna na hodku a pul je ale porad este docela dobra :)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja od nej znam teda v porovnani s tebou jenom par veci (no protection a par dalsich veci), ale kdyz jsem ho videl co delal za mixakem, jenom jsem kroutil hlavou.
:wink:

peteness

Příspěvek od peteness »

Nejaky cas jsem zkousel skladat v reasonu 2.5 a bici docela prokoukly po použití Scream4. Taky reverb RV7000 neni spatny. No ale skoda tech nedobytnych refills, ted mi to slouzi jen jako share.

krafty

Příspěvek od krafty »

Zdravim ve spolek. Pred par dny mel myslim vyjit R3.. uz je venku please? Doufam, ze to bude stat za to... od doby, co mam Cubase SX 3, nejak do reasona ztracim chut a to jsem z nej odehral 4 roky party...

Odpovědět