ake samplerate pri nahravani synths

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

ake samplerate pri nahravani synths

Příspěvek od bassline »

Cau,

Ake samplerate je najvhodnejsie pouzit pri nahravani syntakov do DAW ?

Mam pocit ze cely mix mam bez "jasu", vsetko ma taky zastrety charakter...nejak som to vyrazne cez EQ zatial neupravoval, vpodstate su to ciste stopy(na niektorych dodatocne VST efekty chorus/delay) zo syntakov..

Nemoze to byt tym ze pouzivam 44kHz ? Ked porovnam s nahravkou z CD, tak ta znie oproti tomu jasne a cisto...

Aj ked logika mi hovori ze tych 44kHz ide daleko za pocutelne spektrum, takze nic z toho spektra pri nahravani a spracovani v DAW by nemalo chybat...je to teda cisto iba zalezitost nedoekvalizovaneho mixu ?
Naposledy upravil(a) bassline dne 16 zář 2010 23:37, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2403
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: ake samplerate pri nahravani synths

Příspěvek od tomy45 »

Ja davam 44.1kHz, 24bit. Aj tak to prd pomoze, aspon mme. Tam je hacik inde.. Mix

Uživatelský avatar
dendy
Příspěvky: 13754
Registrován: 12 črc 2002 11:16
Vybavení

Re: ake samplerate pri nahravani synths

Příspěvek od dendy »

jj ja som, ked som este nemal TIcko, dokonca nahraval 44/16 a ziadny problem... len ci to vsetko nenahravas cez ten lampovy preamp - lebo ten ti moze uberat vysky

Uživatelský avatar
bassline
Příspěvky: 2737
Registrován: 22 zář 2005 16:21

Re: ake samplerate pri nahravani synths

Příspěvek od bassline »

dendy: nn vsetko nie, 2 syntaky zo 6tich...a z toho jedno je basa...asi to je zalezitost mixu, budem to riesit az dokoncim aranz...len som sa potreboval uistit ze 44k je OK.

Ty jo ale sranda inac, uz len ked porovnam tento surovy mix z tym co som robili v Reasone :) ...az teraz pocujem ako tenko a ostro Reason znie...fakt zalezi na tom ake zdroje pouzijes...

Uživatelský avatar
EXCOM
Příspěvky: 5627
Registrován: 10 črc 2005 10:43

Re: ake samplerate pri nahravani synths

Příspěvek od EXCOM »

bassline píše: Ty jo ale sranda inac, uz len ked porovnam tento surovy mix z tym co som robili v Reasone :) ...az teraz pocujem ako tenko a ostro Reason znie...fakt zalezi na tom ake zdroje pouzijes...
tak tak, to mas ako ked robis polievku, ak das 1/3 "zdrojov" tak polievka je potom ridka 8)

Uživatelský avatar
tomy45
Příspěvky: 2403
Registrován: 15 říj 2008 06:43

Re: ake samplerate pri nahravani synths

Příspěvek od tomy45 »

Urcite to ma nieco do seba, ako sa hovori. Aj ked, si myslim ze 80% ak nie viac je vecou mixu. Cital som, ze Liam z Prodigy robil par songov v Reasone, potom to supol to studia zvukarom a fakt nemam pocit, ze by tie songy boli ridke alebo tenke. Zdroj je asi najma poznat ked ide o analog, VA ani tak nie.
Taka moja "lacna uvaha" je ze syntaky VA do 1000-1300€ v pohode nahradis vsti.

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: ake samplerate pri nahravani synths

Příspěvek od BS »

24/96

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: ake samplerate pri nahravani synths

Příspěvek od delay »

BS píše:24/96
Pár pluginů a CPU nestíhá.
Já točím většinou native (32-bit) a 44.1 kHz, přijde mi to na takové to domácí žvýkání optimum.

Cyril
Příspěvky: 5704
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: ake samplerate pri nahravani synths

Příspěvek od Cyril »

delay: 32bit asi ne...?

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: ake samplerate pri nahravani synths

Příspěvek od BS »

delay píše:
BS píše:24/96
Pár pluginů a CPU nestíhá.
Já točím většinou native (32-bit) a 44.1 kHz, přijde mi to na takové to domácí žvýkání optimum.
no tak to chce asi si dat do poradku kompl. mne to stiha naproto v pohode 10-20 stop, vc pluginu, neco z midi, nejaky synthy, audio soubory,. a jede to uplne v klidu, latence kolem 10ms.

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: ake samplerate pri nahravani synths

Příspěvek od delay »

Cyril píše:delay: 32bit asi ne...?

Jak ne? Na 32-bit OS v 32-bit verzi DAW je to optimální.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2675
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Re: ake samplerate pri nahravani synths

Příspěvek od demsky »

trocha OT, ale zase Liam ak si dobre pametam robil v Reasone len sketche, vzdy sa dost razne vyjadroval ze nic nenahradi ten "dirty" sound analogovych syntakov, mozno si tam urobil nejaku zakladnu kostru s beatami.

ja osobne nahravam 24-bit a 44 kHz ale samozrejme ze cim viac tym lepsie.
https://www.youtube.com/user/matodemsky | Kurzweil Forte | Arturia MatrixBrute

Uživatelský avatar
delay
Příspěvky: 5829
Registrován: 20 říj 2005 09:29

Re: ake samplerate pri nahravani synths

Příspěvek od delay »

BS: Určitě záleží na komponentech a na pluginech, ja uz mam starsi HW, ale i tak si nektery pluginy vezmou 2x tolik CPU coz je ve finale vzdycky neprijemny...

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: ake samplerate pri nahravani synths

Příspěvek od BS »

delay píše:BS: Určitě záleží na komponentech a na pluginech, ja uz mam starsi HW, ale i tak si nektery pluginy vezmou 2x tolik CPU coz je ve finale vzdycky neprijemny...
jj, to je pravda, zere to vic, takze clovek je odsouzen k uspornejsi praci, freezovani, atd. takze pokud clovek nema jaks taks aspon trochu vykonej kompl, tak na tyhle nastaveni muze zapomenout,.

Cyril
Příspěvky: 5704
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Re: ake samplerate pri nahravani synths

Příspěvek od Cyril »

delay: pokud vim, zadnej 32bitovej prevodnik neni... nebo uz jo?

Odpovědět