Tak to vítej v praxi.Oxyygen píše:Abych pravdu rek, nedokazu si predstavit delat na hotovej strih hudbu. Nevychazi takty, bpm urcite strhac taky nedodrzuje. Prijde mi logictejsi strihat obraz na hudbu, protoze posunout strih podle zmen v hudbe mi prijde jednodussi nez naopak.

Všechny starý bijáky jsou ostatně natáčený tak, že ve studiu se film normálně promítal a kapela se trefovala do obrazu. Součástí studia byl tak promítač a střihač lepící smyčky, do kterejch se kapela trefovala. Norma čistého záznamu se dle složitosti skladby pohybovala co mi říkal ex-kolega jen kolem 5-8 minut hudby na natáčecí frekvenci tj. 4 hodiny.
Dnes je situace mnohem snažší. Stroje se nemusej synchronizovat přes TC (třebas 24ch analog s Umaticem atd.). Video se nasype do DAW a nazdar. Na obrázek si skladatel pro muzikanty vyrobí plovoucí klik a točí se. Někdy se používaj cue streamery např. http://www.cueline.com/1m1.html ukazující právě nadcházející změny v hudbě, ale je to docela vyjímečný resp. v český produkci jsem to nikdy neviděl.
Btw. schválně mrkni na starý kreslený animáky s autorskou hudbou, nebo i starý český filmy a všimni si jak to sedí´fajnově na obraz.