nevim, kdyz nahraju 88,2 a pak je vydelim dvema, zbyde mi tech samejch 44,1 jako kdyz to rovnou nahraju 44,1 ne ? proste o kazdou druhou informaci prijdu, zjednodusene receno, nebo ne ? pozna to vubec nekdo uchem ? neresime tady nejakou vedeckou laboratorni praci ?
kdyz uz bych nahral neco kvalitnejc nez 44,1 tak ne proto abych to hned potom zase zmrvil, ale proto abych to aspon prohnal par efektama nez to zmrvim a tim teoreticky umoznil aby ty efekty byly neslysitelne a teoreticky lepsi nez v zakladni samplovaci frekvenci. kdyz uz samplovat na lepsi cislo tak si treba aspon pak v tom lepsim predmichat bici groupu a pak ji zmrsit, nebo si udelat zakladni nastaveni zpevu nebo nevimco, neresil sem to nikdy prave proto ze mi to prijde jako vymejslet hudbu pro netopejry
24bit/88,2 kHz
Cyril: pri tomhle pohledu je otazka, zda bude mit kvalitnejsi antialiasing scanner, nebo downsamplovaci algoritmus. To samy bude myslim platit u audia, smysl by tvuj postup asi mel, pokud by tvuj downsamplovaci algoritmus daval samply lepe vybrane a lepe reprezentujici spojity signal, nez co dostanes rovnou z prevodniku na nizsi frekvenci. Takze shrnuto, s jistotou ti to nereknu, ale rekl bych, ze to zadny velky prinos nebude (urcite vzhledem k opruzu s rucnim downsamplovanim).
nie, oni tie algorytmy su zlozitejsie, ide o nelinearnu interpolaciu, tymi hodnotami na samplovacke A sa prelozi nejaka funkcia a z jej hodnot pre samplovacku B sa odcitaju hodnoty... samozrejme ze to predpoklada ze hudobny signal je spojity a tak, ale to on je, su to kmity pruzneho telesa...Neural_I píše:nevim, kdyz nahraju 88,2 a pak je vydelim dvema, zbyde mi tech samejch 44,1 jako kdyz to rovnou nahraju 44,1 ne ? proste o kazdou druhou informaci prijdu, zjednodusene receno, nebo ne ? pozna to vubec nekdo uchem ? neresime tady nejakou vedeckou laboratorni praci ?
kdyz uz bych nahral neco kvalitnejc nez 44,1 tak ne proto abych to hned potom zase zmrvil, ale proto abych to aspon prohnal par efektama nez to zmrvim a tim teoreticky umoznil aby ty efekty byly neslysitelne a teoreticky lepsi nez v zakladni samplovaci frekvenci. kdyz uz samplovat na lepsi cislo tak si treba aspon pak v tom lepsim predmichat bici groupu a pak ji zmrsit, nebo si udelat zakladni nastaveni zpevu nebo nevimco, neresil sem to nikdy prave proto ze mi to prijde jako vymejslet hudbu pro netopejry
ako co ti to pripada je nepodstatne, proste to tak skus urobit a posud sam, ci to ma pre tvoj setup zmysel. ja som sksil, rozdiel pocul, ale zaver nie je jednoznacny. niektora elektronicka muzika znie najlepsie v uplne desivom digitale a cele toto je zbytocnost. mimochodom, spusta fm z 80tych rokov ma 10-12bit prevodniky...