Doporučené pořadí insert efektů
loleq: díky, to jsou ty stránky!
Cyril: tak to já Ti asi smysluplně vysvětlit nedokážu
Ale myslím, že právě na noisevault.com jsem četl návody jak vyrobit impulzy z hardware a jak to funguje... A mám dojem, že obdobně funguje plugin Colortone (od tý firmy co vyrábí Hydratone, teď nevím jak se jmenuje
Ale Colortone má i free verzi a ta obsahuje pár presetů hardware-nějaký Neve, focusrite, avalon či SSL pokud si vzpomínám...)
peteness: přiznám se, že žádnej-můžu použít hardware RED3 od Focusrite nebo lampovej Avalon vt747sp. Kdybych nemoh , zkusil bych Colortone nebo BUS kompresor (nebo EQ) z kolekce Waves SSL (který ovšem, na rozdíl od colortone není free)
Cyril: tak to já Ti asi smysluplně vysvětlit nedokážu
peteness: přiznám se, že žádnej-můžu použít hardware RED3 od Focusrite nebo lampovej Avalon vt747sp. Kdybych nemoh , zkusil bych Colortone nebo BUS kompresor (nebo EQ) z kolekce Waves SSL (který ovšem, na rozdíl od colortone není free)
No, moc nechápu proč jsem sem tahal Wavesy, když dotaz byl na impulsy
Sorry.
Tak že po omrknutí co je na noisevault.com z hardware compressorů-já bych zkusil Avalon AD2044 nebo impulzy LA2A limiteru. Ale v podstatě jakýkoliv impulzy z hardware, jež by se dalo použít, by mohly fungovat. Zkusim v nejbližší době vyšetřit čas, abych vyrobil pár impulzů ze svojeho hardware a porovnal to. Samotnýho by mne to zajímalo...
Tak že po omrknutí co je na noisevault.com z hardware compressorů-já bych zkusil Avalon AD2044 nebo impulzy LA2A limiteru. Ale v podstatě jakýkoliv impulzy z hardware, jež by se dalo použít, by mohly fungovat. Zkusim v nejbližší době vyšetřit čas, abych vyrobil pár impulzů ze svojeho hardware a porovnal to. Samotnýho by mne to zajímalo...
kexik, myslim, že to je jedno. I když to vlastně nemusí být o mástrování, jelikož "to" (jak klasickej reverb, tak impulz z hardware ) můžeme dát na "mixbus" při míchání , že ano. sir neznám. Máš ale pravdu v tom, že pokud byly impulzy shit, tak problém asi byl v nabrání impulzu-bude tady hrát svoji roli kvalita převodníků a kabelů myslím...
-
Brooklyn / juanita juarez
- Profesionál
-
aum generator
kexik: sir je imho uplne ok. dokonca ho mam radsej ako hnusne pomaly IR-1 ...a ak mas moznost robit aj na Macovi tak Altiverb mi prijde uplne najlepsi (a aj je minimalne tym ze ma najmensiu latenciu)
Cyril: convolution algoritmus je pouzitelny len na reverb. ludia ktory sa tym snazia kopirovat HW EQ/comp nerozumeju principu.
aj ked nedavno vznikol nejaky soft (alebo to bol HW?) ktory pouzival nejaky vlastny algoritmus na kopirovanie Kompresorov, a tiez tomu hovorili ze "convolution", ale z toho co o tom napisali to convolution jednoducho nebola a nechapem moc preco tomu tak hovorili. convolution je dost jasne definovany algoritmus a na kopirovanie kompresorov a EQ je imho nepouzitelny (ani co sa funkcnosti toho EQ/Comp tyka, ani co sa zafarbenia toho HW tyka)
Cyril: convolution algoritmus je pouzitelny len na reverb. ludia ktory sa tym snazia kopirovat HW EQ/comp nerozumeju principu.
aj ked nedavno vznikol nejaky soft (alebo to bol HW?) ktory pouzival nejaky vlastny algoritmus na kopirovanie Kompresorov, a tiez tomu hovorili ze "convolution", ale z toho co o tom napisali to convolution jednoducho nebola a nechapem moc preco tomu tak hovorili. convolution je dost jasne definovany algoritmus a na kopirovanie kompresorov a EQ je imho nepouzitelny (ani co sa funkcnosti toho EQ/Comp tyka, ani co sa zafarbenia toho HW tyka)