samozrejme... diera je len opacny prejav toho iste ho problemuSynek píše:Asi ještě zkusím udělat basové pasti do těch dalších rohů a uvidím co se změní.
Ještě dotaz: pokud mám někde v průběhu díru, dá se taky vyřešit pastmi nebo rezonátorem?
Jak se zbavit 120Hz v mistnosti
Re: Jak se zbavit 120Hz v mistnosti
Díky, sice jsem si to myslel, ale nebyl jsem si tím úplně jistý.
A ještě další dotaz, když vyrobím panel z rockwoolu, ale místo tkaniny tam dám akulit (sololit s dirkama). Bude fungovat jako rezonátor nebo past nebo něco jiného?
A ještě další dotaz, když vyrobím panel z rockwoolu, ale místo tkaniny tam dám akulit (sololit s dirkama). Bude fungovat jako rezonátor nebo past nebo něco jiného?
akulit ma absorbcnu ucinnost v zavislosti od hustoty dierkovania. husto dierkovany akulitovy panel v kombinacii s rockwoolom je dokonca ucinnejsi ako samotny rockwool. na samotne basy funguje dobre aj verzia s riedkym dierkovanim. dnes sa tiez robi akusticky sadrokarton s roznym dierovanim, viz web fy knauf, napriklad. ak ti teda ide o estetiku... ten ide potom malovat interierovymi farbami atd...
O estetiku mi zas až tolik nejde, ale podle toho výše, pokud stávající rohovou basovou past překlopím akulitem, bude účinější než jen s látkou?
nepatrne... imo to nestoji za robotu.Synek píše:O estetiku mi zas až tolik nejde, ale podle toho výše, pokud stávající rohovou basovou past překlopím akulitem, bude účinější než jen s látkou?
A poslední otázka, když bych ten akulit použil, hladkou nebo tou hrubou stranou ven? Je mi jasný, že ta hladká bude lépe odrážet výšky, ale nevím, co je vhodnější.
edit: nemyslím na rohové pasti, ale na panely s rockwoolem.
edit: nemyslím na rohové pasti, ale na panely s rockwoolem.
Ten děrovanej sololit sám o sobě funguje jako Helmholtz a čim větší je na druhý straně útlum tim rozplaclejší má charakteristiku, tedy získáš menší útlum pro větší rozsah f bez tlumení je to obráceně.Synek píše:Díky, sice jsem si to myslel, ale nebyl jsem si tím úplně jistý.