před pár lety jsem psal do magazinu XMAG takový jednoduchý seznamovací manuál k v té době aktuální verzi Live 5, který vysel v několika číslech na pokračování. I když docela pozdě, ale i přesto ho dávám po létech ke stažení a věřím že pomůže alespoň naprostým začátečníkům k základnímu seznámení s tímto skvělým DAW softíkem. Cílem nebylo napsat kompletní manuál k programu a ani k tomu nebyl v tiskovině prostor, šlo opravdu jen o seznámení se základními možnostmi programu a funkcemi. ENJOY
Seznamovací český návod k Abletonu ke stažení!
- Paul Hubiss
Seznamovací český návod k Abletonu ke stažení!
Zdravím přátelé,
před pár lety jsem psal do magazinu XMAG takový jednoduchý seznamovací manuál k v té době aktuální verzi Live 5, který vysel v několika číslech na pokračování. I když docela pozdě, ale i přesto ho dávám po létech ke stažení a věřím že pomůže alespoň naprostým začátečníkům k základnímu seznámení s tímto skvělým DAW softíkem. Cílem nebylo napsat kompletní manuál k programu a ani k tomu nebyl v tiskovině prostor, šlo opravdu jen o seznámení se základními možnostmi programu a funkcemi. ENJOY
- Přílohy
-
- ableton-live5_manual-by-southeast.pdf
- Navod k Ableton Live 5
- (999.05 KiB) Staženo 8304 x
- Paul Hubiss
Re: Seznamovací český návod k Abletonu ke stažení!
Dikec, pekny souhrn, ono se toho ve verzi 8 zase tolik nezmenilo oproti zakladum, pouze spousta vychytavek, myslenka ale zustava
- Paul Hubiss
Presne tak. Ableton pouzivam od druhe verze a je zajimave sledovat, jak se funkce a moznosti rozrustaji a myslenka zustava stejnaupman píše:Dikec, pekny souhrn, ono se toho ve verzi 8 zase tolik nezmenilo oproti zakladum, pouze spousta vychytavek, myslenka ale zustava
Jojo, ja miluji prave myslenku easy usage i pro blbce. Kdyz nekomu reknu, ze delam v abletonu klavirni klasiku, tak nechape
Tahle vlastnost je to jedine, co mne i nadale drzi na hranici mezi Logicem a Abletonem. Logic ma 10000x lepsi sound a efekty, Ableton zase zapnu a muzu hned skladat. Jo, Live je proste Live
Me by se ableton libil, ale bohuzel me od neho odrazuje dementni prace s auto-fadeama u audia... respektive ted nove to sice prej umoznili, ale co jsem to zkousel, tak je to fakt parodie a ubohost... takze napriklad strihani a posouvani kousku audia se dela fakt blbe, zlatej Reaper...
- Paul Hubiss
2upman: s tim naprosto souhlasim. Sice klavirni klasiku nedelam, ale ta moznost delat veci v abletonu prakticky okamzite je k nezaplaceni. Samozrejme je to o zvyku a kazdemu mozna hned nepadne do oka hudebni program, ktery zprvu vypada jako Excel od nejmenove firmy 
2 Cyril: ja si prave myslim, ze tahle prace jde abletonu skvele. Co jsem zkousel Reaper, tak mi prijde spis jako takova hracka a do plnohodnotneho DAW ma jeste daleko. Neco podobneho jako Reaper je Acid, ten mi prisel podstatne zajimavejsi a prehlednejsi. A pravda je, ikdyz jsem nekolik let Acid nepustil, ze takove jednoduche strihacky a prolinacky mu jdou lepe, na to ma opravdu asi jednodussi nastroje nez ableton.
2 Cyril: ja si prave myslim, ze tahle prace jde abletonu skvele. Co jsem zkousel Reaper, tak mi prijde spis jako takova hracka a do plnohodnotneho DAW ma jeste daleko. Neco podobneho jako Reaper je Acid, ten mi prisel podstatne zajimavejsi a prehlednejsi. A pravda je, ikdyz jsem nekolik let Acid nepustil, ze takove jednoduche strihacky a prolinacky mu jdou lepe, na to ma opravdu asi jednodussi nastroje nez ableton.
Paul: nevim, kdys Reaper zkousel, ale je to neskutecne sofistikovana DAW, doslova pretejkajici funkcema a moznostma (az moc, prave mi chybi ta jednoduchost a elegance). Kam se hrabe Ableton, pokud jde o mnozstvi funkci a moznosti nastaveni...
-
jurasekober
ahoj,koupil jsem si novation 25sl kmii.má se do toho naládovat ableton g live lite 8 přes automap,ale nejdou spolu sinchronizovat.v preferencích abletonu je něco jinýho než jak mě navádí automap! a tak si z abeltonu můžu do novationu poslat jen jeden zvuk
a nevim jak se spouštěj bicí a basy atd... přitom ve fruitloops jsem celkem zběhlej,ale tohle ...už se s tim peru dva dny...poradí někdo?