deadroom

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
designer
Příspěvky: 100
Registrován: 21 dub 2007 19:50

deadroom

Příspěvek od designer » 11 zář 2007 02:31

chcem mat deadroom.Rozmery cca 3,5x3,5x2,5. Stacia my na to vajcove kartony,vata a koberec,alebo potrebujem na to tie drahe pyramidove molitany za 400Kc/m2.

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 11 zář 2007 09:37

lol

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 11 zář 2007 11:06

nestaci
nepotrebujes

hledej (rockwool)

designer
Příspěvky: 100
Registrován: 21 dub 2007 19:50

Příspěvek od designer » 11 zář 2007 13:47

ako ja viem rockwool nema vyrovnanu charakteristiku,a ja potrebujem prave to.nie aby sa ziadny zvuk nedostal von,ale aby v izbe nebol ziadny "reverb".

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 11 zář 2007 13:52

2designer: takže kromě hesla "rockwool" zde si pohledej i net na heslo "prostorová akustika" třebas.... Tady nejde jen o Rockwool, to je sám o sobě pouze tlumící prvek, který umožňuje, že rozměrově menší konstrukce mají stejné účinky jako rozměrově větší nevyplněné Rockwoolem...... ale v tomhle oboru jde o spoustu prvků - absorbéry, difuzory, rezonátory a tak podobně. Takže je třeba se víc zapojit do hledání a vůbec do porozumění problematiky... :-)

P.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 11 zář 2007 14:26

designer píše:ako ja viem rockwool nema vyrovnanu charakteristiku...
vajcove kartony + vata sa Ti pozdavaju viac ? hm...

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 11 zář 2007 15:49

designer píše:ako ja viem rockwool nema vyrovnanu charakteristiku,a ja potrebujem prave to.nie aby sa ziadny zvuk nedostal von,ale aby v izbe nebol ziadny "reverb".
zajimavy... ja mel za to, ze rockwool a podobny maj temer 100% pohltivost a nekam po 250Hz a pri vetsich tloustkach hodne vysokou i pod 250Hz... tak asi vsechny ty krivky a tabulky lhaly, kdyz to rikas ty... ze by byly vsechny ty studia postaveny ze spatnyho materialu? kurna, meli bysme jim to asi rict at to rychle predelaj s necim vyrovnanym...

designer
Příspěvky: 100
Registrován: 21 dub 2007 19:50

Příspěvek od designer » 11 zář 2007 16:19

ukaz mi studio kde je pouzivany len rockwool. no dobre nechcem sa hadat,len som chcel pomoc,ako treba KOMBINOVAT materialy,aby bola frekvencna charakteristika co najvyrovnanejsia,s co najmensim dozvukom,lebo o to som tu este nic nenasiel..

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 11 zář 2007 16:46

Tak co si treba myslis, ze je tady v tech zdech... to by bylo docela vtipny, kdyby to bylo plny krabic od vajicek ;-)

jinak doporucuju tohle forum: http://forum.studiotips.com/index.php

a taky este hodne hledat na ezone pro zacatek

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 11 zář 2007 16:55

designer píše:ukaz mi studio kde je pouzivany len rockwool. no dobre nechcem sa hadat,len som chcel pomoc,ako treba KOMBINOVAT materialy,aby bola frekvencna charakteristika co najvyrovnanejsia,s co najmensim dozvukom,lebo o to som tu este nic nenasiel..
zaklad sou prevodniky a nabitej lunchbox.

Obrázek

designer
Příspěvky: 100
Registrován: 21 dub 2007 19:50

Příspěvek od designer » 11 zář 2007 19:56

matucha:diki za linku
male nedorozumenie:neide o control room,ale o recording room

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 11 zář 2007 20:33

tak tam se akorat pouziva i nejaka ta difuze, protoze nahravaci mistnosti vetsinou jsou trochu zivejsi nez control roomy... ale pyramidy prakticky vubec ne a na vajicka fakt zapomen

ale nakonec ty si chtel mrtvolu a tu udelas nejjednodusejc oblozenim mistnosti 10cm tlustym rockwoolem a potazenim latkou... taky je to nejlevnejsi... ja naprostou mrtvolu nedoporucuju

designer
Příspěvky: 100
Registrován: 21 dub 2007 19:50

Příspěvek od designer » 11 zář 2007 21:22

"ja naprostou mrtvolu nedoporucuju " ani by som to asi nevedel dosiahnut ked nepouzivam profesionalne studiove materialy.ale preco neodporucas?
difuzia-ked nie vajicka tak co?

matucha
Příspěvky: 5057
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Příspěvek od matucha » 11 zář 2007 22:42

No kdybys zabalil celou mistnost do rockwoolu (airock ND nebo HD) tlustou 10 nebo vic cm, tak ziskas mrtvolu mrtvolnou. Rockwool nebo Isover jsou nejprofesionalnejsi mozny akusticky materialy, co se na absorbci pouzivaj, je tu i ve svete postavenejch tisice studii. V americe pouzivaj ovens-corning 703 a 705, coz je sklenena vlna, zato rockwool a spol jsou kamenna... to je jedinej rozdil a k tomu akusticky je to uplne fuk.

Jestli povazujes za profesionalni akusticky materialy a prvky vsechny ty molitanovy systemy jako primacoustic nebo auralex, tak te musim upozornit na to, ze jde spis o reseni do poloamaterskych podminek, ktery funguje, ale stoji spoustu penez. Normalni studia to nepouzivaj, protoze je to jenom drahy a nema to zadny vyhody, krome ty, ze to jednoduse nakoupis a nalepis. S trochou snahy a malyho kutilstvi si za par korun udelas rockwoolovy ramy a rozvesis je pomistnosti atd atd...

Vajickovy krabice na difuzi nejsou, rozhodne ne na tu kterou potrebujes. Pro difuzi potrebujes nepravidelny a vypoukly tvary. I kdyz se zda, ze ty vajickovy veci tyhle pravidla splnujou, nesplnujou jedno zasadni... ten povrch by se nemel moc opakovat. Takze v realu se da udelat budto ruznej druh kvadratickyho difuzeru, ruzny vypoukly povrchy, zdi z nepravidelnyho hrbolatyho kameni ale treba i neprilis organizovana knihovna.

Pokud nemeris, tak je potreba mistnost postupne zatlumovat a zatlumovat co nejvic sirokopasmovejma absorberama (= tlusty rockwoolovy ramy 10-20cm), dokud ti to nezacne sedet... je to treba este dal ladit a je v tom spousta dalsich veci, na ktery si je treba davat pozor, ale to uz je tu a jinde popsany milionkrat.

orbis
Příspěvky: 206
Registrován: 05 zář 2007 14:45

Příspěvek od orbis » 13 zář 2007 09:32

Může poslouzit control-room spolehlive a kvalitne i jako recording-room? (kdyz teda opomenu vsechny ty pracující přístroje a pobezí jen to tiché minimum;))

Odpovědět