Doporučené pořadí insert efektů

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Cyril
Příspěvky: 5704
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril »

velvet: jak fungujou impulsy u reverbu bych jeste pochopil, ale jak to muze fungovat u ekvalizeru a kompresoru? Umite nekdo vysvetlit zakladni princip ty technologie u eq a compu? Nejak se mi to nezda... diky...

Uživatelský avatar
peteness
Příspěvky: 3670
Registrován: 22 čer 2004 17:31

Příspěvek od peteness »

Velvet: Ktery z tech impulzu davas na master pro barvu?

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet »

loleq: díky, to jsou ty stránky!

Cyril: tak to já Ti asi smysluplně vysvětlit nedokážu :? Ale myslím, že právě na noisevault.com jsem četl návody jak vyrobit impulzy z hardware a jak to funguje... A mám dojem, že obdobně funguje plugin Colortone (od tý firmy co vyrábí Hydratone, teď nevím jak se jmenuje :evil: Ale Colortone má i free verzi a ta obsahuje pár presetů hardware-nějaký Neve, focusrite, avalon či SSL pokud si vzpomínám...)

peteness: přiznám se, že žádnej-můžu použít hardware RED3 od Focusrite nebo lampovej Avalon vt747sp. Kdybych nemoh , zkusil bych Colortone nebo BUS kompresor (nebo EQ) z kolekce Waves SSL (který ovšem, na rozdíl od colortone není free)
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet »

No, moc nechápu proč jsem sem tahal Wavesy, když dotaz byl na impulsy :idea: Sorry.
Tak že po omrknutí co je na noisevault.com z hardware compressorů-já bych zkusil Avalon AD2044 nebo impulzy LA2A limiteru. Ale v podstatě jakýkoliv impulzy z hardware, jež by se dalo použít, by mohly fungovat. Zkusim v nejbližší době vyšetřit čas, abych vyrobil pár impulzů ze svojeho hardware a porovnal to. Samotnýho by mne to zajímalo...
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

ja som skusal na sir-e impulzy z pcm81 a bol to pekny shit... sir odporucate? (ja som totiz neuspech zvalil na sw, princip by mal fungovat; ovsem problem mohol byt v nabrati impulzu co je druhy kamen urazu). sice je rec o mastrovani a nie reverboch ale to snad je jedno?

Uživatelský avatar
velvet
Příspěvky: 525
Registrován: 05 bře 2006 01:42

Příspěvek od velvet »

kexik, myslim, že to je jedno. I když to vlastně nemusí být o mástrování, jelikož "to" (jak klasickej reverb, tak impulz z hardware ) můžeme dát na "mixbus" při míchání , že ano. sir neznám. Máš ale pravdu v tom, že pokud byly impulzy shit, tak problém asi byl v nabrání impulzu-bude tady hrát svoji roli kvalita převodníků a kabelů myslím...
-------------------------------------
http://www.markvelvet.com

-------------------------------------

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

velvet: dobry tipy!

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2838
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal »

pres jake convolvery roubujete impulsy? ktery je nej?

Puf
Příspěvky: 89
Registrován: 15 lis 2005 01:37

Příspěvek od Puf »

http://www.voxengo.com/product/pspace/ - NEJ

Nic lepsiho nenajdes kromne Altiverbu a Wizoo Verbu .

aum generator
Příspěvky: 869
Registrován: 01 bře 2005 03:46

Příspěvek od aum generator »

kexik: sir je imho uplne ok. dokonca ho mam radsej ako hnusne pomaly IR-1 ...a ak mas moznost robit aj na Macovi tak Altiverb mi prijde uplne najlepsi (a aj je minimalne tym ze ma najmensiu latenciu)

Cyril: convolution algoritmus je pouzitelny len na reverb. ludia ktory sa tym snazia kopirovat HW EQ/comp nerozumeju principu.

aj ked nedavno vznikol nejaky soft (alebo to bol HW?) ktory pouzival nejaky vlastny algoritmus na kopirovanie Kompresorov, a tiez tomu hovorili ze "convolution", ale z toho co o tom napisali to convolution jednoducho nebola a nechapem moc preco tomu tak hovorili. convolution je dost jasne definovany algoritmus a na kopirovanie kompresorov a EQ je imho nepouzitelny (ani co sa funkcnosti toho EQ/Comp tyka, ani co sa zafarbenia toho HW tyka)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2838
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Příspěvek od Fractal »

ja jsem pouzival akorat sonic foundry acoustic mirror... a chtel bych neco ve vst, nejlépe free.... ten sir mozna bude dobra volba

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik »

co fungule celkom iste, pouzit v sire namiesto impulzu obycajny sum z nejakej masiny. schvalne vyskusajte, je to poucne a master to velmi zaujimavo zafarbi

Odpovědět