Reason 7 !!! Konecne MIDI OUT
Re: Reason 7 !!! Konecne MIDI OUT
bassline: excom ma pravdu... viem si teraz predsavit instrumenty do RE ktore budu ako control surface pre HW syntak... ak sa toho niekto chyti to este moze byt zaujimave
dendy:
ale naco cez RE ? To je uplne zbytocne. Naco mam cakat kym niekto urobi RE kontroler prave pre moj HW ? (ak vobec urobi). A este za to platit (politika RE nie su free pluginy). Jednoducho by to proste islo nakonfigurovat vlastnorucne a cele ulozit ako patch pre External MIDI instrument. Tu o tom pisem : https://www.propellerheads.se/forum/sho ... p?t=172951
ale naco cez RE ? To je uplne zbytocne. Naco mam cakat kym niekto urobi RE kontroler prave pre moj HW ? (ak vobec urobi). A este za to platit (politika RE nie su free pluginy). Jednoducho by to proste islo nakonfigurovat vlastnorucne a cele ulozit ako patch pre External MIDI instrument. Tu o tom pisem : https://www.propellerheads.se/forum/sho ... p?t=172951
bassline : mal by si uz konecne odhodit tu rucnu brzdu..
RE je normalny biznis model propellerheadu ak si to stale nepochopil, a to ze niekto spravi rack prave povedzme pre stare syntaky, tak mu za to kludne zaplatim aby som sa ja nemusel babrat s virtualnymi knobmi a fadrami v dajakom editore, pretoze logika Reasonu si to priam pyta aby to bolo v konkretnom racku pre konkretny syntak aj s prislusnym grafickym interface.. potom mi staci len zapojit syntak cez MIDI a uz nic ine neriesim, lebo niekto iny to vyriesil cele za mna a funguje to.. a kedze je RE biznis, tak sa urcite niekto najde kto si bude chciet zarobit a zacne to robit
niekedy su uplne zbytocne tvoje euforicke uvahy... to ze nemienis ty cakat neznamena, ze dasli si nepocka.. az v Reason 7 sme sa dockali HW podpori a ty nemienis teraz cakat, co?
RE je normalny biznis model propellerheadu ak si to stale nepochopil, a to ze niekto spravi rack prave povedzme pre stare syntaky, tak mu za to kludne zaplatim aby som sa ja nemusel babrat s virtualnymi knobmi a fadrami v dajakom editore, pretoze logika Reasonu si to priam pyta aby to bolo v konkretnom racku pre konkretny syntak aj s prislusnym grafickym interface.. potom mi staci len zapojit syntak cez MIDI a uz nic ine neriesim, lebo niekto iny to vyriesil cele za mna a funguje to.. a kedze je RE biznis, tak sa urcite niekto najde kto si bude chciet zarobit a zacne to robit
niekedy su uplne zbytocne tvoje euforicke uvahy... to ze nemienis ty cakat neznamena, ze dasli si nepocka.. az v Reason 7 sme sa dockali HW podpori a ty nemienis teraz cakat, co?
Ano pane, presne je to tak ako pisete. Nicomu nerozumiem, nic nechapem a Pardon ze pisem svoj vlastny nazor. Vase nazory su ta jedina a spravna cesta.
Uz dobre ? Toto si chcel pocut ?
Uz dobre ? Toto si chcel pocut ?
daval som tu dajake nazory?
len som reagoval na to ze konecne spravili MIDI OUT a tym padom sa otvaraju dalsie moznosti a len som nahlas rozmyslal, ze je tu pole posobnosti kde by bolo skvele aby sa vyuzilo a teda ocakavam aspon ja, ze niekto sa niecoho podobneho chyti a zacne robit racky ako controlery.. nic viac nic menej..
ale mal som pocit z tvojej reakcie, ze si hovorca a zaroven aj produkt manager propellerheads, ktory presne vie co je a nie je UPLNE ZBYTOCNE pre Reason 7..
