Jak synteticky docílit modulovaného hlasu?
- Pierre niko
Presne! Pri počúvaní tej ukážky Boney M som mal pocit, že to niekto hovorí do rúry a zosnímaný zvuk sa ďalej upravuje vocoderom.Jindrix píše:nevím, jestli znáš skladbu "Nightflight To Venus" od Boney M (zřejmě ale znáš) - je to předehra k jejich skladbě Rasputin - ten robotí hlas prý nahrávali ve studiu také jaksi "mechanicko-orálně" - prý mluvili do dlouhé roury a tu snímali mikrofonem a dále zvuk upravovali...

Čo sa týka toho Jona Bon Joviho - ak to chceš syntetizovať, takisto sa prikláňam k synťáku s formant filtrom. (V ZynAddSubFX-e je dokonca jeden preset, čo robí "oioioioioi...", snáď by sa tam dalo spáchať aj niečo také ako v tvojej prvej ukážke).
Máš pravdu a díky, dnes jsem trochu pátral na internetu a našel jsem na nějakém e-shopu ten TalkBox, asi za 5,5 tisíce... Opravdu tam píšou, že kdo neví jak to zní, má si poslechnout tu písničku od J. B. Joviho... A k mému překvapení to opravdu má tu "hadici" do úst, kterou se ten zvuk vlastně ovládá... No, pořizovat si to nebudu, chtěl jsem jen takový zvuk do jedné ze skladeb... Takže se smířím s nějakou alternativou i s tím, že to prostě nebude takové; pohraji si s těmi různými efekty, na které mi tady kolegové napsali odkazy... Díky!Pierre niko píše:Je to kytarova krabicka Talkbox... Dokonce v reklame na ten konkretni se zminuji i o Bon Jovim. Ted ale netusim ktery to je, je jich vic, ale uz z principu ho nelze nahradit VSTckem. Jednou si ho poridim...
K Boney M - no právě, já jsem o tom také v tomto smyslu už před dlouhou dobou četl, nebo slyšel, že to prý tak točili ve studiu... Ten zvuk by to mluvení do roury opravdu mohlo tak udělat... Ale nechci se přít s ostatními a na netu se mi zatím nic o konkrétním způsobu tvoření této skladby najít nepodařilo, jen samé placené odkazy na stažení této skladby za "směšné zlomky €" a s "miliony" registračních formulářůasymetrix píše:Presne! Pri počúvaní tej ukážky Boney M som mal pocit, že to niekto hovorí do rúry a zosnímaný zvuk sa ďalej upravuje vocoderom.![]()
Čo sa týka toho Jona Bon Joviho - ak to chceš syntetizovať, takisto sa prikláňam k synťáku s formant filtrom. (V ZynAddSubFX-e je dokonca jeden preset, čo robí "oioioioioi...", snáď by sa tam dalo spáchať aj niečo také ako v tvojej prvej ukážke).

Ohledně Jona Bon Joviho - už jsem sehnal SW věcí s Formant Filterem více, jen teď v pracovní dny nějak není čas to vyzkoušet - a času to chce hodně, alespoň u mě.
I na to, o čem píšeš Ty, se zkusím podívat, jestli to někde najdu. Díky!
Pro "elektri" (ohledně robotího hlasu z Boney M - Nightflight To Venus):
"Nakopni" mě prosím trošičku - opravdu jsem ještě neměl čas zapátrat - Orange Vocoder - zase to neexistuje jako SW efekt (VST...)? Nebo ano?elektri píše:nevím ze které je tahle skladba doby, ale to mluvení do roury, je na 100% Orange Vocoder...
Díky předem!
Jindrix: ten Orange Vocoder je přímo VST http://products.prosoniq.com/cgi-bin/re ... &refno=31/
Pánové, moc díky všem za vaši ochotu a vaše příspěvky.
V podstatě jste vyřešili můj problém.
TalkBox už si ani půjčovat nebudu, protože pro účely, které potřebuji, mi pomohly vaše rady:
Ohledně toho zvuku z Bon Jovi:
Ale když se za to dá vhodně nastavený vocoder + nějaké filtry a FX, je to skoro přesně to, co jsem potřeboval. (Navíc se to naštěstí nemusí ovládat ručně, ale dají se nasnímat X/Y souřadnice v podobě MIDI dat a pak nasequencovat
)
Jak jsem psal - nechtěl jsem Bon Joviho zvuk kopírovat, jen docílit podobného znění a to se mi díky tomuto pluginu povedlo.
Nyní k tomu robotímu hlasu od Boney M - sice to nebyl primární dotaz, ale také mě to trápilo a také se podařilo:
Navíc to má kromě toho robotího hlasu i spoustu dalších "vokodérských" možností... Pořídím si plnou verzi
Takže ještě jednou díky moc všem; je vidět, že na tohle fórum opravdu chodí nejen neznalci jako já, ale i lidi, kteří vědí a znají
V podstatě jste vyřešili můj problém.
TalkBox už si ani půjčovat nebudu, protože pro účely, které potřebuji, mi pomohly vaše rady:
Ohledně toho zvuku z Bon Jovi:
Tak tohle je tedy opravdu dosti svérázná věcelektri píše:... popřípadě vyzkoušej starého dobrého DelayLama (božský plugin), sice to není efekt, ale podobné zvuky z toho lezou

Ale když se za to dá vhodně nastavený vocoder + nějaké filtry a FX, je to skoro přesně to, co jsem potřeboval. (Navíc se to naštěstí nemusí ovládat ručně, ale dají se nasnímat X/Y souřadnice v podobě MIDI dat a pak nasequencovat

Jak jsem psal - nechtěl jsem Bon Joviho zvuk kopírovat, jen docílit podobného znění a to se mi díky tomuto pluginu povedlo.
Nyní k tomu robotímu hlasu od Boney M - sice to nebyl primární dotaz, ale také mě to trápilo a také se podařilo:
Orange Vocoder jsem si stáhl v demoverzi a je to přesně ono.elektri píše:nevím ze které je tahle skladba doby, ale to mluvení do roury, je na 100% Orange Vocoder, pokud to není on, tak je to uplně ten základní preset, který tam je, když to spustíš
Navíc to má kromě toho robotího hlasu i spoustu dalších "vokodérských" možností... Pořídím si plnou verzi

Takže ještě jednou díky moc všem; je vidět, že na tohle fórum opravdu chodí nejen neznalci jako já, ale i lidi, kteří vědí a znají

Jestli chceš tu plnou verzi Orange koupit, tak s tím raději brzdi a podívej se ještě na další, spousta jich je i zdarma, tak ti možná nějaký bude stačit:
http://www.kvraudio.com/get.php?mode=re ... =1&rpp=100
http://www.kvraudio.com/get.php?mode=re ... =1&rpp=100