Ako na zvukove efekty?
http://www.minidisc.org/ - moje oblibena stranka na toto tema
nt5kou sme na minidisc nahravali a bylo to opravdu velmi pekny, na mluveny slovo temer vzrusujici zvuk:) ale ani mikrofonem co byl prilozeny k soundblastrovi to nebyl vylozeny prusr.. Delal sem s timhle ruzny lesni lucni parkovy zvireci experimenti a vyslo mi to co by clovek uz na zacatku cekal - hlidat si vitr a jit co nejbliz ;)
nt5kou sme na minidisc nahravali a bylo to opravdu velmi pekny, na mluveny slovo temer vzrusujici zvuk:) ale ani mikrofonem co byl prilozeny k soundblastrovi to nebyl vylozeny prusr.. Delal sem s timhle ruzny lesni lucni parkovy zvireci experimenti a vyslo mi to co by clovek uz na zacatku cekal - hlidat si vitr a jit co nejbliz ;)
Ja se priklanim k nazoru, ze to umi, protoze jeden takovy mam - NZ505 nebo jak se jmenuje, jen je potreba prilozeny soft. Problem asi bude, ze check-in z MD > PC bude v Atrac formatu a nejsem si jisty, jestli to bude umet ulozit do wavu. Prehrat urcite. A jeste jsou tam nejake "vychytavky" s ochranou prav, jako ze check in se daji pouze nahravky porizene z CD na stejnem pocitaci, na jiny to prenest nejde. Jak je to ale s porizenyma zvukama odjinud, to netusim... logicky bych cekal, ze tam prava zadna roli nehraji, nevim...Sungo píše:tiez ma zaujima ci je prenos obojstranny, skor sa priklanam k tomu ze nie jekexik píše:tiez pravda... inak vyzera to ze ten usb na somy MD je fake... vie to asi len uploadovat z pc na MD nie opacne...
Jo a ten muj nema mikro vstup, jen linku
-
kexik
no, ja som kukal na sajte sony a usb bol vzdy uvedeny medzi inputmi a ako output bol uvedeny vzdy len headphones alebo linka... preto mam taky zly tusen, ze to pojde len jednosmerne... inak MD s linkovym vstupom ponuka moznost zbastlit relativne kvalitny baterkovy preamp na mikrofon... tie built in kreslia hlavne z dovodu nizkeho napajacieho napatia a ak postavite preamp napajany dvoma 9V baterkami tak bude este relativne maly a kreslit nebude urcite. asi najrozumnejsie obvodove riesenie pre amatera bude pouzit nejaky mic preampovy obvod od analog devices (SMxxxx, treba kuknut na ich webe)
XM-R70, starej a este pomerne velkej... asi je lepsi jit do ty sonacky nabidky, podle me to delaj lip, v dobe kdy sem to kupoval ja bych sonaka neporidil pod 13.
a jakej k tomu koupis mikrofon? Rode nt4 je asi za 11-13tisic, to mi pride dost dobry na (skoro) dva mikrofony. Zkusis AKG C1000? Nebo neco jinyho?
a jakej k tomu koupis mikrofon? Rode nt4 je asi za 11-13tisic, to mi pride dost dobry na (skoro) dva mikrofony. Zkusis AKG C1000? Nebo neco jinyho?
-
kexik
ak ide tie ATRAC data prehrat tak to pojde odchytit napriklad total recorderom (taka utilitka co odchytava realtime data tecuce do zvukovky a sejvuje do wavu resp mp3) a vybavene...Jurek píše:
Ja se priklanim k nazoru, ze to umi, protoze jeden takovy mam - NZ505 nebo jak se jmenuje, jen je potreba prilozeny soft. Problem asi bude, ze check-in z MD > PC bude v Atrac formatu a nejsem si jisty, jestli to bude umet ulozit do wavu. Prehrat urcite. A jeste jsou tam nejake "vychytavky" s ochranou prav, jako ze check in se daji pouze nahravky porizene z CD na stejnem pocitaci, na jiny to prenest nejde. Jak je to ale s porizenyma zvukama odjinud, to netusim... logicky bych cekal, ze tam prava zadna roli nehraji, nevim...
Druha ruka
Poznamka k MD: nebojim se je kupovat z druhy ruky pres annonci. Na podzim jsem takhle koupil MZR90 za 4500 a jde (uz je druhej).
sony mzr35 mam asi 3 roky? koupil sem ho na inzerat za 3.3 a funguje jak se rika einwandfrei + fakt luxusne velka vydrz baterky, kdyz to hodne posloucham v busech tak nabijim jednou za 2 tydny. A to znacnou cast zivota u me stravil v prostredi s piskem. Nikdo z mych znamych co koupil prenosnej MD z druhy ruky zatim nemel problem.
ten mikrofon si vyberam podla pomer cena/vykon. akg c1000 sa mi paci zatial je na prvom mieste, tzn. kupujem na 75%matucha píše:XM-R70, starej a este pomerne velkej... asi je lepsi jit do ty sonacky nabidky, podle me to delaj lip, v dobe kdy sem to kupoval ja bych sonaka neporidil pod 13.
prave som objavil zlavnenu cenovku http://www.disk.cz/news/slevy.php
-
Syncro / GJ
Ja mel (nez mi ho ukradli) Sony MZ R3 a to byl totalni drzak. Projel se mnou Turecko, Iran, Pakistan, Indii, Maroko a spoustu jinych extremu (pisek, sucho, vedro, vlhko
naprosto bez problemu. Mikrofon Shure BG 5.1 (napajeni z baterky) a nahravky velmi prijemne... Ted mam nejakyho Sharpa a taky bez potizi. Kvalita pro efektove zvuky je na MD naprosto dostatecna...
-
Syncro / GJ
matucha: to vis, nikdy se nezavdecis vsem
Ja jsem s tim naopak velmi spokojenej... Na to, abych delal pisnicky, mam Babylon Station. V techhle svejch uletech si naopak muzu delat dub tak, jak me napadne a nemusim premyslet nad tim, jestli to pri koncerte udrzi lidi tancovat... Kdybys slysel, jak "prazdny" veci ja doma posloucham a jak moc tam toho je, tak by se ti jezily vlasy