len som reagoval na to ze konecne spravili MIDI OUT a tym padom sa otvaraju dalsie moznosti a len som nahlas rozmyslal, ze je tu pole posobnosti kde by bolo skvele aby sa vyuzilo a teda ocakavam aspon ja, ze niekto sa niecoho podobneho chyti a zacne robit racky ako controlery.. nic viac nic menej..
ale mal som pocit z tvojej reakcie, ze si hovorca a zaroven aj produkt manager propellerheads, ktory presne vie co je a nie je UPLNE ZBYTOCNE pre Reason 7..
- soimmo_two
Nevím jestli místo konstatování: "Brzo!" není na místě konstatování: "Pozdě!" 
Jirka Štolfa
přidávám se do diskuze ... ten MIDI OUT se dá využít tak že si to propojíte třeba se Smpletankem nebo přes ReWire do Cubase a je to. Nejste omezení jen na nástroje z Reasonu takže kdo chce způsob si najde. A jak tu někdo říkal nový mixer je fakt masakr .. je to dost přesná emulace SSL řady 9000 což jsou pulty kolem milionu dolarů ... a tady to máte za zlomek ceny .... takže já jsem se rozhodnul ... Reason 7 . Stáhněte si demo a testněte si to sami ... a poslechněte demo skladby.
skusam to demo na tu 7micku.. a udivuje ma 1 vac.. po tolkych rokoch.. stale neboli schopni spravit aby sa dal prepinat v sekvencery na pravy klik typ toolu ktory je nastaveny na mys .. clovek ako debil musi stale kurzorom chodit nalavo hore a prepinat tam (pointer - edit - guma - atd)
viem ze altom sa prepina pointer <-> edit .. ale nechapem ze nemohli uz po tolkych rokoch spravit aby na pravy klik vybehlo kontextove menu a tam by sa dal prepnut tool (ako to na napriklad logic a kopa inych daw)
inak, odhliadnuc od tohtoo detailu, je to fakt luxusny kus SW .. ja som teda robil napisledy s Reason4, a odvtedy fakt velky posun aj co sa tyka GUI, moznosti, nielen zvuk - cokolvek som skusal tak vsetky detaily vyladene presne tak ako by som ocakval ze by mali fungovat.. fakt parada ... keby som sa teraz chcel vratit s produkovanim na desktop, bez vahania by som siel cestou Reason-u ...
viem ze altom sa prepina pointer <-> edit .. ale nechapem ze nemohli uz po tolkych rokoch spravit aby na pravy klik vybehlo kontextove menu a tam by sa dal prepnut tool (ako to na napriklad logic a kopa inych daw)
inak, odhliadnuc od tohtoo detailu, je to fakt luxusny kus SW .. ja som teda robil napisledy s Reason4, a odvtedy fakt velky posun aj co sa tyka GUI, moznosti, nielen zvuk - cokolvek som skusal tak vsetky detaily vyladene presne tak ako by som ocakval ze by mali fungovat.. fakt parada ... keby som sa teraz chcel vratit s produkovanim na desktop, bez vahania by som siel cestou Reason-u ...
Mozes to robit aj cez QWERTYU klavesy.dendy píše:po tolkych rokoch.. stale neboli schopni spravit aby sa dal prepinat v sekvencery na pravy klik typ toolu ktory je nastaveny na mys .. clovek ako debil musi stale kurzorom chodit nalavo hore a prepinat tam (pointer - edit - guma - atd)
Mne vadi ze musis medzi tymi rezimami prepinat. V Reaperovi to mam velmi pohodlne vyladene: lavy klik - nova nota, lavy doubleklik - odstranenie noty a pravy klik drag - selekcia. Vsetky tieto operacie robim priamo mysou bez akehokolvek prepinania rezimov - luxus
Dalsia vec ktora mi akosi lezie na nervy je, ze Reason nema STOP playback. Aspon v 4ke verzii som na to neprisiel. Ked hitnem stop button, tak to stale pauzne a nevrati playback tam odkial zacalo prehravanie. V Reaperovi to opat funguje tak ako mi to vyhovuje - stopnutim sa vratim na poziciu odkial zacal playback.
