adam a5x/a7/a7x + sub7
Re: adam a5x/a7/a7x + sub7
2Fractal: Napad je to pekny, ale vyplati se ti to cenove? Imho to doma neodmeris a nevyladis tak, jako kdyby sis koupil poradny bedny :c)
nenasel sem teda cenu sub0,7 od fostexu, ale kdyz vezmu ze 0,5stoji 8,5k tak 0,7 asi bude stat aspon 11k to mas treba 22k za suby 20k za stredy 10k za vysky a ses tak na 50-55k, pricemz kolem 60k se daji sehnat napr. K&H OD300, coz jsou 3pasmove bedny s 10palcovym basakem.. a s tim, ze je to odladene od vyrobce urcite v lepsich podminach nez bys ladil vyhybky doma a nebo nejaky SW reseni.
Takze je to docela otazka, co se ti vyplati vic.
nenasel sem teda cenu sub0,7 od fostexu, ale kdyz vezmu ze 0,5stoji 8,5k tak 0,7 asi bude stat aspon 11k to mas treba 22k za suby 20k za stredy 10k za vysky a ses tak na 50-55k, pricemz kolem 60k se daji sehnat napr. K&H OD300, coz jsou 3pasmove bedny s 10palcovym basakem.. a s tim, ze je to odladene od vyrobce urcite v lepsich podminach nez bys ladil vyhybky doma a nebo nejaky SW reseni.
Takze je to docela otazka, co se ti vyplati vic.
Pytkin píše:... Fakt nic neberies?
uplne zbytecna otazka :Đ
my recent channel https://www.youtube.com/playlist?list=P ... Hn7Qs-kECD
Teda z tebe opravdu padá jedno moudro za druhým. Spočítat to samozřejmě jde, je to normální rezonátor. Za ty roky, co se bassreflexový ozvučnice dělaj, to musí jít dokonce velmi přesně. V nejhorším přece není žádnej problém to spočítat, vyrobit prototyp, změřit rezonanční frekvenci a podle toho případně zpřesnit výpočet. Takto se dá iterativně dostat k velmi přesným výsledkům.Fractal píše:nixx... toz to nemam ze sve hlavy, ale fakt jako na co bassreflex? na co? ja to nechapu... nejde to proste vypocitat presne.. nejde a nikdy nepujde a neslo
A co treba srovnavat v ramci stejne cenove kategorie?TOM-Thak píše:Sorry, ze do toho reju, ale v cem sou ty Mackie tak vyjimecne? Treba oproti Dynaudiim cenova kategorie 50-60k.

Fajn, tak treba BM5A, APS IO, KRK VXT8 cenova kategorie kolem 30k za par.
No APS neznam, ale VXT mi prijde naprosto srovnatelne a BM5A mozna hraje detailneji a presneji, ale rozhodne ne v basech. Takze co je za problem?
tak moment, jeste nekdo tady rekne ze neco beru, tak uz se tady za vama na ezone nepodivam, nekdy piju pivo, vino jindy kourim doutniku a tsiggyes...
jsem tu jenom proto, ze chci radit, protoze me to bavi a diky ezone jsem se naucil a pochopil spousty veci
u studiovych beden jsem dosahl uspokojiveho vysledku vzdy az po zacpani bassreflexuu, at to bylo tapco, esi, adam, krk rokit nebo kdovico jeste
jedine bedny u kterych mi bassreflex nevadil byly neumann-k+h, ale pak sem zjistil ze tam pres ten vyfuk nejde zadny slysitelny zvuk, nybrz jenom teplo a jakysik vzduch (zkuste si tam dat dovnitr mikrak! s pustit nejake nizke freqs)
s nejakou malou stereosestavickou z levnejsich beden uz laboruju dlouho, napadlo me to ve vice verzich... melo bz se to snizovat o tri az jeden palec ve vztahu k basaku
ty nejlepsi bedny pro mixing co jsem slysel byly vzdy a pouze closed (vzjimky jako mackie, dynaudio by se dalz spocitat na prstech jedne zabi ruky) jinak kazdy kdo ma bedny s vyfukem tlaci basy vic nez je zdravo a je jedno jestli to je producent lady gaguy nebo pitriska
jsem tu jenom proto, ze chci radit, protoze me to bavi a diky ezone jsem se naucil a pochopil spousty veci
u studiovych beden jsem dosahl uspokojiveho vysledku vzdy az po zacpani bassreflexuu, at to bylo tapco, esi, adam, krk rokit nebo kdovico jeste
jedine bedny u kterych mi bassreflex nevadil byly neumann-k+h, ale pak sem zjistil ze tam pres ten vyfuk nejde zadny slysitelny zvuk, nybrz jenom teplo a jakysik vzduch (zkuste si tam dat dovnitr mikrak! s pustit nejake nizke freqs)
s nejakou malou stereosestavickou z levnejsich beden uz laboruju dlouho, napadlo me to ve vice verzich... melo bz se to snizovat o tri az jeden palec ve vztahu k basaku
ty nejlepsi bedny pro mixing co jsem slysel byly vzdy a pouze closed (vzjimky jako mackie, dynaudio by se dalz spocitat na prstech jedne zabi ruky) jinak kazdy kdo ma bedny s vyfukem tlaci basy vic nez je zdravo a je jedno jestli to je producent lady gaguy nebo pitriska
a vubec v cesku jsou dva tri lidi co si umi poradit z basama, ostatni i moje malickost je kotlime strasne zbytecne hodne
No ale tvoje prispevky tuna fakt vyzeraju, ze si permanentne pod vplyvom.... Lepsie je nepisat nic, ako pisat blbosti .... Ludom to moc nepomaha ...Fractal píše:tak moment, jeste nekdo tady rekne ze neco beru, tak uz se tady za vama na ezone nepodivam, nekdy piju pivo, vino jindy kourim doutniku a tsiggyes...
Jasne, pomaha jim rict ze ESI a Tapco je totalni shit a Adam A7x je nejlepsi bedna na svete.
Fractal : ale radit niekomu , ze z troch lacnych monitorov , postavit jedny dobre .. To fakt musi radit bud uplny hlupak , alebo niekto , kto je pod vlyvom .. Sorry .. Nic proti tebe .. Len vyjadrujem moj nazor k tomu , co tu popisujes ..
jo jasnee, mas absolutni pravdu
dobres udelalSTi píše:tak som nakoniec objednal vxt8, nasiel som nove par za 680 libier tak som uz nad inymi ani neuvazoval. uz sa neviem dockat ako sa na nich bude robit.
chalani diky za pomoc)
Tak dej pak echo , protože na ty mám též zálusk ...STi píše:tak som nakoniec objednal vxt8, nasiel som nove par za 680 libier tak som uz nad inymi ani neuvazoval. uz sa neviem dockat ako sa na nich bude robit.
chalani diky za pomoc)