HELP, jak dostat z MP3 maximum?
máte pravdu,
kdybych investoval do nahrávek tak by to bylo možná lepší. Měl jsem lampovou hudební skříň Grundig z 60 let a to byl prostě bourák, zatim žádná věž co je v krámě se tomu zvukově nevyrovná, proto ty elektronky, na ty sluchátka se podívám, dík za info, zatim sem měl KOSS porta pro a ty mě neuspokojovaly, byly nabuzený na hloubkách a nic moc dynamiku, tak uvidím co ty hamy. Asi nakonec budu muset sáhnou hluboko do kapsy a postavit nějakej lampáč, páč se jinak k tomu zvuku nedostanu. 

S tema HAMA sluchatkama to byl jen takovej for.
rovnou na to zapomen.
Z mp3 se nic solidniho nedostane - je to skoro 10nasobna komprimace, velmi orezane vysky i basy a vubec.
Proste pokud chces dobry zvuk , tak mp3 je cesta naprosto spatnym smerem.
I kdybys koupil ta nejlepsi sluchatka, tak nedostanes dobrej zvuk. Prave naopak - cim lepsi koupis sluchatka / sennheiser hd580, hd600, akg, atd./ tim vic nedostatku najdes pri poslechu mp3 formatu.
Takze pokud ma blbec zusten spokojen, at si koupi kurvitka Hama u Rakosky v trznici a krade dal mp3 z netu.
Poukud chces kvalitu, nezbyva nez nasolit chechtaky do poradneho aparatu.
Abys , ale ziskal slusnej zvuk, pak se dostanes min 20 litru za zesilovac, 20 za mensi bedynky, a 15 za kvalitni cd prehravac. Druha varianta je koupit za par korun HAMA od rakosky. Kdo ví , treba vysledek rovnice zkurveny zvuk MP3 + zkurveny zvuk z HAMA sluchatek --- vznika teplý transparentní zvuk jako z lampáčů, živej, rytmickej zvuk a čistý basy jako na lampách.
rovnou na to zapomen.
Z mp3 se nic solidniho nedostane - je to skoro 10nasobna komprimace, velmi orezane vysky i basy a vubec.
Proste pokud chces dobry zvuk , tak mp3 je cesta naprosto spatnym smerem.
I kdybys koupil ta nejlepsi sluchatka, tak nedostanes dobrej zvuk. Prave naopak - cim lepsi koupis sluchatka / sennheiser hd580, hd600, akg, atd./ tim vic nedostatku najdes pri poslechu mp3 formatu.
Takze pokud ma blbec zusten spokojen, at si koupi kurvitka Hama u Rakosky v trznici a krade dal mp3 z netu.
Poukud chces kvalitu, nezbyva nez nasolit chechtaky do poradneho aparatu.
Abys , ale ziskal slusnej zvuk, pak se dostanes min 20 litru za zesilovac, 20 za mensi bedynky, a 15 za kvalitni cd prehravac. Druha varianta je koupit za par korun HAMA od rakosky. Kdo ví , treba vysledek rovnice zkurveny zvuk MP3 + zkurveny zvuk z HAMA sluchatek --- vznika teplý transparentní zvuk jako z lampáčů, živej, rytmickej zvuk a čistý basy jako na lampách.
kwa,to jsou rady...vsichni jsou chytry jak radia...kdybych byl v honzove kuzi tak se bojim na neco zeptat protoze kazdej je tady takovej borec, ze ho hned setre
takze: pri hodne komprimovane mp3 je to poslech spis informativni, pri kvalitneji komprimovane- zkus si koupit lampovy zesilovac treba od JPM sound ze slovenska,
chces- li miti lampovy zvuk...ovsem cena okolo 25000 za 30w...nebo si zkus neco postavit ale bude ti to sumet ,cvrcet atd..osobne si myslim ze lampove high endove zesilovace jsou vhodne predevsim pro poslech jazzu- jinak kvalita nahravky je urcujici...

