Reason 7 !!! Konecne MIDI OUT

Trackery, Reason, FL Studio...
dendy

Re: Reason 7 !!! Konecne MIDI OUT

Příspěvek od dendy »

bassline: excom ma pravdu... viem si teraz predsavit instrumenty do RE ktore budu ako control surface pre HW syntak... ak sa toho niekto chyti to este moze byt zaujimave

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy:

ale naco cez RE ? To je uplne zbytocne. Naco mam cakat kym niekto urobi RE kontroler prave pre moj HW ? (ak vobec urobi). A este za to platit (politika RE nie su free pluginy). Jednoducho by to proste islo nakonfigurovat vlastnorucne a cele ulozit ako patch pre External MIDI instrument. Tu o tom pisem : https://www.propellerheads.se/forum/sho ... p?t=172951

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

bassline : mal by si uz konecne odhodit tu rucnu brzdu..

RE je normalny biznis model propellerheadu ak si to stale nepochopil, a to ze niekto spravi rack prave povedzme pre stare syntaky, tak mu za to kludne zaplatim aby som sa ja nemusel babrat s virtualnymi knobmi a fadrami v dajakom editore, pretoze logika Reasonu si to priam pyta aby to bolo v konkretnom racku pre konkretny syntak aj s prislusnym grafickym interface.. potom mi staci len zapojit syntak cez MIDI a uz nic ine neriesim, lebo niekto iny to vyriesil cele za mna a funguje to.. a kedze je RE biznis, tak sa urcite niekto najde kto si bude chciet zarobit a zacne to robit

niekedy su uplne zbytocne tvoje euforicke uvahy... to ze nemienis ty cakat neznamena, ze dasli si nepocka.. az v Reason 7 sme sa dockali HW podpori a ty nemienis teraz cakat, co?

bassline

Příspěvek od bassline »

Ano pane, presne je to tak ako pisete. Nicomu nerozumiem, nic nechapem a Pardon ze pisem svoj vlastny nazor. Vase nazory su ta jedina a spravna cesta.

Uz dobre ? Toto si chcel pocut ? :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

daval som tu dajake nazory?
len som reagoval na to ze konecne spravili MIDI OUT a tym padom sa otvaraju dalsie moznosti a len som nahlas rozmyslal, ze je tu pole posobnosti kde by bolo skvele aby sa vyuzilo a teda ocakavam aspon ja, ze niekto sa niecoho podobneho chyti a zacne robit racky ako controlery.. nic viac nic menej..

ale mal som pocit z tvojej reakcie, ze si hovorca a zaroven aj produkt manager propellerheads, ktory presne vie co je a nie je UPLNE ZBYTOCNE pre Reason 7..

soimmo_two

Příspěvek od soimmo_two »

Nevím jestli místo konstatování: "Brzo!" není na místě konstatování: "Pozdě!" :lol:
Jirka Štolfa

reneno

Příspěvek od reneno »

přidávám se do diskuze ... ten MIDI OUT se dá využít tak že si to propojíte třeba se Smpletankem nebo přes ReWire do Cubase a je to. Nejste omezení jen na nástroje z Reasonu takže kdo chce způsob si najde. A jak tu někdo říkal nový mixer je fakt masakr .. je to dost přesná emulace SSL řady 9000 což jsou pulty kolem milionu dolarů ... a tady to máte za zlomek ceny .... takže já jsem se rozhodnul ... Reason 7 . Stáhněte si demo a testněte si to sami ... a poslechněte demo skladby.

dendy

Příspěvek od dendy »

skusam to demo na tu 7micku.. a udivuje ma 1 vac.. po tolkych rokoch.. stale neboli schopni spravit aby sa dal prepinat v sekvencery na pravy klik typ toolu ktory je nastaveny na mys .. clovek ako debil musi stale kurzorom chodit nalavo hore a prepinat tam (pointer - edit - guma - atd)

viem ze altom sa prepina pointer <-> edit .. ale nechapem ze nemohli uz po tolkych rokoch spravit aby na pravy klik vybehlo kontextove menu a tam by sa dal prepnut tool (ako to na napriklad logic a kopa inych daw)

inak, odhliadnuc od tohtoo detailu, je to fakt luxusny kus SW .. ja som teda robil napisledy s Reason4, a odvtedy fakt velky posun aj co sa tyka GUI, moznosti, nielen zvuk - cokolvek som skusal tak vsetky detaily vyladene presne tak ako by som ocakval ze by mali fungovat.. fakt parada ... keby som sa teraz chcel vratit s produkovanim na desktop, bez vahania by som siel cestou Reason-u ...

bassline

Příspěvek od bassline »

dendy píše:po tolkych rokoch.. stale neboli schopni spravit aby sa dal prepinat v sekvencery na pravy klik typ toolu ktory je nastaveny na mys .. clovek ako debil musi stale kurzorom chodit nalavo hore a prepinat tam (pointer - edit - guma - atd)

viem ze altom sa prepina pointer <-> edit .. ale nechapem ze nemohli uz po tolkych rokoch spravit aby na pravy klik vybehlo kontextove menu a tam by sa dal prepnut tool (ako to na napriklad logic a kopa inych daw)
Mozes to robit aj cez QWERTYU klavesy.

