Fotky z nahrávání

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Odpovědět
peteness

Re: Fotky z nahrávání

Příspěvek od peteness »

pekny modulacni delay (1:40)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tocili sme nahravanie skupiny Canned Beat .. http://canned-beat.com/ .. Paradny muzikanti aj muzika ..

https://picasaweb.google.com/roman.peka ... CannedBeat

matucha

Příspěvek od matucha »

coles4038-2.JPG
Muj prvni paskovej mikrak. Chce to fakt hodne gainu, nejaky pridany vejsky a je to pekne hladky. Tohle teda neni z nahravani, ale brzo to snad na neco pouziju. Schvalne jak se osveci.

skeld

Příspěvek od skeld »

Coles?

matucha

Příspěvek od matucha »

Jo Coles 4038. Chtel jsem zacit nejakou hodne specifickou klasikou. Neni taky z nejdrazsich, takze se to tak nejak nabizelo.

skeld

Příspěvek od skeld »

Paráda, páskáče chtěji fakt hodně gainu, možná by pomohla změna impedance u preampu, nebo přímo ribbon preamp jako dělá AEA, u bicích apod. je to jedno, ale třeba na hlas a tišší věci mi dobře funguje Tesla EVK326, nebo API312, ty mají fakt moře gainu a takřka nešumí, navíc mám i pocit že ten mikrofon přes ně zní tak nějak líp.

matucha

Příspěvek od matucha »

Co jsem tady slysel tu teslu, tak mi prislo, ze ma zajimavej (a dobrej) preamp, ale dost malo pouzitelnej EQ. Ja na to mam siemensy V276 a Daking IV. Oba vpohode davaj potrebnej gain a nesumej. Co chci este vyzkouset je zapojeni dvou V72 za sebe, jedna ma 34dB a je sama o sobe slaba, ale dve uz by to daly dohromady. Puvodne v tech konzolich ten signal taky sel skrz nekolik V72 za sebou, takze by to mohlo fungovat dobre po vsech strankach.

skeld

Příspěvek od skeld »

Jo ten EQ u Tesly v podstate nepouzivam, preamp je ale super.

matucha

Příspěvek od matucha »

Kdyz uz je rec o EQ, tak siemens W295 zvedajici vejsky dela s colesem velmi pekny veci. +6 nebo i +9dB zni jako prijemny rozsviceni aniz by to zaclo znit neprirozene.

skeld

Příspěvek od skeld »

Jo jo taky rád přidávám, strašnou výhodou je, že ty páskáče snesou fakt hodně eq i komprese, bez toho aby se to celý začalo bortit. Já mám jen obyčejné pasivní GAP R1, ale dají se použít takřka na vše. Když jsme točili bigband, tak při výběru mikrofonu na zpěv jsme nakonec skončili právě u něj. Přitom při poslechu suchýho náběru by si ho člověk asi nevybral, ale po nějakým eq a kompresi to byla jasná volba jak krásně pasoval do mixu. Ty Colesy, Royery nebo AEA musí být ještě úplně jinde.

matucha

Příspěvek od matucha »

Jo, takhle taky nekdy umi vyhrat dynamickej mikrak. A rozdil mezi "klasikama" a novejma levnejma paskacema nemusi taky bejt vzdycky ku prospechu tech drazsich.
Mikrofony co me opakovane prisly pekny v ukazkach byly RCA (AEA) 44DX (a obdoby), beyer M160, Royer R121 (na zeste ma svoji hodne specifickou barvu, kterou jsem nikde neslysel a dela to pro moje ucho tyhle nastroje hezci nez v realu) a Coles 4038 pro takovou zemitou stredovitost. AEA R88 me treba nikdy uplne nezaujalo na prvni poslech, ale michal jsem nekolik veci, kde bylo na overheady, smycce (celek) a piano. Overheady ok starsi zvuk, piano super a u smyccu to byla dost zasadni slozka (vedle DPA a nejakejch spotu).
Naopak RCA 77dx (a obdoby) mi vzdycky prijde divny, mozna nekdy zajimavy, ale v zasade tam slysim odrazy uvnitr mikraku a combfiltr kterej delaj. Dalsi celkem "meh" zkusenost mam s nejakejma levnouckejma noname paskacema, ktery sumely (takovym nijak hezkym hissem) i na bici. Nicmene praci odvedly a vyekvalizovat se taky daly.

skeld

Příspěvek od skeld »