takze: pri hodne komprimovane mp3 je to poslech spis informativni, pri kvalitneji komprimovane- zkus si koupit lampovy zesilovac treba od JPM sound ze slovenska,
chces- li miti lampovy zvuk...ovsem cena okolo 25000 za 30w...nebo si zkus neco postavit ale bude ti to sumet ,cvrcet atd..osobne si myslim ze lampove high endove zesilovace jsou vhodne predevsim pro poslech jazzu- jinak kvalita nahravky je urcujici...
S
S těma mp3 to tak zlý není, některý se daj poslouchat i 128bit, záleží jak to kdo zkomprimuje, jde mi hlavně o to, že to potřebudu dostat z počítače na kazetu, kvalitně. Zatím to nahrádám na tapedeck Technics z discmana Technics, nic moc, takže to v autě nehraje zrovna nejlíp, proto potřebuju co nejlepší výstup aby to ušlo na tý kazetě. Pro ty co mi poraděj abych si koupil cd do auta, je to Oldsmobile, limuzína z poloviny osmdesátejch let a má palubku ze dřeva kam jde dát pouze originál rádio, bohužel cd ani minidisc se v tý době nedělaly. Taky jsem přemejšlel o tom že bych dal za výstup zvukovky lampovej Behringer předzesilovač co se používá na mikrofon, že by tomu dodal š?ávu, ale nevím jakej by byl výsledek, přece jenom je ten předzesilovač dělanej na zpěv nebo nástoje a ne na zvukovky, i když to tam raděj že by dodal (sterilnímu) digitálnímu zvuku š?ávu, nemáte s tím zkušenosti?
Nejlepší,
nejlepší bude když to všechno rošlapu, zkusim koupit lepší zvukovku jak píšeš, jenomže jde o to která je kvalitní to je taky oříšek, jeden řiká, že je dobrá audigy, někdo zase revolution to? otázka, kdyby ty všichni chytráci co píšou recenze někde uveřejnily zvukový vzorky jak která hraje, jenomže ty maj akorád keci.
Honzo obdivuji te. Ses fakt bezva kluk.
Jak si mluvil o tom rozslapovani, uplne jsem si te predstavila a malem jsem se udelala. nechtel by sis se mnou zaprcat, mozna bych ti ukazala , jak vznika teplý transparentní zvuk jako z lampáčů.
a kdyz uz tady resime takovy slinty , muzete mi poradit jak si mam udelat symetricke kabely? nasel jsem na smetaku nejake draty od snury z pracky a zehlicky. Ja myslim, ze by docela hralo, jeste resim jak udelam stineni. Nejaka faradajova klec by bodla mozna, zkusim to vyresit z alobalu od cokolady, dame vam s honzou vedet.
zatim pa pa kuci
Myslel jsem, ze tu resime problem zvuku a ne problem
jak z mp3 prehravace za 1500 dostat lampovy sound.
Na jedne strane se tu rozebira SPL, TC, Waves atd a na druhe strane ...
Tohle forum je vazne nater !!!
Jak si mluvil o tom rozslapovani, uplne jsem si te predstavila a malem jsem se udelala. nechtel by sis se mnou zaprcat, mozna bych ti ukazala , jak vznika teplý transparentní zvuk jako z lampáčů.
a kdyz uz tady resime takovy slinty , muzete mi poradit jak si mam udelat symetricke kabely? nasel jsem na smetaku nejake draty od snury z pracky a zehlicky. Ja myslim, ze by docela hralo, jeste resim jak udelam stineni. Nejaka faradajova klec by bodla mozna, zkusim to vyresit z alobalu od cokolady, dame vam s honzou vedet.
zatim pa pa kuci
Myslel jsem, ze tu resime problem zvuku a ne problem
jak z mp3 prehravace za 1500 dostat lampovy sound.
Na jedne strane se tu rozebira SPL, TC, Waves atd a na druhe strane ...
Tohle forum je vazne nater !!!
carlofffe je to na tobe - porad mu jak sbalit poradnou babu v old-bouraku, ve kterm bude prehravat mp3 z kazety prevedene ze zvukovky typu audigy. DI DO TOHO!
Ja uz z tech volovin fakt nemuzu
...protože si můžu na internetu stáhnou téměř cokoli zadarmo - cigosi kdyz rabuji tak maji jidlo taky zadarmo - je to dost podobny!
jde mi hlavně o to, že to potřebudu dostat z počítače na kazetu, kvalitně. Zatím to nahrádám na tapedeck Technics z discmana Technics
Taky jsem přemejšlel o tom že bych dal za výstup zvukovky lampovej Behringer předzesilovač co se používá na mikrofon, že by tomu dodal š?ávu
zkusim koupit lepší zvukovku jak píšeš, jenomže jde o to která je kvalitní to je taky oříšek, jeden řiká, že je dobrá audigy, někdo zase revolution
KONCIM horakyne
Ja uz z tech volovin fakt nemuzu

...protože si můžu na internetu stáhnou téměř cokoli zadarmo - cigosi kdyz rabuji tak maji jidlo taky zadarmo - je to dost podobny!

jde mi hlavně o to, že to potřebudu dostat z počítače na kazetu, kvalitně. Zatím to nahrádám na tapedeck Technics z discmana Technics

Taky jsem přemejšlel o tom že bych dal za výstup zvukovky lampovej Behringer předzesilovač co se používá na mikrofon, že by tomu dodal š?ávu

zkusim koupit lepší zvukovku jak píšeš, jenomže jde o to která je kvalitní to je taky oříšek, jeden řiká, že je dobrá audigy, někdo zase revolution

KONCIM horakyne
- Pavel Vantuch