Tak jo vcera jsem se na ten Izotope poradne podival,at tu nepisu jen nejake plane veci.Takze u expanderu je zde moznost nastavit RATIO od 0.1-10 :1 v rozsahu 1-10 :1 to pracuje neco jako noise gate a v rozsahu 0.1-0.9 :1 to expanduje tj. od tresholdu k nizsim urovim zesiluje(a pri RATIO 0.1:1 taky docela sumi a neni se co divit,je treba s tim pracovat opatrne.
Nedávno jsem vytáhl expanderem bubínek oproti hajtce ze stopy bubínkovýho mikrofonu. Měl jsem pocit, že to docela funguje. Bohužel dynamika úderu toho bubínku se samozřejmě změní.
expander niekedy funguje pri samplovani, ked dakde vykradnes loop a chces aby tolko netlacil na kopaku a viac vynikli perkusie a cinely... ale inak je to skor o gate, vacsinou... v podstate aj to co vasek spravil s bubienkom, je gate (oddelit nastroje na zaklade ich roznej hlasitosti)
kexik: no je a není - jen pro pořádek, aby v tom neměl Cyril guláš Gate způsobuje nepříjemný vykousávání, což je u živých bicích dost slyšet. Expander udělá zhoupnutí, což v podstatě není poznat
cyril: muzes to chapat tak, ze (low level) expander je opak klasicky komprese, a gate je zase opak limitingu. jde vpodstate o strmost krivky.
vasek: tomu se da zabranit predelayem (nebo tim, ze jako sidechain pro spusteni gate se pouzije identicky signal s par ms predstihem, aby prave vysledek nepoziral pocatecni transienty).
Brooklyn: takze pokud ma signal aspon nejakou dynamiku, lze ji expanderem zvetsit. Je to tak? Cili v soucasny hudbe nahovno. Kterej blazen by si delal svy tracky tissi? ))
vasek píše:kexik: no je a není - jen pro pořádek, aby v tom neměl Cyril guláš ;-) Gate způsobuje nepříjemný vykousávání, což je u živých bicích dost slyšet. Expander udělá zhoupnutí, což v podstatě není poznat
ale mas aj gate pluginy s obalkou... tam vykusavanie ide poriesit s luxusom, plus mozes gate ciastocne bypasnut
rieseni je viac :)
Cyril píše:Brooklyn: takze pokud ma signal aspon nejakou dynamiku, lze ji expanderem zvetsit. Je to tak? Cili v soucasny hudbe nahovno. Kterej blazen by si delal svy tracky tissi? :)))
expander nik nedava na master... to je nastroj na riesenie tvojej oblubenej mikrodynamiky :)