Domácí nahrávací studio

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 16 úno 2006 15:29

exist píše:Neural_I:
jinak díky za typy, softwarista jsem docela dobrej, rychle se naučim pracovat i s těžkými programy, ale nevěděla jsem, kterej je přesně na tohle dobrej.. zkusim ještě ten FRUITY LOOPS, no... :)

thx :idea:
teda ja nevim fruity jsou sice slusny, ale podle me je graficky intuitivnejsi Cubase sx. Furity maj takovej divnej zpusob Patternovej to nevim jestli ihned objevis podstatu.

Uživatelský avatar
dj-bobr
Příspěvky: 109
Registrován: 18 led 2006 03:46

Příspěvek od dj-bobr » 16 úno 2006 17:26

K původnímu dotazu - bohatě postačí Audacity, má i možnost mp3 výstupu a používání VST pluginů a je zadarmo...
peteness píše:Jojo, chtělo by to Shure SM58 aneboooo jeho levnější slovenskou imitaci RH Sound Pro 30 (Prodám za 500,-, napiš)...
Jaká je ta slovenská imitace? Ta cena zní zajímavě...:)

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3668
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness » 16 úno 2006 17:52

dj Bobr: podivej se sem a nejak se k tomu proklikej http://www.pasound.cz/indcz.htm
Je to na zpusob te SM58, je nerozbitny, komplet kovovy. Je za cenu karaoke mikraku, ale to uz je mikrofon. Mam model s prepinacem. Novy stoji 1000, starsi ode me 500 (jako novy). Klido napis, poslu. Je to par stovek. Fotku muzu poslat taky at mas predstavu o stavu :)

Jinak tady je mala ukazka, co sem pres nej nedavno nahulaka. Byl pichnuty rovnou do zvukarny a pak jen pluginy. ukazka

exist
Příspěvky: 6
Registrován: 16 úno 2006 07:35

Příspěvek od exist » 17 úno 2006 09:07

No jsem z Ostrova nad Ohří... no o víkendu možná pojedu do lázní si zaplavat, tak bysme to mohli nějak vymyslet... ale já nevim, jestli by to nevadilo mladýmu, je strašně žárlivej:D btw kdyby si to zazpívala u tebe, kolik by jí to stálo?.. to by bylo taky řešení:)
Naposledy upravil(a) exist dne 17 úno 2006 13:20, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Magion
Příspěvky: 805
Registrován: 08 čer 2002 21:52

Příspěvek od Magion » 17 úno 2006 10:05

... to je tvoje věc, ale rozhodně není moc chytrý se s tím chlubit
(obzvláš? po shlédnutí tvých stránek...).
Myslím, že free Audicity pro tvůj účel je v pohodě

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 17 úno 2006 10:38

exist: No myslím, že když příteli řekneš, že je mi přes třicet, mám skvělou ženu a nádhernou dcerku a 17ti leté holky jsou hluboko pod věkovým průměrem, který mě nějak oslovuje, tak si to žárlení rychle rozmyslí...

U mě to nahrávat nebudem, ve studiu dělám jenom reggae, dub a výjimečně něco jiného, co mě opravdu hodně zaujme. Spíš bych ti ukázal pár základních postupů, jak to udělat aspoň trochu správně. Pokud bys za to chtěla někomu platit, tak běž ke Kocourkovi ve Staré Roli, ten to určitě nahraje rád - http://www.musicservice.cz Jenom si s ním předem dobře domluv finální cenu. Popřípadě máte nějaké "studio" tuším i v kulturáku v Ostrově - http://www.studio060.cz , ale o tom nevím skoro nic.

Co se týče nelegálního softu, tak to fakt moc k chlubení se není. Já mám ve studiu program jeden jediný (když nepočítám systémové aplikace v OSX a vlastní systém), legálně koupený a stačí mi úplně na všechno, co tam k nahrávání potřebuji. Takže asi takhle...

Saša

exist
Příspěvky: 6
Registrován: 16 úno 2006 07:35

Příspěvek od exist » 17 úno 2006 13:17

njn, se softem je to těžký, těžko si někdo vydělá grafikou, když nemá ani grafickej program... v téhle zemi je to prostě tak, že kdo nepodvádí nic nemá... já ještě půl roku vydržim do 18ti a pak už všechno pojede legálně, ale do té doby se hold nedá nic dělat:(

jinak děkuji za ty prográmky.. pár vyzkouším a uvidím.. kdyžtak i nějaký ty studia, no :)

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 17 úno 2006 13:41

exist> no to je fakt, ze alespon Photoshop, Illustrator a InDesign je zaklad, bez kteryho toho moc neudelas... Ale to je tezky, vybaveni je potreba holt k provozu zivnosti nakoupit... Alespon k provozu zivnosti ve velkym ,)

P.S. bejt tebou bych Syncrovu velkorysou nabidku prijal, ja bych za nim jel hned ,) Pritele vem sebou, da si se Sasou brko a bude zirat na ty drahy krasne svitici masinky, to zajima snad kazdyho kluka ,)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4612
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 17 úno 2006 14:19

Cyril: Bez Adobe se samozrejme delat da. Treba Corell Draw X3 suite je za cca 400E a vykonem se adobe celkem vyrovna.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 17 úno 2006 14:28

amorph: no Corel je precijenom malinko jinde... ale v nouzi to asi jde. Jenom nevim, jak bys v tom chtel cokoliv vicestrankovyho sazet ,) Nevim jak jsou na tom free alternativy InDesignu a spol., ale moc bych na to "nesazel" ,) A z TeXu by se asi kazdej normalni clovek posral ,)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 17 úno 2006 15:16

cyril: nuz ja mam za to ze v quarku sice s obtiazami, ale predsa, sadzat ide ;)
ale pekne zabiehate

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 17 úno 2006 15:32

kexik: zabihame sice, ale ne moc. Krom toho, ze Quark je sracka a relikt minulosti je taky silene predrazenej, a my se bavime o co nejlevnejsim reseni ,)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

exist
Příspěvky: 6
Registrován: 16 úno 2006 07:35

Příspěvek od exist » 17 úno 2006 18:54

no bez photoshopa se určitě dělat dá, ale on je takovej můj miláček, už jsme toho spolu hodně zažili:) jsem na něj i dost zvyklá. Jen mě mrzí, že se dost nevyvíjí.. mám teď verzi 9.0 a od 7.0 se skoro v ničem neliší... od 8.0 už skoro vůbec, ale možná je to tím, že už toho neni moc, co zlepšovat:)

co se týče toho studia, tak nevim.. ono opravdu skoro nejde o mě, spíš o tu kámošku. dostala se i do toho divadla tuším ta fantastika, ale dál neprošla, protože je míšenka a řekli jí, že tohle češi neposlouchaj:( nejlepší by bylo, kdyby se jí ujal nějakej aspoň mini profík... protože mě hudba nic neříká:)

LUPO
Příspěvky: 840
Registrován: 19 lis 2002 10:57

Příspěvek od LUPO » 17 úno 2006 20:44

photoshop CS 2 je HODNE jinej nez ostatni verze

Odpovědět