? bit / ? kHz

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
carloff
Profesionál
Příspěvky: 2224
Registrován: 05 čer 2002 17:57

Příspěvek od carloff » 05 led 2005 13:35

voxengo prevadi herze..
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 05 led 2005 13:48

no ja by som nerad nieco vobec prevadzal...(jedine povedzme zaverecny mix a to zatial neriesim cim)

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 05 led 2005 23:27

sollarfall : Tak si nastac frekvenciu na 48k .. projekt rob v tom .. a az vo finale ho resampluj na 44k .. ja by som to tak nerobil .. ale proti gustu ziaden disputat ..

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 06 led 2005 09:51

Pytkin> ja si necham poradit ako mam tento problem riesit. to ze by som mal najprv vsetky pouzite sample prevadzat na 48k sa mi moc nepaci.
ty by si mi vedel vysvetlit potencialne problemy s mojim nastavenim?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 06 led 2005 11:16

sollarfall : jasne .. vcera som dost pozil , tak som uplne nepochopil , o co ti ide .. no .. je to jednoduche .. natiahni daky sampel do kontaktu .. a skus ci ladi .. porovnaj ho s niektorym VSTi syntakom .. ci maju rovnake ladenie .. ak hej , tak kontak sample upravuje na 48k .. ako kazdy sampler , vsetky sample aj tak preladuje pri zmene vysky tonu ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 led 2005 11:26

Solarfall: zvuky sa resampluju; o tom som vyssie hovoril: ak robis so samplami, ktore mas 44.1, je debilina mat projekt na 48kHz; ak ti driver inak nefacha, tak tu zvukovku proste pouzivaj len pri komponovani a pri mixdowne prepni na iny driver/zvukovku a prestav sr na 44.1... ak ovsem robis v cubase a jedine co mas je live, tak je to na skok z nuselaku

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 07 led 2005 12:04

sakra to je presne moj pripad. potreba novej zvukovky zacina byt kriticka.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 07 led 2005 13:04

to je inak podla mna hlavny dovod hnusneho zvuku live... ked urobis track kde v realnom case hra 20 44.1 samplov resamplovanych na 48, tak sa skreslenie scita a vysledok je taky aky je... ked ovsem vsetky stopy proste nahras na 48 a zmiesas to na 48 (pripadne pouzijes vyhradne vst nastroje a nie sample) tak tam by nemal byt problem

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 07 led 2005 14:31

ten kto navrhol live na 48khz je poriadny idiot.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 led 2005 13:25

solarfall :) inak .. KX driver sa da tusim prepnut na 44.1kHz .. Novsie audigy 2 uz tiez tusim idu aj na 44.1 .. Ale fakt by si mal pouvazovat nad novou zvukovkou .. ak to myslis s muzikou aspon trosku seriozne ..

toto je dobry vyber .. http://www.studio.sk/index.php?area=pro ... =75&id=439 .. a cena sa da prezit .. teda kym nemas 14 rokov ..

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 08 led 2005 13:27

kexik : ak ale nahra dake audio na 48k, tak nemoze pri mixdowne dat 44.1 na inom driveri/zvukovke ..

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 08 led 2005 15:42

Pytkin: cheche tak k mojmu veku este pripocitaj 11 :-) ja si skor brusim zuby na omni66 studio. to mi pokryje aj mic preampy aj ovladanie hlasitosti pre (buduce ;) )monitory.

tak som to pozrel ten kx asio control panel a vazne to slo prepnut na 44.1k! to pred tym neslo! pravda je ze som pred par tyzdnami instaloval novy driver po velmi dlhom case... som zvedavy ako sa to bude spravat.

tak som si zistil na kx fore, ze to sa to aj tak resampluje v dsp chipe namiesto v softe. takze je to cert ako diabol...

Poshook
Příspěvky: 2477
Registrován: 06 črc 2004 10:47

Příspěvek od Poshook » 08 led 2005 23:13

Solarfall píše: tak som si zistil na kx fore, ze to sa to aj tak resampluje v dsp chipe namiesto v softe. takze je to cert ako diabol...
presne tak, live nevie pocitat inak ako na 48

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21309
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 led 2005 02:23

sollarfall : jasne .. omni studio je OK .. Ked nad nim uvazujes, tak neries SOund Blaster :)

resamplovanie je resamplovanie .. toho sa pri SB nezbavis .. ten vnutorne vsetko resampluje niekolko krat .. tie karty su skutocne seriozne nepouzitelne ..

Solarfall
Příspěvky: 1139
Registrován: 20 bře 2004 09:51

Příspěvek od Solarfall » 09 led 2005 09:09

soundblaster riesim preto lebo ho mam este stale v pocitaci :) dufam ze uz dlho nebudem.

Odpovědět