Jak funguje SEND efekt?

Ozvučení, nahrávání, mixáž a mastering
Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Jak funguje SEND efekt?

Příspěvek od Cyril » 25 črc 2007 10:44

Totalne zacatecnicka otazka, no a co :) Jak presne technicky funguje SEND? Ja celkem chapu praxi, ale JAK TO? Jak muze jeden efekt zpracovat najednou vic signalu ktery se pak zase rozdelej (jak?) proboha? :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
Tamango
Příspěvky: 103
Registrován: 13 úno 2003 08:44

Příspěvek od Tamango » 25 črc 2007 10:52

podľa mňa to funguje tak, že sa jeden signál rozdelí na dva rovnaké signály, pričom jeden ide na výstup bez úprav a druhý ide na výstup cez efekt ... na výstupe sa tieto signály (bez efektu a s efektom) zmiešajú ... pomer miešania sa dá upravovať ... ak som to poplietol, opravte ma ...
Nikdy nie je tak zle, aby nemohlo byť ešte horšie ...

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 25 črc 2007 10:59

Tamango: To mas pravdu, ale Cyril to mysli tak, ze muzes vice nastroju poslat na jeden send efekt. Coz by melo znamenat, ze uslysis u kazdyho ze dvou nastroju privedeny na jeden send efekt, ne pouze naefektovany jeden nastroj ale oba dva.

Uživatelský avatar
demsky
Příspěvky: 2671
Registrován: 10 bře 2007 21:43

Příspěvek od demsky » 25 črc 2007 11:09

ja nechapem ako to mysli ze potom sa zase zvuky "rozdelia". ze by mal efekt individualne procesory a tie by to potom posielali na viac vystupov?

inak ako funguje insert je snad najjednoduchsie vidno na FL Studiu. Das si nejaky efekt na insert fx kanal a potom si iba nastavujes kanaly/nastroje cez ktory insert pojdu. samozrejme ze pluginy nahodene do master procesuju vsetky kanaly naraz.

Uživatelský avatar
Amorph
Moderátor
Příspěvky: 4611
Registrován: 24 lis 2005 22:22

Příspěvek od Amorph » 25 črc 2007 11:12

Cyril: predne ty signaly se za sendem NEROZDELI. Ze sendu jde jen jeho vystup. Co se deje se signaly pri vstupu, to se muzu jen domyslet. Tipnul bych to proste na nejakou sumu, ktera ja zavisla na hostu.

rastis
Příspěvky: 2882
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 25 črc 2007 11:12

oni tie nastroje poslane sendom do jedneho procesoru sa uz nerozdelia, ale zostanu tam vsetky pokope preznievat, preto ich treba posielat z efektu uz rovno na master

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 črc 2007 11:17

rastis: ale vzdyt se uroven send efektu da regulovat u kazdy stopy... jo kurva ja uz vim!!! Ta regulace u stop zeslabi vstupni signal co jde do sendu a ze sendu jde opravdu na master smichanej signal vsech efektovanych stop! Je to tak?

Haha jinak jsem rad ze nejsem sam, kdo ma v tomhle zdanlive zacatecnickym problemu bordel :)))
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
TOM-Thak
Příspěvky: 3854
Registrován: 19 čer 2004 22:38

Příspěvek od TOM-Thak » 25 črc 2007 11:21

Cyril: Si to dej vsecko na insert a kasli na send :D stejne si u kazdyho plug inu muzes nastavit pomer efektovani Mixem efektu a ruzne predelaye apod.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 25 črc 2007 11:23

2Cyril: přesně tak - pokud budeš mít v projektu jen jeden efekt, do kterého budeš sendama přivádět signál z více audiostop, na výstupu efektu bude zefektovaná sumace těch signálů.

P.

Uživatelský avatar
pavlii
Moderátor
Příspěvky: 3017
Registrován: 05 čer 2002 19:23

Příspěvek od pavlii » 25 črc 2007 11:25

2Tom: ne všechno se dá řešit Insertem - od toho tu taky existují insert body a sendy....

P.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 črc 2007 11:27

Teda ja sem ale koumak :) Ted pravdepodobne prejdu na EnergyXT2 a tam jde u kazdyho kanalu primo v mixeru urcovat pomer dry/wet, coz je fakt pohodlny. Jsem rad, ze jsem ten send konecne pochopil, vrtalo mi to hlavou co je v tom za kouzlo :)
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8807
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Příspěvek od biscuit » 25 črc 2007 11:28

cyrile: hledas mouchy tam kde nejsou. "vysvetlim" to na prikladu reverbu. ma jeden vstup, ten pripojis na send mixaku a ten uz do nej pousti x ruznejch zdroju. samozrejme vsechny najednou a vsechny se v nem "smichaj". kdyz das solo, tak ti jde do reverbu jen jeden kanal z mixu a tudiz slysis jen "jednu ozvenu", kdyz solo vypnes, slysis vsechny kanaly + mix dozvuku vsech kanalu z reverbu.
Naposledy upravil(a) biscuit dne 25 črc 2007 11:30, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 črc 2007 11:30

biscuit: jasny, to uz mi doslo, ale pekne jsi to shrnul
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 25 črc 2007 11:53

Cyril píše:Teda ja sem ale koumak :) Ted pravdepodobne prejdu na EnergyXT2 a tam jde u kazdyho kanalu primo v mixeru urcovat pomer dry/wet, coz je fakt pohodlny.
vo fruity takisto. dokonca pre kazdy insert slot zvlast

Uživatelský avatar
Cyril
Příspěvky: 5626
Registrován: 26 říj 2004 12:55

Příspěvek od Cyril » 25 črc 2007 11:55

kexik: no dyt, pro kazdej jednotlivej efekt...
Grafický design – http://www.cyrilkriz.cz (velmi rád navrhnu tiskoviny pro kapely, producenty a studia)

Odpovědět