Reason 3

Trackery, Reason, FL Studio...
sparX

Reason 3

Příspěvek od sparX »

Tak nevím .... proč asi před pul rokem na strankach Propellerheads psaly , že na něčem pracují a až to uvolní , že se nám bude tajit dech .. zatím to tak nevypadá ... má někdo něco bližšího ? :shock:

Obrázek

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Ak novy Reason 3 nepodporuje AUDIO IN a na MIXERI su stale tie stupidne 2 pasmove EQ, tak to si mohli vyvojari radsej urobit vzdelavaci vylet do Tatier... a ponechat svetu verziu 2.5

parek

Příspěvek od parek »

Poshook: uznavam ze 2 pasma je vazne malo, ale co ti brani pripojit si parametrickej eq na kazdej kanal?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

ide tu o princip. aj ten najlacnejsi sucasny hw mixer (napr. behringer) ma 3-pasmovy EQ pripadne este aj s laditelnymi stredmi. takze preco by ich namala mat taka masina ako Reason. A ludia, ktori ho pouzivaju, by si snad zasluzili aspon standard, aby nemuseli len kvoli tomu davat medzi tu spustu samplerov a syntakov a efektov este aj tucet parametrickych EQ.

Osobne proti Reasonu nic nemam a nebyt tych dvoch namietok, urcite by som o nom uvazoval. mna len prekvapuje, ze to, co vacsina uzivatelov vie od prvej verzie (ze EQ na stopach su takmer nepouzitelne), sa ani v tretej verzii nemeni.

Myslim, ze vacsina uzivatelov najpouzivanejsich sw sequncerov ovela radsej vyuziva EQ zabudovane priamo v mixpulte (Cubase, Nuendo, Logic, Sonar, Samplitude...) ako samostatne insert efekty.

parek

Příspěvek od parek »

no jasne, je to ubytek na komfortu, ale da se to zkousnout...to audio in je vazne havarka, nuti to pripojit do cubase jako obycejnej slave...

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no hlavni vec co vadila na reasonu me (zjistil jsem to zahy, myslel jsem, ze chyba je ve mne) byl ten charakter zvuku. proste to vsechno z nej lezlo tak nejak podobny, ale to znate asi :) tohle kdyby zmizelo a zvuk byl nabrousenej a plnej, tak bych nejaky ekvalizery na mixu klidne ozelel.
myslim, ze ac byl reason programem, kterej mi dal zaklady, tak mu trosku ujel vlak a nevim jestli tu ztratu nekdy dozene (teda asi spis tym propellerhead).

sparX

Příspěvek od sparX »

No myslím , že vlak mu rozhodně neujel .-))
Stále si na Reasonu cením hodně věcí ....

1/ moc nezatěžuje systém , skoro vůbec
2/ jednoduchej sampler nn19 je dost idealní pro jednoduchý samply
3/ malstroem má krásný inovativní barvy
4/ subtraktor je taky fajn synth

Co víc ? Mno čekal jsem další synthy atd , něco nového , taky by mohli opustit ReWire a pustit to jako pluginy :P

DreamFacE

Reason 3 - preview v češtině

Příspěvek od DreamFacE »

rozsáhlé preview Reasona 3 v češtině je zde: http://www.dreamface.net/modules.php?na ... le&sid=219
http://www.dreamface.net/michal
dream & ambient music, promo CD, 2D & 3D grafika, fotografie

kexik

Příspěvek od kexik »

podla mna by mali cely reason pustit jak plugin... ono to funkcne JE plugin, sice pomerne premakany, ale evidentne hodne veci v nom urobenych straca na kvalite tym, ze je samotny reason pouzity aj ako mixer

biscuit

Příspěvek od biscuit »

2 sparx: jo ja si reasona taky povazuju a i prestoze souhlasim se vsim co jsi napsal, tak se nemuzu zbavit dojmu, ze ten zvuk proste cool neni :( (pres rewire je to lepsi, ale stejne to neni ONO)

jeste jednou prednosti reasonu, kterou jsi myslim nerek, je jeho kompaktnost a s tim souvisejici pohodovost tvorby v nem, ktera nemalo souvisi i s jeho stabilitou a nenarocnosti :)

sparX

Příspěvek od sparX »

Myslíš zvuk celkově ? Nebo se ti nezdá zvuk jednotlivejch modulů ?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

jednotlivy instrumenty jsou takovy hubeny. a celkove asi tohle dava tomu zvuku ten zvlastni charakter. maelstrom mi prijde ze vsech nastroju nejhutnejsi. nejvic me zarazelo, ze tou hubenosti trpi i redrum a samplery. trochu mi na to pomahal scream, kterej je ten zvuk zahusti, zabarvi, zahreje...
kdyz porovnam treba pro53 a subtractor - podle mne trosku podobny synthy, tak jasne vyhrava pro53.
ja mam reason moc rad, protoze se mi libi ten napad a to jak dokazali udelat "kompletni kompaktni balik", kterej je stabilni a nezere moc cpu. tohle je taky asi duvod proc se jim moc nechce do podpory vst, protoze hrozi, ze tohle uz by nemuselo platit.

sparX

Příspěvek od sparX »

biscuit : to je zvláštní .. na redrum a subtractor vs Pro53 mám uplně opačnej názor než ty .-)) Každej to asi slyší jinak :wink:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

no ja furt rikam, ze jsem hluchej jak poleno :)
no vidis a tady to mas. ale schvalne si dam ted tu praci nainstaluju si reason a napisu, jak to vidim s odstupem casu a na monitorech a s lepsi zvukovkou :)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Mne v Reasone VST nechybalo. Vacsina efektov a instrumentov nepotrebovala alternativu. Skor postradam AUDIO IN v podstate od prvej verzie, cim by sa z Reasonu stal uceleny nastroj pre komponovanie. Zatial mi Reason pripada ako programek pre techno maniakov, ktori nepotrebuju do svojej hudby zive nahrate zvuky (vokaly, gitary atd) a vystacia si s MIDI. ReWire neznasam, uprednostnujem ALL IN ONE...

Myslim, ze vyvojari naozaj trochu zaspali na vavrinoch. Trend je jednoducho v spojeni MIDI a AUDIO v jednom celku...viz. FL Studio, Ableton Live, Arturia Storm

Odpovědět