Mám podobnou zkušenost, slyšel jsem pár testů na drum room, kde vedle sebe stály levnější i hodně drahý páskáče a nebylo úplně jednoznačný co je lepší. Ty úplně levný páskáče jsou většinou hrozný, šuměj jako prase a jsou hodně pod dekou. ale od 5k už se daj najít použitelný mikráky. Mě ty GAP fungujou na drum room bezvadně, baví mě i na dechy, kytar aparáty a občas zpěv. Do budoucna ale určitě plánuju nějakej upgrade, jsem zvědavej na tvoje poznatky s Colesem.

matucha

Příspěvek od matucha »

Nahravam ted s Colesem nekolik dni ruzny veci a zatim si nemuzu stezovat. Je to charakter a vsechno slysi podle sebe. Zadna objektivni realita ale fokus na to zasadni. Asi je to tim jak "pozere" rychly transienty.

Nekolikrat jsem cetl jak to lidi nemaj moc radi na akustickou kytaru a je to celkem pochopitelny pro nejaky klasicistni nahravky kde jde o vernost. Taky to chapu v pripadech, kdy ty transienty clovek chce. Ale je dost pripadu, kdy je potreba zemitejsiho zvuku a tohle ma svuj sarm.

Potvrdilo se mi, ze perkuse se s tim nedaj zkazit. Znej mi lehce vintage i po zvednuti vejsek a je to dobre usazeny/posazeny. V necem mi je ten charakter povedomej... asi stary desky a drumloopy.

Elektricka kytara (zkreslena) potrebovala trochu ztlumit basy, aby si to sedlo, jinak ale peknej detail ve stredech a nepridalo to zadny bolavosti. Beru ;).

Hlasy co jsem na to zatim zkousel se mi libily. Nemel jsem cas to postavit vedle neceho jinyho takze je to komentar jenom k tomu jaky vysledky to dava. A co me bavi je celkem idealni kombinace plnosti/hladkosti a tak akorat detailu. A hladkosti nemyslim jenom vejsky, ale hlavne podani stredu a jejich plnosti (nederavosti). Velkej proximity efekt je trochu nezvyk kvuli tomu ze bylo potreba udrzovat vetsi vzdalenost nez obvykle. To ale neni vubec problem (kdyz se teda nenahrava v nejaky ratejne). Zatim jsem nenahraval zadnej zenskej zpev, takze tam zatim nevim.

Asi to neni uplne mikrofon pro zacatecniky, protoze bez dobryho preampu se to neobejde a je to poprvy co pouzivam pri nahravani EQ. Bez dobryho ekvalizeru by to bylo min pohodlny. Docenuju ted Siemense, kterej ma hooodne pozvolny krivky delajici neco blizkyho tiltu. Hodi se to k sobe skoro idealne. S kondenzatorama jsem nikdy chut ekvalizovat na ceste dovnitr nemel, ale tady se to fakt nabizi.

(Cistci preamp a eq by mozna ukazaly o neco transparetnejsi zvuk.)

Jako vzdycky - tezko prenyst zkusenosti slovama. A za rok budu vedet vic.

skeld

Příspěvek od skeld »

Moje zkušenosti s páskáčem jsou úplně totožný, takže podepisuju. Taky se mi líbí spolknutí rychlých transientů, který je tu víc než patrný, ve svý podstatě to v menším dělaj všechny mikrofony s trafem, ale tady je to opravdu znát.

matucha

Příspěvek od matucha »

Samplovani. Nekdo u me na chvili nechal prorezanej kanystr naladenej na C, D, D#, G, A#. Tak sem si po dlouhy dobe zasamploval...

propan_setup.JPG

Zacal sem s parem Sennheiser MKH80, ale uplne mi nesedely vejsky. Zavrenejsi nez v realu. Schoepsy maj pekne otevrenej zvuk, ale zas tam nebylo telo jako u sennheiseru. Takze sem pridal Colese, lehce primichal a dobry.
Jedinej kompromis je sum, schoepsy proti sennheiserum znatelne vic sumej. Normalne to je nedulezitej rozdil, ale u tichejch samplu se to celkem projevi. Nastesti potom pri nastavovani obalek bylo mnohem lepsi mit kratsi release nez v realu, mnohem pouzitelnejsi.

Schoepsy sly do V72 a Coles do V276+W295b. Je legrace ze tyhle stary kramy maj tak nizkej sum, ze i hodne moderni mikraky se v nem nemuzou schovat.

Pridavam mp3 jedny nezpracovany texturovy plochy. Je na tom nejakej reverb ze skvelyho Soundtoys Little Plate.
.
Přílohy
pmh_textures_fingers_01.mp3
(1.72 MiB) Staženo 107 x

Odpovědět