Ako docieliť plný a široký zvuk nástrojov.

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
HaNo

Ako docieliť plný a široký zvuk nástrojov.

Příspěvek od HaNo »

Pri mixazi moje nastroje nemajú taký plny a siroky zvuk ako ostatne profi nahravky. Co by ste mi nato poradili?
Chcel by som sa priblizit aspon k takemu zvuku ako je napr. toto David Koller. http://www.youtube.com/watch?v=JbGl5pAkVLU
Uplne genialny zvuk pre mna pretoze ziadne vyrazne reverby, ktore moc nemam rad.
Naposledy upravil(a) HaNo dne 03 srp 2012 14:09, celkem upraveno 1 x.

Ruprecht

Re: Ako docieliť plný a široký zvuk nástrojov.

Příspěvek od Ruprecht »

A jaké máš nástroje? Jestli by to nechtělo nějaké plnější... A možná víc rozesadit do šířky...

HaNo

Příspěvek od HaNo »

Napr. bicie su take suche niesu take plne siroke ako si predstavujem.

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

Tohle album Kollera dělal Jiří Paška aka Ecson Waldes,viděl sem jednu jeho přednášku,kde rozebíral jinou z Kollerových skladeb celkem podrobně.Mám hustě popsaných asi pět áčtyřek...myslím že je to běh na (hodně) dlouhou trať.

HaNo

Příspěvek od HaNo »

Je mi jasne ze to nahraval majster :-) Uz som cital zopar jeho clankov.

HaNo

Příspěvek od HaNo »

Tu je ukazka mojich bicich.
http://soundcloud.com/phancak/bicie-ukazka#

longsleeper

Příspěvek od longsleeper »

...hodně mluvil o krátkých delayích(desitky ms) ve stereu,myslim haasuv trik se to menuje,třeba dát snare trochu doprava a trochu nalevo dát ozvěnu...a pak krátkej reverb...prý je důležité nastavení predelay aby bylo "v rytmu"...no ale tohle všechno tady někde určitě už je rozebrané většíma odborníkama než sem já
Ten odkaz nejede

HaNo

Příspěvek od HaNo »

Aj ja som uz pocul ze sa puziva delay len problem ze delay opakuje a to nechcem neviem ako sa to potom nastavuje nastavuje. Ja skor pouzivam room cas 0,2 - 0,5. Hall nemam rad myslim ze casi kedy sa pouzivali nahalovane nahravky uz bol.

HaNo

Příspěvek od HaNo »

Prosim Vas kde nahrat ukazku aby sa dala sem vypocut? Dakujem

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Klidne ten soundcloud, jen musis dat spravnej link :)

HaNo

Příspěvek od HaNo »

tomy45

Příspěvek od tomy45 »

Viem, ze asi s mojou "radou" ta nepotesim. Ale myslim, ze treba si uvedomit par podstatnych veci.

Napriek tomu, ze tvoju tvorbu/pracu nepoznam, usudzujem na zaklade otazky aku si polozil/ako si ju polozil, ti chybaju skusenosti, realna predstava, napriek tomu mas ambiciu. Co je OK. Neber to v zlom, len tak sa spytat na otazku AKO TO SPRAVIT ked to niekomu (ecsonovi) trvalo x rokov, kym sa dopracoval k zrucnostiam ake ma teraz a cakat plnohodnotnu odpoved je trocha utopia. Mozes dostat voditka, ale ten know-how, to uz asi nepojde. Ten mozes ziskat len ty sam, neurcitym casom skusania, experimentovania, obrovskou davkou trpezlivosti atd.
Kedze ide o mix zivych nastrojov, treba brat v uvahu aj nahravanie, ako, kde, cim, ... a i nahravanie zivych nastrojov chce rovnako zdatnu skusenost ako ich mixaz. Mas prostriedky, prostredie, skusenosti nahravacie obdobne ako boli "pouzite" v pripade nahravania/mixu Kollera?
Oproti nahravaniu/mixu elektroniky je u zivych nastrojov poziadavka na uplne ine skilly, mas ich?
Som nazoru, ze ak kapela, ktora ma ake-take ambicie, chce nahrat kvalitne, mixnut kvalitne svoje skladby, by mala radsej vyuzit sluzby profika. Pretoze ten cas, koniec-koncov peniaze, pravdepodobne prekrocia budget aky by bol nahravanie/mix u profika.
Otazne potom je, co je efektivnejsie...
Mojou snahou nebolo ta nijak odradit, ci nieco v negativnom slova zmysle. Skor ti chcem ukazat aj iny pohlad na vec.
Pretoze, ako som uz vyssie spomenul, polozenou otazkou, a "chcenim" idealnej odpovede na to AKO TO SPRAVIT, ta pri tomto postupe caka velmo dlha cesta k zelanemu vysledku.

Fillippos

Příspěvek od Fillippos »

Naprostý souhlas se vším.

TOM-Thak

Příspěvek od TOM-Thak »

Sorry za OT: Nakousli jste tu, ze Ecson neco nekde prednasel nebo psal nejaky clanek, je to nekde k mani k precteni?
Docela rad bych si neco od neho precetl ze zvedavosti.

Diky

tony9

Příspěvek od tony9 »

tomy45 píše:Viem, ze asi s mojou "radou" ta nepotesim. Ale myslim, ze treba si uvedomit par podstatnych veci.

Napriek tomu, ze tvoju tvorbu/pracu nepoznam, usudzujem na zaklade otazky aku si polozil/ako si ju polozil, ti chybaju skusenosti, realna predstava, napriek tomu mas ambiciu. Co je OK. Neber to v zlom, len tak sa spytat na otazku AKO TO SPRAVIT ked to niekomu (ecsonovi) trvalo x rokov, kym sa dopracoval k zrucnostiam ake ma teraz a cakat plnohodnotnu odpoved je trocha utopia. Mozes dostat voditka, ale ten know-how, to uz asi nepojde. Ten mozes ziskat len ty sam, neurcitym casom skusania, experimentovania, obrovskou davkou trpezlivosti atd.
Kedze ide o mix zivych nastrojov, treba brat v uvahu aj nahravanie, ako, kde, cim, ... a i nahravanie zivych nastrojov chce rovnako zdatnu skusenost ako ich mixaz. Mas prostriedky, prostredie, skusenosti nahravacie obdobne ako boli "pouzite" v pripade nahravania/mixu Kollera?
Oproti nahravaniu/mixu elektroniky je u zivych nastrojov poziadavka na uplne ine skilly, mas ich?
Som nazoru, ze ak kapela, ktora ma ake-take ambicie, chce nahrat kvalitne, mixnut kvalitne svoje skladby, by mala radsej vyuzit sluzby profika. Pretoze ten cas, koniec-koncov peniaze, pravdepodobne prekrocia budget aky by bol nahravanie/mix u profika.
Otazne potom je, co je efektivnejsie...
Mojou snahou nebolo ta nijak odradit, ci nieco v negativnom slova zmysle. Skor ti chcem ukazat aj iny pohlad na vec.
Pretoze, ako som uz vyssie spomenul, polozenou otazkou, a "chcenim" idealnej odpovede na to AKO TO SPRAVIT, ta pri tomto postupe caka velmo dlha cesta k zelanemu vysledku.

Na druhou stranu, když se do toho nepustí , tak ty zkušenosti nikdy nezíská.

Odpovědět