Ako funguje ten MIDI external instrument ?
Je tam moznost priradit mena k CC ? Ak nie, tak nech si to MIDI Out strcia aj s tym iba jednym priraditelnym knobom....
Je tam moznost priradit mena k CC ? Ak nie, tak nech si to MIDI Out strcia aj s tym iba jednym priraditelnym knobom....
no jo .. len jeden knob
)
ale musis mysliet out of the box
) nic ni nebrani hodit si do combinatora viac tych midi divajsov, vsetky poslat do toho isteho midi out len kazdemu navolit na ten knob ine CC a dat mu prislusne meno
)
nie uplne idealne riesenie ale problemy su od toho aby sa riesili a nie aby sa nad nimi frflalo
))

ale musis mysliet out of the box
nie uplne idealne riesenie ale problemy su od toho aby sa riesili a nie aby sa nad nimi frflalo

no, hral som sa asi 3 hodiny s demom R7 a som fakt nadseny... ten soft je hodne daleko, a moznosti su uz fakt obrovske... a kvalita zvuku je luxusna, bez vacsiej namahy som vyladil taky mix ze som len krutil usami 
a to som este neskusal tie rack extension pluginy..
vazne zacinam uvazovat ze rozbijem prasiatko a na nejaky cas sa s tvorbou z ipadu prestahujem zase na komp
a to som este neskusal tie rack extension pluginy..
vazne zacinam uvazovat ze rozbijem prasiatko a na nejaky cas sa s tvorbou z ipadu prestahujem zase na komp
Tlacitko stop se zastavi a kdyz ho znovu zmacknes vrati se na pozicvi L markeru takže když si nastavíš sekvenci kterou chceš hrát tak se ti to vrátí na tu výchozí pozici .. dost často to používá ...bassline píše:Mozes to robit aj cez QWERTYU klavesy.dendy píše:po tolkych rokoch.. stale neboli schopni spravit aby sa dal prepinat v sekvencery na pravy klik typ toolu ktory je nastaveny na mys .. clovek ako debil musi stale kurzorom chodit nalavo hore a prepinat tam (pointer - edit - guma - atd)
Mne vadi ze musis medzi tymi rezimami prepinat. V Reaperovi to mam velmi pohodlne vyladene: lavy klik - nova nota, lavy doubleklik - odstranenie noty a pravy klik drag - selekcia. Vsetky tieto operacie robim priamo mysou bez akehokolvek prepinania rezimov - luxus![]()
Dalsia vec ktora mi akosi lezie na nervy je, ze Reason nema STOP playback. Aspon v 4ke verzii som na to neprisiel. Ked hitnem stop button, tak to stale pauzne a nevrati playback tam odkial zacalo prehravanie. V Reaperovi to opat funguje tak ako mi to vyhovuje - stopnutim sa vratim na poziciu odkial zacal playback.
Cau, ano ja viem. A to je prave ten problem, ze sa vrati na poziciu az po druhom stlaceni a po tretom sa vrati uplne na zaciatok. Casto si totiz neuvedomim ze som stlacil stop dvakrat, takze ho stlacim este raz a nechcene sa vratim na uplny zaciatok. Zvykol som si totiz ze mi stop na pozadovanu poziciu funguje na jedno stlacenie 
da sa niekde v reasne nastavit aby v sekvenceri bola zvyraznena ta vertikalna biela ciara na kazdu dobu a nie iba na 1.1,1.3,1.5, atd ??? pride mi to dost neprehladne sa triafat ked potrebujem umiestnit noty trebars na 1.2 pri zapnutej mriezke 1/16 (alebo nedajboze 1/32)