Akú techniku dokúpiť do štúdia???
Akú techniku dokúpiť do štúdia???
Zdravím.
Máme menšie nahrávacie štúdio. Nahráva sa iba rap a spev. Chystáme sa do toho trochu investovať a ocenili by sme nejaké rady.
Momentálne máme túto techniku:
zvukovka : M-Audio ProFire 610
mic: Rode NT2a (ktorý by som vymenil za niečo lepšie)
Mixpult : Behringer XENYX 1832 USB
Preamp : Behringer vx2000 (ktorého sa chystám zbaviť)
Odposluchy : Behringer B2030a
Slúchadlá : AKG k-77
v akustike treba určite ešte dosť zapracovať ale čo-to tam je.
chcem sa spýtať čo by sme mali vyradiť a čo dokúpiť. Je dobrý nápad vymeniť mikrofón za Rode K2? a čo tento predzosilovač : ART VOICE CHANNEL
Budem vdačný za každú radu. Môžme investovať tak 2000-3000€
Máme menšie nahrávacie štúdio. Nahráva sa iba rap a spev. Chystáme sa do toho trochu investovať a ocenili by sme nejaké rady.
Momentálne máme túto techniku:
zvukovka : M-Audio ProFire 610
mic: Rode NT2a (ktorý by som vymenil za niečo lepšie)
Mixpult : Behringer XENYX 1832 USB
Preamp : Behringer vx2000 (ktorého sa chystám zbaviť)
Odposluchy : Behringer B2030a
Slúchadlá : AKG k-77
v akustike treba určite ešte dosť zapracovať ale čo-to tam je.
chcem sa spýtať čo by sme mali vyradiť a čo dokúpiť. Je dobrý nápad vymeniť mikrofón za Rode K2? a čo tento predzosilovač : ART VOICE CHANNEL
Budem vdačný za každú radu. Môžme investovať tak 2000-3000€
Re: Akú techniku dokúpiť do štúdia???
Investoval bych urcite do lepsich beden.
a co akustika miestnosti ? ak nahravas rap/spev, je velmi dolezite aby si mal aspon trochu akusticky upravenu miesnost tak aby si potlacil echo a dalsie neziaduce vlastnosti ktore robia neplechu pri nahravani vokalov ..
ak toto mate poriesene potom samozrejme tie bedne, B2030a je fakt asi najnizsi lowend aspon o trochu lepsie repro sa podpisu potom na celkove lepsie vyladenych mixoch skladieb ..
ak toto mate poriesene potom samozrejme tie bedne, B2030a je fakt asi najnizsi lowend aspon o trochu lepsie repro sa podpisu potom na celkove lepsie vyladenych mixoch skladieb ..
Bedne , preamp, mikrofon
Je spravená kabína cca 2x2m steny sú 3 vrstvi drevenný obklad a sklenná vata, vnútro celé obložené vajčiakmi, šikmí strop a pred a nad mikrofónom je meter štvorcoví akustický molitam 9 cm ihlany, na zemi koberec. Určite máme v pláne všetky steny obložiť molitanom. A bedne, preamp, mikrofón. Máte aj nejaké konkrétnejšie typy? Ten rode K2? bude to výrazná zmena od NT2A? alebo radšej íst ešte vyššie?
Ďakujem
Ďakujem
- ReaktoplazmAR
neviem na čo používate ten xenyx mix, ale ak cez neho ozaj niečo mixujete a nahrávate, tak ja by som prvý vymenil ten mix, ne/kvalita repro sa na vysledku prejavit može a nemusí, ale ne/kvalita mixu tam bude vždy..
mix bol kúpený hlavne kvôli skúšaniu ale používa sa aj pri nahrávaní... ale iba jeho kompresor a preamp. Efekty, EQ, atď vypnuté. blbosť?
- ReaktoplazmAR
ako pomocka pri skuškach a pod. je to jedno, ale do retazca záznamu by som to nedával.. ale ani nevidím dovod načo.. preamp máš a píšeš že chceš iný/lepší.. + nejaký VST kompresor a mix nechat len na skúšanie ..
..na mix ak ho nepotrebuješ by som sa vyprdol a zameral sa na to čo tu už zaznelo.. repro + akustika, preamp, mic , ale ak ho potrebuješ a chceš používat pri zázname, tak by som ho vymenil za lepší..
