Reason 3
ide tu o princip. aj ten najlacnejsi sucasny hw mixer (napr. behringer) ma 3-pasmovy EQ pripadne este aj s laditelnymi stredmi. takze preco by ich namala mat taka masina ako Reason. A ludia, ktori ho pouzivaju, by si snad zasluzili aspon standard, aby nemuseli len kvoli tomu davat medzi tu spustu samplerov a syntakov a efektov este aj tucet parametrickych EQ.
Osobne proti Reasonu nic nemam a nebyt tych dvoch namietok, urcite by som o nom uvazoval. mna len prekvapuje, ze to, co vacsina uzivatelov vie od prvej verzie (ze EQ na stopach su takmer nepouzitelne), sa ani v tretej verzii nemeni.
Myslim, ze vacsina uzivatelov najpouzivanejsich sw sequncerov ovela radsej vyuziva EQ zabudovane priamo v mixpulte (Cubase, Nuendo, Logic, Sonar, Samplitude...) ako samostatne insert efekty.
Osobne proti Reasonu nic nemam a nebyt tych dvoch namietok, urcite by som o nom uvazoval. mna len prekvapuje, ze to, co vacsina uzivatelov vie od prvej verzie (ze EQ na stopach su takmer nepouzitelne), sa ani v tretej verzii nemeni.
Myslim, ze vacsina uzivatelov najpouzivanejsich sw sequncerov ovela radsej vyuziva EQ zabudovane priamo v mixpulte (Cubase, Nuendo, Logic, Sonar, Samplitude...) ako samostatne insert efekty.
no hlavni vec co vadila na reasonu me (zjistil jsem to zahy, myslel jsem, ze chyba je ve mne) byl ten charakter zvuku. proste to vsechno z nej lezlo tak nejak podobny, ale to znate asi
tohle kdyby zmizelo a zvuk byl nabrousenej a plnej, tak bych nejaky ekvalizery na mixu klidne ozelel.
myslim, ze ac byl reason programem, kterej mi dal zaklady, tak mu trosku ujel vlak a nevim jestli tu ztratu nekdy dozene (teda asi spis tym propellerhead).
myslim, ze ac byl reason programem, kterej mi dal zaklady, tak mu trosku ujel vlak a nevim jestli tu ztratu nekdy dozene (teda asi spis tym propellerhead).
No myslím , že vlak mu rozhodně neujel .-))
Stále si na Reasonu cením hodně věcí ....
1/ moc nezatěžuje systém , skoro vůbec
2/ jednoduchej sampler nn19 je dost idealní pro jednoduchý samply
3/ malstroem má krásný inovativní barvy
4/ subtraktor je taky fajn synth
Co víc ? Mno čekal jsem další synthy atd , něco nového , taky by mohli opustit ReWire a pustit to jako pluginy
Stále si na Reasonu cením hodně věcí ....
1/ moc nezatěžuje systém , skoro vůbec
2/ jednoduchej sampler nn19 je dost idealní pro jednoduchý samply
3/ malstroem má krásný inovativní barvy
4/ subtraktor je taky fajn synth
Co víc ? Mno čekal jsem další synthy atd , něco nového , taky by mohli opustit ReWire a pustit to jako pluginy
Reason 3 - preview v češtině
rozsáhlé preview Reasona 3 v češtině je zde: http://www.dreamface.net/modules.php?na ... le&sid=219
http://www.dreamface.net/michal
dream & ambient music, promo CD, 2D & 3D grafika, fotografie
dream & ambient music, promo CD, 2D & 3D grafika, fotografie
2 sparx: jo ja si reasona taky povazuju a i prestoze souhlasim se vsim co jsi napsal, tak se nemuzu zbavit dojmu, ze ten zvuk proste cool neni
(pres rewire je to lepsi, ale stejne to neni ONO)
jeste jednou prednosti reasonu, kterou jsi myslim nerek, je jeho kompaktnost a s tim souvisejici pohodovost tvorby v nem, ktera nemalo souvisi i s jeho stabilitou a nenarocnosti
jeste jednou prednosti reasonu, kterou jsi myslim nerek, je jeho kompaktnost a s tim souvisejici pohodovost tvorby v nem, ktera nemalo souvisi i s jeho stabilitou a nenarocnosti
jednotlivy instrumenty jsou takovy hubeny. a celkove asi tohle dava tomu zvuku ten zvlastni charakter. maelstrom mi prijde ze vsech nastroju nejhutnejsi. nejvic me zarazelo, ze tou hubenosti trpi i redrum a samplery. trochu mi na to pomahal scream, kterej je ten zvuk zahusti, zabarvi, zahreje...
kdyz porovnam treba pro53 a subtractor - podle mne trosku podobny synthy, tak jasne vyhrava pro53.
ja mam reason moc rad, protoze se mi libi ten napad a to jak dokazali udelat "kompletni kompaktni balik", kterej je stabilni a nezere moc cpu. tohle je taky asi duvod proc se jim moc nechce do podpory vst, protoze hrozi, ze tohle uz by nemuselo platit.
kdyz porovnam treba pro53 a subtractor - podle mne trosku podobny synthy, tak jasne vyhrava pro53.
ja mam reason moc rad, protoze se mi libi ten napad a to jak dokazali udelat "kompletni kompaktni balik", kterej je stabilni a nezere moc cpu. tohle je taky asi duvod proc se jim moc nechce do podpory vst, protoze hrozi, ze tohle uz by nemuselo platit.
Mne v Reasone VST nechybalo. Vacsina efektov a instrumentov nepotrebovala alternativu. Skor postradam AUDIO IN v podstate od prvej verzie, cim by sa z Reasonu stal uceleny nastroj pre komponovanie. Zatial mi Reason pripada ako programek pre techno maniakov, ktori nepotrebuju do svojej hudby zive nahrate zvuky (vokaly, gitary atd) a vystacia si s MIDI. ReWire neznasam, uprednostnujem ALL IN ONE...
Myslim, ze vyvojari naozaj trochu zaspali na vavrinoch. Trend je jednoducho v spojeni MIDI a AUDIO v jednom celku...viz. FL Studio, Ableton Live, Arturia Storm
Myslim, ze vyvojari naozaj trochu zaspali na vavrinoch. Trend je jednoducho v spojeni MIDI a AUDIO v jednom celku...viz. FL Studio, Ableton Live, Arturia Storm