Zynewave Podium

Trackery, Reason, FL Studio...
Cyril

Zynewave Podium

Příspěvek od Cyril »

http://www.zynewave.com/

Znate nekdo tuhle DAW? Zaujal me ten "hierarchic mixing engine"...

Amorph
Moderátor

Příspěvek od Amorph »

hmm, to vypada pekne a namakane, asi zkusim demo..

aum generator

Příspěvek od aum generator »

to editovanie automatizacie bezier krivkami vyzera moc fajn
jihad on riaa & soza.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Ted jsem si precetl, ze vyvojar delal u TC Electronic na uzivatelskych rozhranich... srovnejte GUI treba reverbu VSS3 pro Powercore a Podia :)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

zatial som nevidel nic tak prehladne usporiadane ako je toto... super

markuc

Re: Zynewave Podium

Příspěvek od markuc »

Tohle téma je potřeba trochu oživit, protože tenhle soft za to stojí ... vyzkoušel jsem ho a překvapil zajímavým rozhraním, jednoduchostí ovládání - dodáváte instrumenty a efekty do stopy přetažením ze seznamu, bezchybná podpora vst pluginů a hlavně jednoduchý audioeditor, ve kterém není problém tužkou přemalovat v grafice lupanec - to, co spousta softů nemá, u Reapera na tohle zatím marně čekáme. Taky samozřejmě spoustu věcí neumí, jako třeba separátní efektování jednotlivých tejků na stopě, ale je hodně přehlednej a svým způsobem graficky hezkej a mohl by někoho oslovit. Mám tím na mysli někoho z těch, kteří neustávají na svojí cestě za nalezením ideálního DAW :lol:

Cyril

Příspěvek od Cyril »

markuc: diky, ze jsi tenhle soft pripomnel, nainstaloval jsem si pro zajimavost nejnovejsi demo... Nemuzu ale do toho systemu zatim nejak proniknout, asi se to neobejde bez dukladnyho procteni manualu. Proste to zatim moc nechapu... Ten program ale pusobi extremne prijemne a profi. Jen trosku nepristupne a slozite - dalo by se rict tajemne :)

markuc

Příspěvek od markuc »

Cyril : Mně snad ani složitej nepřipadá, ale je pravda, že ta vstupní tabulka, která na člověka vykoukne, když Podium nastartuješ, je hodně podivná ...
Práce s audiem je v podstatě bezchybná, každej take má svou vlastní regulaci hlasitosti, takový to potažení nahoru nebo dolů za jeho horní hranu, to známe z rodiny Cubase/Nuendo nebo i z Reapera, ale tady lze jít nahoru až +12 dB, což umí snad jen Nuendo. To je hodně příjemný, šetří to čas, když se nemusí všechno řešit automatikou a stačí to rozstřihnout, potřebnýmu úseku upravit hlasitost a udělat crossfade vpravo i vlevo ... Jen mám pochybnosti o tom, jestli nám náhodou Podium trochu moc nepapá výkon procesoru, naložil jsem mu 8 VSTi-ček a ukazoval 70 procent (Core 2, 2 Ghz). Podobné stížnosti jsou k vidění i na jejich fóru, tak na tom možná něco bude. Jinak připravit si projekt pro práci - naházet pluginy a nastavit stopy - jde strašně rychle, i to vlastní načítání VSTi je obrovsky rychlé ... líbí se mi to čím dál víc, připomíná to asi nejvíc starej Project5 od Cakewalku, ale umí to mnohem víc. Ještě to podrobím výzkumu a v případě, že bude zájem, přidám nějaký fotky nebo cokoliv ... jak jsi psal o tom manuálu, ten je fakt hodně blbě psanej a nepřehlednej, tak bych ho četl jen v nejnutnějším případě, jinak přijdeš o chuť :)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

markuc: ja sem prave zase naopak videl na tom foru i jinde zminky o tom, ze je to Podium strasne nenarocny na CPU... tak nevim... kazdopadne je hodne zajimavy a divim se, ze tak neznamy

markuc

Příspěvek od markuc »

Může být, tohle byl jen první dojem, vyzkouším to důkladně. Naložím mu nějakou sešnu třeba z Reapera, abych měl přímý srovnání.

markuc

Příspěvek od markuc »

Tak mám špatné zprávy - natočil jsem do Podia dvě (!) kytarový stopy, na každou z nich jsem dal Studio Devil Guitar Amp Pro a bylo hotovo, můj Mac byl mezi 90 a 100 procenty a playback se ani nerozjel. Při identické situaci mi Reaper ukazoval 35 procent a jel jako hodinky. Psal jsem to chlapíkovi na to jejich forum a odepsal mi, že si mám zvednout buffer na zvukovce ... Tak nějak nevím ... Jinak je to strašně zajímavej soft, dá se dělat velmi rychle a přehledně, ale tohle je bug jako prase a než to frajer odladí (vzhledem k tomu, že je na to sám a všechny změny slibuje v řádu roků), budu mít fousy až na zem a berle taky ... vyzkoušejte to někdo taky, s nějakýma vašema oblíbenýma pluginama, ale bojím se, že zjistíte totéž, co já ... :(

Cyril

Příspěvek od Cyril »

markuc: covece to je fakt podivny, to bych spis videl na nakej problem v souvislosti s tim VSTckem, ne?

markuc

Příspěvek od markuc »

Nevím ... je pravda, že tohle VSTčko je dost žravý, ale zkoušel jsem to i s instrumentama - Discovery, Sylenth atd. a ukazovalo to vždycky o dost víc, než třeba v Reaperu, ve kterým dělám normálně ... a hlavně nejsem první, kdo na tohle na tom jejich fóru poukazuje.

kexik

Příspěvek od kexik »

blby vst wrapper... na toto trpi vela programov...

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Tak uz Podium nejakou dobu testuju, a s nejvetsi pravdepodobnosti ho co nevidet koupim. Je to pro me fakt bomba. Super funkce, a ovlada se mi tak nejak mnohem "plynuleji" a prijemneji nez treba Reaper. Uz jsem si stacil vytunit i vzhled (mam vlastni "army" design, viz. priloha), coz je, jak znamo, nejpodstatnejsi na cely DAW :) Genialni je taky uzivatelska podpora stylem napisu na forum, co se mi nelibi, co bych chtel zmenit, upravit... ten den odpovi vyvojar a za par dni vyjde novej update, kde je tvoje pripominka zapracovana :shock: Jen je potreba si zvyknout, ze je v Podiu hodne veci jinak (napriklad efekty nejdou zhora dolu, ale odspoda nahoru)... coz se mi ale libi
Přílohy
podium.jpg

Odpovědět