..na mix ak ho nepotrebuješ by som sa vyprdol a zameral sa na to čo tu už zaznelo.. repro + akustika, preamp, mic , ale ak ho potrebuješ a chceš používat pri zázname, tak by som ho vymenil za lepší..
Práveže ho nepotrebujem pri nahrávaní. preamp mám aj z kompresorom ale skôr som vynechával ten, pretože keď som porovnával zvuk cez mix a cez tu VX2000 tak cez mix sa mi zdal lepší.
neviem ale keď to kalkulujem a chcem kúpiť repro + akustika, preamp, mic do 3000€ tak to moc výhra nebude. 

Ako preamp/compr. sa mi zatial najviac pozdáva tento fešák http://www.audiotek.cz/product-37756-spl-frontliner
mikrofón stále rozmýšlam nad Rode K2... Samozrejme viac sa mi pozdáva Rode Classic II. ale neviem či sa oplatí za trojnásobnú cenu. Môže to byť až taký rozdiel? a neviete mi niekto dat typ na bedne? pretože to vôbec netuším ktoré vybrať, čím sa riadiť.
Ďakujem
mikrofón stále rozmýšlam nad Rode K2... Samozrejme viac sa mi pozdáva Rode Classic II. ale neviem či sa oplatí za trojnásobnú cenu. Môže to byť až taký rozdiel? a neviete mi niekto dat typ na bedne? pretože to vôbec netuším ktoré vybrať, čím sa riadiť.
Ďakujem
Podle mých zkušeností, skvělý poměr cena/výkon je například u beden Sonodyne 100ak, na to kolik stojí, hrají opravdu skvěle, mixuje se na nich výborně a je to úplně jiná zvuková liga než Behringery, Krky atd.
a) proč vůbec při nahrávání dáváte do signálový cesty ten mix? - je to zbytečná degradace
b) na co by ti byl SPL Frontliner, vůči zbytku je to jako chtít dávat na rezatou Felicii litinový kola, myslím že stačí zainvestovat 1/4 ceny (Focusrite ISA One, DAV BG-1 či Golden Age co prodává tady Ivo). Ještě líp - kup si rovnou RME Babyface, jsou tam pěkný preampy a uděláš výraznej krok i v AD / DA konverzi signálu.
c) K2 je vcelku fajn, ale nesedí zas na tolik hlasů a na rap podle mě není dobrá volba, měl sem ho dost dlouho. Zkus zvážit TLM102, AT 40xx, AKG C214 nebo 414 atd, mikrofonů je hromada ale o těch dobrejch a prověřenejch se všeobecně ví...
d) kompresor při náběrech nepotřebuješ a už vůbec ne -bez urážky- bez potřebných zkušeností, tohle můžeš řešit až při mixu s jištějším výsledkem
b) na co by ti byl SPL Frontliner, vůči zbytku je to jako chtít dávat na rezatou Felicii litinový kola, myslím že stačí zainvestovat 1/4 ceny (Focusrite ISA One, DAV BG-1 či Golden Age co prodává tady Ivo). Ještě líp - kup si rovnou RME Babyface, jsou tam pěkný preampy a uděláš výraznej krok i v AD / DA konverzi signálu.
c) K2 je vcelku fajn, ale nesedí zas na tolik hlasů a na rap podle mě není dobrá volba, měl sem ho dost dlouho. Zkus zvážit TLM102, AT 40xx, AKG C214 nebo 414 atd, mikrofonů je hromada ale o těch dobrejch a prověřenejch se všeobecně ví...
d) kompresor při náběrech nepotřebuješ a už vůbec ne -bez urážky- bez potřebných zkušeností, tohle můžeš řešit až při mixu s jištějším výsledkem
suhlasim ten mix je zbytocny, v prvom rade by som riesil mikrofon, ak nejaky preamp s kompresorom tak napr. Safe Sound P1, alebo zvukovku ako Rme Babyface alebo lepsie Focusrite Forte...
a kedze mix ti je nanic, tak v podstate skoro vsetko.... hehePytkin píše:Bedne , preamp, mikrofon

btw. mame doma uz par rokov MIC100 od Behringer a som s nim celkom spokojny -za tie peniaze good!
urcite o celu triedu lepsi zvuk ako tie male mixy od Behringer ...