Mne vadi ze musis medzi tymi rezimami prepinat. V Reaperovi to mam velmi pohodlne vyladene: lavy klik - nova nota, lavy doubleklik - odstranenie noty a pravy klik drag - selekcia. Vsetky tieto operacie robim priamo mysou bez akehokolvek prepinania rezimov - luxus :)

Dalsia vec ktora mi akosi lezie na nervy je, ze Reason nema STOP playback. Aspon v 4ke verzii som na to neprisiel. Ked hitnem stop button, tak to stale pauzne a nevrati playback tam odkial zacalo prehravanie. V Reaperovi to opat funguje tak ako mi to vyhovuje - stopnutim sa vratim na poziciu odkial zacal playback.

bassline

Příspěvek od bassline »

Ako funguje ten MIDI external instrument ?

Je tam moznost priradit mena k CC ? Ak nie, tak nech si to MIDI Out strcia aj s tym iba jednym priraditelnym knobom.... :mrgreen:

dendy

Příspěvek od dendy »

no jo .. len jeden knob :))

ale musis mysliet out of the box :)) nic ni nebrani hodit si do combinatora viac tych midi divajsov, vsetky poslat do toho isteho midi out len kazdemu navolit na ten knob ine CC a dat mu prislusne meno :))

nie uplne idealne riesenie ale problemy su od toho aby sa riesili a nie aby sa nad nimi frflalo :)))

Obrázek

dendy

Příspěvek od dendy »

no, hral som sa asi 3 hodiny s demom R7 a som fakt nadseny... ten soft je hodne daleko, a moznosti su uz fakt obrovske... a kvalita zvuku je luxusna, bez vacsiej namahy som vyladil taky mix ze som len krutil usami :-)

a to som este neskusal tie rack extension pluginy..

vazne zacinam uvazovat ze rozbijem prasiatko a na nejaky cas sa s tvorbou z ipadu prestahujem zase na komp :-)

reneno

Příspěvek od reneno »

bassline píše:
dendy píše:po tolkych rokoch.. stale neboli schopni spravit aby sa dal prepinat v sekvencery na pravy klik typ toolu ktory je nastaveny na mys .. clovek ako debil musi stale kurzorom chodit nalavo hore a prepinat tam (pointer - edit - guma - atd)

Mozes to robit aj cez QWERTYU klavesy.

Mne vadi ze musis medzi tymi rezimami prepinat. V Reaperovi to mam velmi pohodlne vyladene: lavy klik - nova nota, lavy doubleklik - odstranenie noty a pravy klik drag - selekcia. Vsetky tieto operacie robim priamo mysou bez akehokolvek prepinania rezimov - luxus :)

Dalsia vec ktora mi akosi lezie na nervy je, ze Reason nema STOP playback. Aspon v 4ke verzii som na to neprisiel. Ked hitnem stop button, tak to stale pauzne a nevrati playback tam odkial zacalo prehravanie. V Reaperovi to opat funguje tak ako mi to vyhovuje - stopnutim sa vratim na poziciu odkial zacal playback.
Tlacitko stop se zastavi a kdyz ho znovu zmacknes vrati se na pozicvi L markeru takže když si nastavíš sekvenci kterou chceš hrát tak se ti to vrátí na tu výchozí pozici .. dost často to používá ... :D

bassline

Příspěvek od bassline »

Cau, ano ja viem. A to je prave ten problem, ze sa vrati na poziciu az po druhom stlaceni a po tretom sa vrati uplne na zaciatok. Casto si totiz neuvedomim ze som stlacil stop dvakrat, takze ho stlacim este raz a nechcene sa vratim na uplny zaciatok. Zvykol som si totiz ze mi stop na pozadovanu poziciu funguje na jedno stlacenie :)

dendy

Příspěvek od dendy »

da sa niekde v reasne nastavit aby v sekvenceri bola zvyraznena ta vertikalna biela ciara na kazdu dobu a nie iba na 1.1,1.3,1.5, atd ??? pride mi to dost neprehladne sa triafat ked potrebujem umiestnit noty trebars na 1.2 pri zapnutej mriezke 1/16 (alebo nedajboze 1/32)

Odpovědět