jaké MC kazety do domácího studia?
- JazzJackRa8BIT
jaké MC kazety do domácího studia?
Ahoj,
koupil jsem si teď kazeťák a přemýšlím, jestli se dnes ještě dají normálně v obchodě koupit prázdné nové mc kazety na recording. nedokážu moc poznat co je použitelný a co je odpad. poraďte prosím.
Děíky
koupil jsem si teď kazeťák a přemýšlím, jestli se dnes ještě dají normálně v obchodě koupit prázdné nové mc kazety na recording. nedokážu moc poznat co je použitelný a co je odpad. poraďte prosím.
Děíky
Re: jaké MC kazety do domácího studia?

Jaké kazety? Hovoris o klasickych Compact Casette ???!!!
ZIADNE !!!! Neblazni, co s tym chces robit ? Je Ti luto za tym sumom ?
Myslim, ze tu najdes zopar manikov, co si pamataju kazety, ale tazko niekoho, komu je za nimi smutno.
Jedine tak nostalgia, mladost, prvy walkman, disko, kocky, dlhe haaro, ....

A teraz vaznejsie - do domaceho studia ? Taketo kazety NIKDY v studiach neboli. Preco to chces ?
Parametre su oproti CD asi tak polovicne a horsie nez stare LP platne !!!
Odstup signal-sum - hruza. A casom sa to este aj degraduje.
Ked uz to musi byt tak chrom- typ II alebo metal typ IV.

- JazzJackRa8BIT
mám pro to svůj důvod hele... spíš mě zajímá jestli někdo neví kde se daj ještě normálně kupovat aspoň ty chromeky... protože zas na normal i mě nahrávat přijde šílený, i když to všechno dělám kvůli tý frekvenční kapse a šumu tak i přesto typ I je shit. fakt se mi nechce přetahovat se sběratelama na aukru, kteří řeší že to je zroku 19** a má to úžasnej nepoškrábanej barevnej obal z folie:D
Ak tomu dobre rozumiem, kúpil si nejaké kazetové multitrackové nahrávadlo ?? Ja som mal v minulosti Portastudio Tascam 488, osemstopý kazeťák a ten mal od výrobcu odporúčané používanie tuším dvoch konkrétnych druhov chromdioxidových kaziet( jeden bol TDK SA-X 60) . Tak bol ten magnetofón od výroby nastavený a dosahoval optimálne výsledky. Tak možno len zapátrať na nete...
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
hele kazety byly odjakziva rozdeleny podle magneticky tvrdosti povrchu pasku.. class I, II a IV
metal krom vetsi tvrdosti a tedy lepsi stability zaznamu, disponovaly i vetsim dynamickym prostorem.
metal krom vetsi tvrdosti a tedy lepsi stability zaznamu, disponovaly i vetsim dynamickym prostorem.
MDudas: Ale pouzivali sa......http://www.youtube.com/watch?v=nULaStUt ... ure=fvwrel
Aranžovanie, tvorba a nahrávanie hudby.
kua, nieco mi uslo ?! kazety su znova IN ?
nedavno som vyhodil dva 5packy TDK chromky...
nedavno som vyhodil dva 5packy TDK chromky...
NO.. zaujimave
.
U nas jedine Sony HF
Na Amazon.com som nasiel.. Sony, Maxell, ale iba normalky..
Ale pozor
..
http://www.amazon.com/Xlii-High-Audio-C ... ette+tapes

U nas jedine Sony HF
Na Amazon.com som nasiel.. Sony, Maxell, ale iba normalky..
Ale pozor

http://www.amazon.com/Xlii-High-Audio-C ... ette+tapes
kokos ty si vazne odbornik na slovo vzaty. pri tebe to tu borci ako Pytkin, alebo Kexik mozu zabalit...MDudas píše:![]()
![]()
![]()
Jaké kazety? Hovoris o klasickych Compact Casette ???!!!
ZIADNE !!!! Neblazni, co s tym chces robit ? Je Ti luto za tym sumom ?
Myslim, ze tu najdes zopar manikov, co si pamataju kazety, ale tazko niekoho, komu je za nimi smutno.
Jedine tak nostalgia, mladost, prvy walkman, disko, kocky, dlhe haaro, ....![]()
![]()
![]()
A teraz vaznejsie - do domaceho studia ? Taketo kazety NIKDY v studiach neboli. Preco to chces ?
Parametre su oproti CD asi tak polovicne a horsie nez stare LP platne !!!
Odstup signal-sum - hruza. A casom sa to este aj degraduje.
Ked uz to musi byt tak chrom- typ II alebo metal typ IV.
dano, v com konretne je problem ?
ja uz som nieco v zivote videl, tak si mozem dovolit mat na veci rozhodny nazor...
ale ak sa Ti nieco konretne nepozdava, tak napis. (teda ak si vobec kazety pamatas ...
)
ja uz som nieco v zivote videl, tak si mozem dovolit mat na veci rozhodny nazor...
ale ak sa Ti nieco konretne nepozdava, tak napis. (teda ak si vobec kazety pamatas ...

Cundo " na Tascam 688 som tocil druhy album Davovej psychozy .. Velku nostalgiu si vo mne vyvolal 

-
to je ale na hlavu postaveny, kdyz se nepouziva vlastni pasek.. tam je totiz ten klic, i kdyz v kompaktni kazete asi jen klicek.. takovej malej, aluminiovej 

tiez som tu linku od brendy walsh nepochopil.... (nic v zlom, brenda)
resp. ten, co to publikoval, asi nechape podstatu veci. sice prehnal signal cez 2 cievky a nejaku tu elektroniku, ale to neni "analog feeling" .... to dokaze aj s trochou EQ a lowpass filtrom....
cize biscuit, "klicek aluminiovej" je asi v tom, ze dneska publikuje na WEBe kdokolvek a cokolvek
resp. ten, co to publikoval, asi nechape podstatu veci. sice prehnal signal cez 2 cievky a nejaku tu elektroniku, ale to neni "analog feeling" .... to dokaze aj s trochou EQ a lowpass filtrom....
cize biscuit, "klicek aluminiovej" je asi v tom, ze dneska publikuje na WEBe kdokolvek a cokolvek